Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Η ...ΜΑΓΚΙΟΡΑ Η ΖΩΟΥΛΑ...

Η Κωνσταντοπούλου μπλόκαρε μέσα στη νύχτα τρεις βασικές τροπολογίες της κυβέρνησης


Η πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχες για να μην καταπατούνται οι θεσμοί και το Σύνταγμα και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να παρερμηνεύεται και να παραβιάζεται η διαδικασία, που όλοι θέλουμε να υπερασπιστούμε.Πηγή: Eurokinissi
Η Κωνσταντοπούλου μπλόκαρε μέσα στη νύχτα τρεις βασικές τροπολογίες της κυβέρνησης
Την απόσυρση τριών υπουργικών τροπολογιών, καθώς - όπως είπε- δεν τηρούν τις συνταγματικές προϋποθέσεις, ζήτησε μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης προς Τετάρτη η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, καλώντας ταυτόχρονα το σώμα να αποφασίσει κατόπιν αιτιολογίας της κατάθεσής τους από τους αρμόδιους υπουργούς.


Οι τροπολογίες αφορούν την χρηματοδότηση των κομμάτων, τη Διαύγεια και την κατάθεση των ταμειακών διαθεσίμων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Η πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έδωσε μάχες για να μην καταπατούνται οι θεσμοί και το Σύνταγμα και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να παρερμηνεύεται και να παραβιάζεται η διαδικασία, που όλοι θέλουμε να υπερασπιστούμε.

Από την πλευρά τους, ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης Νίκος Βούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός του Γιώργος Κατρούγκαλος υπεραμύνθηκαν της αναγκαιότητας κατάθεσης των τροπολογιών, επικαλέστηκαν τη σοβαρότητα των θεμάτων που επιλύουν, υποστήριξαν ότι δεν εμπίπτουν στα όρια του συνταγματικού πλαισίου καθώς και ότι έχουν συνάφεια με το νομοσχέδιο.

Αρκετή ώρα αργότερα (γύρω στην 01.20) έγινε αποδεκτή από τους παρευρισκόμενους η κατάθεση των τροπολογιών προκειμένου να τεθούν προς ψήφιση.

Στο μεταξύ, η Ζωή Κωνσταντοπούλου ανακοίνωσε ότι σήμερα Τετάρτη θα διεξαχθούν οι ονομαστικές ψηφοφορίες που κατέθεσε το Ποτάμι επί 15 τροπολογιών, 13 βουλευτικών και δύο υπουργικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου