Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΤΣΙΦΤΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΘΑ ΣΥΝΕΧΊΣΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΝ ΤΡΩΚΤΙΚΑ; ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΦΑΝΑΡΙ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ;

Κλείνει η τελευταία ελληνόφωνη εφημερίδα της Κωνσταντινούπολης.......        Λήθη και   ξεπεσμός!             

Βέβαια δίνανε κάτι ψίχουλα για να κρατηθεί στη ζωή, αλλά μήπως δεν έφθαναν;

Ο θάνατος της εφημερίδας αυτής είναι τραγωδία!
ΣΩΣΤΕ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΡΕ..Κόψτε μερικές διξιωσεις και γκλαμουριές σας και τελειώνει το πράμα..Θα σωθεί ο ελληνισμός στην ΠΟΛΗ!


Η ελληνόφωνη εφημερίδα «Απογευματινή» της Κωνσταντινούπολης «κατεβάζει ρολά» έπειτα από 88 χρόνια λειτουργίας.

Η εφημερίδα που κυκλοφορούσε από το 1925 και κρατούσε «ζωντανή» την ελληνική γλώσσα αλλά πληροφορούσε καθημερινά τους Έλληνες της Τουρκίας δεν κατάφερε να ξεπεράσει την οικονομική κρίση και κλείνει αφήνοντας δίχως δουλειά τους 35 εργαζόμενους της.


Ο Μιχάλης Βασιλειάδης, ιδιοκτήτης της εφημερίδας εξέδωσε σχετική ανακοίνωση γνωστοποιώντας το κλείσιμο της εφημερίδας που οφείλεται σε οικονομικά προβλήματα που δεν κατέστη δυνατό να ξεπεραστούν.
Μέχρι σήμερα η ελληνική κυβέρνηση αλλά και η ελληνική κοινότητα της Τουρκίας συνέβαλαν ώστε να στηριχτεί οικονομικά και να αποτραπεί το κλείσιμο της ελληνόφωνης εφημερίδας. 


Όμως τόσο η οικονομική κρίση, όσο και ο μικρός αριθμός Ελλήνων κατοίκων που συνεχώς μειώνεται οδήγησαν την «Απογευματινή» σε κλείσιμο.
Όπως αναφέρει το Greek Reporter ο Μιχάλης Βασιλειάδης δήλωσε «Πέρσι γράφτηκαν 350 συνδρομητές για να μην κλείσει η εφημερίδα. Τώρα εγώ πώς να τους πω ανανεώστε την συνδρομή σας;» και πρόσθεσε «Το κλείσιμο της εφημερίδας εδώ προκαλεί απελπισία. Αυτό αποτελεί απόδειξη πως πλέον ήλθε το τέλος της ελληνικής κοινότητας στην Κωνσταντινούπολη. Θα τεθεί και θέμα κλεισίματος των σχολείων. Και έτσι χάνονται τα ίχνη μας».  


defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου