Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

ΠΑΜΕ ΓΙΑ ...ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ
Το παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για το Δίκαιο του Κρασιού στη Σαντορίνη τον Οκτώβριο


H Διεθνής Ένωση Νοµικών του Οίνου (AIDV) επέλεξε την Ελλάδα και δη την Σαντορίνη, ανάµεσα σε πολλούς προορισµούς ανά τον κόσµο, για να διοργανώσει το ετήσιο συνέδριό της στις 2-4 Οκτωβρίου 2015, εορτάζοντας ταυτόχρονα 30 χρόνια από την ίδρυσή της.
Η AIDV αριθµεί 300 µέλη σε 45 χώρες τα οποία είναι κατά κανόνα νοµικοί µε επαγγελµατική ενασχόληση µε το χώρο του οίνου (σύµβουλοι, στελέχη επιχειρήσεων, δικηγόροι, πανεπιστημιακοί κλπ).
Το ετήσιο συνέδριο αποτελεί σηµείο αναφοράς για τα µέλη της Ένωσης καθώς στο πλαίσιο της διοργάνωσης συζητούνται τα φλέγοντα ζητήµατα του κλάδου σε διεθνές επίπεδο, ενώ παράλληλα τα µέλη επιδιώκουν να έρθουν κοντά στην ιστορία, την κουλτούρα τον οινικό και γευστικό πολιτισµό του τόπου που τους φιλοξενεί.

Στο συνέδριο θα συζητηθούν πολύ σημαντικά θέματα όπως η διεθνής νομοθεσία και η εφαρμογή της στον αμπελοοινικό τομέα καθώς και ο αντίκτυπός της στις επιχειρήσεις κρασιού, οι νομικές πτυχές της εισαγωγής των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας στον τομέα του οίνου, ΓΤΟ & κλώνοι αμπέλου, προστασία των οινικών γεωγραφικών ενδείξεων, διεθνείς εμπορικές διαφορές στον τομέα του οίνου, μελέτη πρωτοκόλλων διαπραγματάτευσης, μηχανισμοί επίλυσης διαφορών, παρουσίαση και προστασία των terroir και των κρασιών της Μεσογείου και άλλα.
Πριν την έναρξη του συνεδρίου, την 1η Οκτωβρίου θα πραγµατοποιηθεί επίσης στη Σαντορίνη η Συνεδρίαση του Διοικητικού Συµβουλίου της Ένωσης.
Το συνέδριο υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (OIV), τον Σύνδεσμο Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), το Δήμο Θήρας και το Wine & Law Program (Reims).
Υπεύθυνος για τη διοργάνωση του συνεδρίου στην Ελλάδα είναι ο Καθηγητής Αμπελοοινικού Δικαίου (Πανεπιστήμιο της Reims) κ. Θεόδωρος Γεωργόπουλος, Μέλος Δ.Σ. Διεθνούς Ένωσης Νομικών του Κρασιού, Δικηγόρος, Γενικός Διευθυντής Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ) και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Αμπέλου και Οίνου Georges Chappaz (Καμπανία Γαλλίας).
Πληροφορίες για το συνέδριο στην αγγλική και γαλλική γλώσσα υπάρχουν στη σελίδα http://www.aidv.org/2015grfira/index.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου