Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Παίρνει φωτιά ο ΦΠΑ – Δείτε τους συντελεστές


Παίρνει φωτιά ο ΦΠΑ – Δείτε τους συντελεστές

Τελικά ο ΦΠΑ φαίνεται ότι... περνάει από το δημοσιονομικό κενό. Ελλάδα και Θεσμοί φαίνεται ότι τις τελευταίας ημέρες και ώρες καταλήγουν σε συμφωνία ότι το δημοσιονομικό κενό θα είναι κοντά στο 1,2% και έτσι μάλλον κλείνουν και δύο συν ένας συντελεστές ΦΠΑ.

Ακόμη δεν έχει κλείσει τίποτε σε ό,τι αφορά στον ΦΠΑ, όμως όλα δείχνουν ότι πάμε σε δύο βασικούς συντελεστές και έναν ακόμη που θα αποτελεί την εξαίρεση στον κανόνα.Ποιοι είναι λοιπόν οι συντελεστές του ΦΠΑ;
Ο χαμηλός συντελεστής σύμφωνα με τις πληροφορίες των τελευταίων ωρών θα καθοριστεί μεταξύ 10% και 11%, ενώ ο υψηλός συντελεστής θα καθοριστεί στο 22%.
Θα υπάρχει ακόμη ένας στο 6,5% αλλά αυτός θα αφορά μόνο στα φάρμακα.
Παράλληλα η κυβέρνηση επιμένει ότι θα πρέπει να παραμείνει η ενέργεια (ρευμα κλπ) στον συντελεστή 10-11% και να μην πάει στο 22% όπου θα ενταχθούν προϊόντα και υπηρεσίες πλην τροφίμων.
Με τον τρόπο αυτό, τους παραπάνω συντελεστές δηλαδή, υπολογίζονται επιπλέον έσοδα περί το 1 δισ. ευρώ για το κράτος, ενώ η προηγούμενη πρόταση της Αθήνας για αλλαγή των συντελεστών είχε όφελος 400 με 700 εκατομμύρια ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου