Σάββατο 30 Μαΐου 2015

ΟΧΙ...ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙΑ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΩΝ!

 Η ΚΡΙΜΑΙΑ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ, ΛΕΕΙ-ΚΑΙ ΟΡΘΩΣ- Ο τ. ΓΑΛΛΟΣ ΠΡΌΕΔΡΟΣ  ΖΙΣΚΑΡ ΝΤ΄ΕΣΤΕΝ 
Η χερσόνησος της Κριμαίας κατακτήθηκε από τη Ρωσία κατά τον 18ο αιώνα και δεν ανήκε ποτέ στην Ουκρανία, είπε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν.«Ας γυρίσουμε πίσω στην ιστορία: Η Ρωσία κατέκτησε την Κριμαία αρκετούς αιώνες πριν», είπε ο Βαλερί Ζισκάρ ντ' Εστέν κατά τη διάρκεια μιας διάλεξης στο Κρατικό Πανεπιστήμιο της Μόσχας.

«Η Κριμαία δεν ήταν ποτέ της Ουκρανίας. Βρισκόταν υπό την αιγίδα της Τουρκίας για λίγο. Αλλά αργότερα ο (Πρίγκιπας Γκριγκόρι) Ποτέμκιν την έκανε μέρος της Ρωσίας. Η Ουκρανία δεν συμμετείχε σε αυτή τη διαδικασία», τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος.

Η επανένωση της Κριμαίας με τη Ρωσία
 
Η Δημοκρατία της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης, μια πόλη με ειδικό καθεστώς στη χερσόνησο της Κριμαίας, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι Ρώσοι, αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη νομιμότητα των αρχών που ήρθαν στην εξουσία εν μέσω ταραχών κατά τη διάρκεια του πραξικοπήματος στην Ουκρανία το Φεβρουάριο του 2014.
 
Η Κριμαία και η Σεβαστούπολη υιοθέτησε διακηρύξεις ανεξαρτησίας στις 11 Μαρτίου. Πραγματοποίησαν δημοψήφισμα στις 16 Μαρτίου, στο οποίο 96,77% των πολιτών της Κριμαίας και το 95,6% των ψηφοφόρων της Σεβαστούπολης, επέλεξαν να αποσχιστούν από την Ουκρανία και να ενταχθούν στην Ρωσική Ομοσπονδία.
 
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν υπέγραψε τις συμφωνίες επανένωσης στις 18 Μαρτίου.
 
Στη Σοβιετική Ένωση, η Κριμαία ήταν μέρος της Ρωσίας μέχρι το 1954, όταν ο Νικήτα Χρουστσόφ, ο πρώτος γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος της ΕΣΣΔ, την μεταβίβασε ως δώρο στην δικαιοδοσία της Ουκρανίας.
 
Οι εργασίες για την ενσωμάτωση της χερσονήσου της Κριμαίας στο ρωσικό οικονομικό, χρηματοοικονομικό, πιστωτικό, νομικό, κρατικό, στρατιωτικό σύστημα και στο σύστημα υποδομών βρίσκεται σε εξέλιξη τώρα που Κριμαία έχει πρόσβαση στη Ρωσική Ομοσπονδία.
 
Παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις της Μόσχας ότι το δημοψήφισμα της Κριμαίας την απόσχιση από την Ουκρανία ήταν σύμφωνο με το διεθνές δίκαιο και το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και σύμφωνα με το προηγούμενο που δημιουργήθηκε από την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου από τη Σερβία το 2008, η Δύση και το Κίεβο αρνήθηκα να αναγνωρίσουν τη νομιμότητα της επανένωσης της Κριμαίας με τη Ρωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου