Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΓΙΟΥ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ, ΠΡΟΟΙΜΙΟ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ...

«Πυρ και κίνηση» του Ερντογάν στη Θράκη…!

"Μάτωσε" στην τελευταία του εισβολή... 

Πιστοί στο «όραμα» της ελληνοτουρκικής φιλίας, δεν θα μπορούσαμε παρά να ακολουθήσουμε βήμα προς βήμα τον γιο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του πολυχρονεμένου σουλτάνου της Άγκυρας, τον Τούρκο… μεγαλοεπιχειρηματία (ορισμένοι το έχουν στο αίμα τους και κάνουν συγκλονιστικές επιτυχίες… πριν καν δουλέψουν), Μπιλάλ Ερντογάν, στην «κοινωνική» όπως μας είχε πει επίσκεψή του στη Θράκη.

Ή επίσκεψη ήταν σα να μην υπήρχε για τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης. Κάποια πλευρά – είτε αυτή του Μπιλάλ, είτε των τουρκόφρονων μειονοτικών – προσεβλήθη από την αδιαφορία και φαίνεται πως αποφάσισε να βρει τον τρόπο να ερεθίσει τις… αισθήσεις των Ελλήνων. Στην πορεία όμως κάτι φαίνεται να μην πήγε καλά, και αντί για ακοή και όραση, αφυπνίστηκε κυρίως η όσφρηση.

Για την Ιστορία και μόνο να αναφερθεί ότι τον υιό Ερντογάν τον συνόδευαν στη περιοδεία του, ο Τούρκος πρόξενος της Κομοτηνής, Αλιριζά Ακιντζί, οι διπλωμάτες, Αλπέρ Ατάκ και Μουράτ Ερτάς, ο βουλευτής του Σύριζα (!!!), Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, ο πρόεδρος του εθνικιστικού τουρκικού κόμματος της Δυτικής Θράκης DEP, Μουσταφλα Αλί Τσαβούς και ο γνωστός ανθέλληνας ψευτομουφτής της Ξάνθης, Αμέτ Μέτε.

Όπως λοιπόν πληροφορηθήκαμε από τα εκτεταμένα κουτσομπολιά και τα ανέκδοτα που φαίνεται έχουν ήδη κυκλοφορήσει στην περιοχή, στην ίδια τη μειονότητα, κάτι δεν πήγε καλά στο πλούσιο μενού, σε κάποιο από τα τραπέζια που παρέθεσαν προς τιμήν του υψηλού προσκεκλημένου…

Ο δύσμοιρος αναγκάστηκε να παρίσταται 10 λεπτά στις εκδηλώσεις, μετά διάλειμμα 15 λεπτών για να πεταχτεί ο Μπιλάλ μέχρι… τα ιδιαίτερα και να επιστρέψει κάθιδρος (φανταζόμαστε από τις αφηγήσεις) και κάτωχρος (είναι γνωστό ότι αν πάθεις… αφυδάτωση, δε σε κρατούν τα πόδια σου).

Και να ήταν μόνο αυτό το πρόβλημα. Μέσα από το ιδιαίτερα θερμό κλίμα υποδοχής του Μπιλάλ στην Κομοτηνή, προέκυψε ένταση που με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων δεν εξελίχθηκε σε σύγκρουση μεταξύ των τουρκοφρόνων ηγετών της Ροδόπης με αυτούς της Ξάνθης.

Τι να κάνει ο Μπιλάλ, χριστιανός δεν είναι για να τους πει «ειρήνη υμίν», αναγκάστηκε να τους μιλάει για την ανάγκη ενότητας και ομόνοιας των «απογόνων του Πορθητή». Τι το ήθελε όμως και αυτόν τον «Πορθητή» που κάποτε «πόρθησε», τι να σου κάνει, καθώς ορισμένοι γραμματιζούμενοι παριστάμενοι που κατέχουν καλά την ελληνική γλώσσα, ένα γράμμα άλλαξαν κι έγινε η ζημιά. Είναι μην αρχίσει η πλάκα…

Πολλά τα γεύματα που παρακάθησε στην Ροδόπη ο Μπιλάλ. Η τροφική δηλητηρίαση εκδηλώθηκε την Κυριακή 3/5/2015, με αποτέλεσμα σοβαρές στομαχικές διαταραχές και συνεχείς επισκέψεις στην τουαλέτα. Όπου και να βρισκόταν, άφηνε το αποτύπωμά του το παιδί. Πως δεν έγινε καμιά στραβή στον δρόμο για τα χωριά, να τρέχει στους θάμνους και να αντιλαλούν οι πανέμορφες πλαγιές στα βουνά της περιοχής που μαγεύουν τον επισκέπτη, σα να είχαν πέσει θύματα της οργής του Δία, με αποτέλεσμα… τους κεραυνούς του γόνου Ερντογάν.

Τουλάχιστον να βρισκόταν σε κάποιο υψόμετρο… για να αγναντεύει. Οι διαταραχές το ανάγκασαν το παιδί να παραμείνει μόνο 20 λεπτά στο χωριό Φίλια (Ν. Ξάνθης) όπου είχε προγραμματίσει επίσκεψη για την παρακολούθηση ενός Χάτιμ (γιορτή ολοκλήρωσης διδασκαλίας του Κορανίου σε παιδιά). Στη συνέχεια, με την συνοδεία του ψευτομουφτή Ξάνθης, Αμέτ Μέτε, επισκέφθηκε την Μύκη Ξάνθης.

Αν και το πρόγραμμά του αναφερόταν σε διανυκτέρευση στον Εχίνο του νομού Ξάνθης, έπειτα από πρόταση – πρωτοβουλία του ψευτομουφή Μέτε φιλοξενήθηκε στο σπίτι του. Εικάζεται, ότι εξασφαλίστηκαν κασόνια κόκα-κόλας, καθώς και χαπάκια «Imodium» (για ενδοφλέβια χορήγηση ορού δεν ακούσαμε κάτι), γιατρός σε ετοιμότητα και ξεχωριστή τουαλέτα με καζανάκι να λειτουργεί στην εντέλεια.

Τι το ήθελε όμως ο ψευτομουφτής να τον φιλοξενήσει… Η κίνησή του αυτή προσκάλεσε σούσουρο, αφού άλλοι επίδοξοι «ηγέτες» της μειονότητας (είναι αρκετοί, θεωρείται καλοπληρωμένη δουλειά… σε λίρες που μετατρέπονται σε ευρώ), το ερμήνευσαν ως προσπάθεια άσκησης επιρροής επί του Μπιλάλ Ερντογάν (το ανθρωπάκι υπέφερε και δείτε με τι ασχολιόντουσαν αυτοί…) και ως γενικότερη προσπάθεια διείσδυσης στο περιβάλλον του Τούρκου πρωθυπουργού, με σκοπό την ικανοποίηση του Αμέτ Μέτε να γίνει αρχιμουφτής της Θράκης (ίσως και όχι μόνο της Θράκης)!

Και το κακό δεν τελείωσε εκεί. Όταν έγινε γνωστή η ακύρωση της αφιξης του Μπιλάλ Ερντογάν στον Εχίνο, υπήρξαν άμεσες αντιδράσεις (κατά πληροφορίες από οικονομικά εύπορους κατοίκους) στο facebook του Αμέτ Μετέ, όπου σημειώθηκε σειρά φραστικών επιθέσεων, τόσο εναντίον του, όσο και κατά του ίδιου του Μπιλάλ Ερντογάν, ο οποίος χαρακτηριζόταν ως κλέφτης, απατεώνας κ.α.

Λίγο ντροπή και σεβασμός στον φιλοξενούμενο. Τώρα θυμήθηκαν τον ποταμό πληροφοριών για τα σκάνδαλα διαφθοράς του Ερντογάν και τα εκατομμύρια που «έτρεχαν» ως μίζες για τα έργα που μοίραζε ο πολυχρονεμένος δεξιά-αριστερά σε φιλικά προσκείμενους στο ισλαμιστικό AKP επιχειρηματίες; Τι κακό κι αυτό να σε εχθρεύονται όταν είσαι νέος, ωραίος και πετυχημένος. Φθόνος παντού…

Την επομένη ημέρα όμως, ο Μπιλάλ Ερντογάν μετέβη στον Εχίνο και διάβασε μάλιστα το Κοράνι μέσα στο τζαμί, ζητώντας και πάλι ενότητα και ομόνοια. Μετά το χουνέρι που έπαθε, δεν πληροφορηθήκαμε αν επανέλαβε την αναφορά στον… Πορθητή. Τουρκόφρονοι του Εχίνου πάντως είχαν προγραμματίσει γεύμα στο χωριό Πίλημμα (Ν. Ξάνθης), αλλά το ακύρωσαν (αποζημιώνοντας στο ακέραιο τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, κύριοι με τα όλα τους) και οργάνωσαν γρήγορα ένα πλούσιο γεύμα σε καφενείο του Εχίνου, προκειμένου να έχουν περισσότερη ώρα στη διάθεσή τους τον γιό του Τούρκου προέδρου.

Γενικότερα πάντως, η «εκδρομή» του Μπιλάλ Ερντογάν στα μέρη μας, αντί να πετύχει τους σκοπούς της και πέρα από το άτιμο το κόψιμο (αυτό είναι να μη σου συμβεί…), ανέδειξε τα προβλήματα που υπάρχουν στον χώρο των τουρκοφρόνων, τα οποία είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη ματαιοδοξία και τα οικονομικά συμφέροντα συγκεκριμένων προσώπων στη Θράκη.

Το σίγουρο είναι ότι η επίσκεψη θα μείνει αξέχαστη στον Μπιλάλ. Και πολύ αμφιβάλουμε αν η παραφιλολογία στους κύκλους των πιο φανατικών για «renegades» της ελληνικής ΕΥΠ θα μπορέσει να πείσει για το… σαμποτάζ ακόμα και τους πιο φανατικούς του Ερντογάν στη MIT. Το λέμε διότι εκεί έχει και από τους άλλους. Του Γκιουλέν.

Οπότε ο πειρασμός να αποδοθεί προς τα εκεί το «σαμποτάζ» (είναι τώρα να φορτώνεσαι τέτοια λάθη… μα καλά, μύδια χαλασμένα του δώσανε;), θα είναι ασφαλώς ισχυρός, άρα για αν συνεχίσουμε το ψυχασθενικό σκεπτικό, η ελληνική αντικατασκοπεία θα πρέπει να ελεγχθεί (ή μήπως να ενισχυθεί;) διότι δεν μπορεί να ελέγξει τους μηχανισμούς του ιμάμη.
Μπερδευτήκατε; Ναι; Κι εμείς…

Πηγή Defence-Point

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου