Τρίτη 19 Μαΐου 2015

ΑΚΑΘΕΚΤΟΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΗΣ...ΠΡΟΟΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΘΕΪΑΣ, ΠΑΝΕ ΝΑ ΑΠΟΦΛΟΙΩΣΟΥΝ ΤΗΙΣ ΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ ΟΡΘΟΔΟΞΩΝ..

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Να καταργηθεί η μεταφορά του «Αγίου Φωτός» και των λειψάνων...

ΟΙ ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΙΔΕΟΛΗΠΤΙΚΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ ...ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΝ ΔΟΞΕΙ!- 
Μιά ζωή τις ίδιες μαλακίες!Διώξανε τη Βασιλεία από την Ελλάδα διότι λέγανε πως στοιχίζει πολλά λεφτά... Δεν μας είπαν πόσα αγρίως περισσότερα μας στοιχίζουν οι πρόεδροι της Δημοκρατίας! Οι κουκουλοφόροι...έχουν πλάνο...Θα τα κάνουν όλα βίδες!

Την αντίθεσή τους στην μεταφορά του «Αγίου Φωτός» από τα Ιεροσόλυμα, καθώς και στη μεταφορά των λειψάνων της Αγίας Βαρβάρας με τιμές αρχηγού κράτους, εκφράζουν με ερώτηση τους προς τους αρμόδιους υπουργούς, οκτώ βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ: Να καταργηθεί η μεταφορά του «Αγίου Φωτός» και των λειψάνων
Ταυτόχρονα δε προτείνουν την «κατάργηση των οπισθοδρομικών αυτών εθίμων που δύσκολα συναντάς ακόμα και σε θεοκρατικά κράτη», ενώ ζητούν να ενημερωθεί η Βουλή, για αυτές τις «περιττές δαπάνες που δεν αρμόζουν στις δύσκολες οικονομικές περιστάσεις στις οποίες βρίσκεται η χώρα».

«Η μακροχρόνια οικονομική κρίση έχει αναγκάσει τους περισσότερους συμπολίτες μας να περιορίσουν σε μεγάλο βαθμό τις δαπάνες τους στα απολύτως απαραίτητα, προκειμένου να ανταποκριθούν στις δυσβάσταχτες, πολλές φορές, υποχρεώσεις τους.
Στο βαθμό που ο περιορισμός αυτός αντανακλά αποφάσεις του κράτους για περικοπή δαπανών αλλά και μισθών, συντάξεων κλπ, οφείλει και το κράτος στο πλαίσιο αυτής της βαθειάς κρίσης, να ιεραρχεί διαφορετικά τις προτεραιότητές του,περιορίζοντας τις ελαστικές δαπάνες, ώστε να ανταποκρίνεται στις δύσκολες οικονομικές απαιτήσεις της εποχής», υπογραμμίζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.
Και συμπληρώνουν:
«Πέρα από τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός, η αεροπορική μεταφορά του «Αγίου Φωτός» και η μεταφορά του ιερού σκηνώματος της Αγίας Βαρβάρας με τιμές αρχηγού κράτους και με έξοδα του Ελληνικού κράτους δεν συνιστούν ούτε θρησκευτική υποχρέωση, ούτε καν μια μακραίωνη παράδοση. Πρόκειται για μια όψιμη και αποκλειστικά ελληνική και προκλητικά δαπανηρή ιδιοτυπία που δύσκολα απαντάται ακόμη και σε θεοκρατικά κράτη».
Την ερώτηση που απευθύνεται προς τους υπουργούς Εθνικής 'Αμυνας, Εξωτερικών, Παιδείας και Πολιτισμού, υπογράφουν οι βουλευτές Γεράσιμος Μπαλαούρας, Φωτεινή Βάκη, Ιωάννα Γαϊτάνη, Αννέτα Καββαδία, Φρόσω Καρασαρλίδου, Αγλαϊα Κυρίτση, Στέφανος Σαμοϊλης και Μερόπη Τζούφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου