Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

 Συνάντηση χθες του ΑΝΥΠΕΞ κ. Τσακαλώτου με τον  Πρέσβη της Βενεζουέλας 
Ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτο... Τουτέστιν το ΚΑΛΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΥΠΕΞ!
Η ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ-ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ!

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος δέχθηκε χθες, Τρίτη 31 Μαρτίου, στο Υπουργείο Εξωτερικών, τον Πρέσβη της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, κ. Farid Fernandez.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία διεξήχθη σε ιδιαιτέρα φιλικό κλίμα, ο κ. Fernandez εξεδήλωσε το ενδιαφέρον της χώρας του για σύσφιξη και ενίσχυση των σχέσεων με την Ελλάδα, προτείνοντας συνεργασία σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως της γεωργίας, της ναυτιλίας, της ηλιακής ενέργειας κ.λπ.
Ο κ. Fernandez, αναφέρθηκε, επίσης, στους ιστορικούς δεσμούς φιλίας και στις κοινές αξίες που συνδέουν τους δύο λαούς. Μετέφερε δε στον κ. Τσακαλώτο το θετικό αίσθημα που έχει δημιουργήσει στο λαό της Βενεζουέλας η νίκη της Αριστεράς στην Ελλάδα και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η νέα ελληνική κυβέρνηση θα αποτελέσει μία δύναμη αλλαγής στο πολιτικό και οικονομικό ευρωπαϊκό τοπίο.
Ο κ. Τσακαλώτος, από μεριάς του, εξέφρασε τις ευχαριστίες του για το ενδιαφέρον της κυβέρνησης της Βενεζουέλας προς την Ελλάδα και επεσήμανε ότι τα αισθήματα φιλίας είναι αμοιβαία και ισχυρά.
Τέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, ενημέρωσε τον Πρέσβη της Βενεζουέλας για τις οικονομικές και κοινωνικές προτεραιότητες της ελληνικής κυβέρνησης που θα οδηγήσουν τη χώρα από τον φαύλο κύκλο της λιτότητας στον ενάρετο κύκλο της ανάπτυξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου