Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΕΤΣΙ ΓΡΑΦΟΥΝ... Καλά τώρα το πήραν χαμπάρι; Εδώ διέλυσε ολόκληρη την Ελλάδα, το Υπουργείο εξωτερικών θα άφηνε ο σόγαμπρος του Βαρδαρίου;

Διαλύει το υπουργείο Εξωτερικών ο Βενιζέλος!
Για λόγους οικονομίας, η ελληνική διπλωματία "κατέβασε ρολά"!!!
Αληθεύει κ. Βαγγέλη Βενιζέλο;

Γράφει ο Μελέτης Η. Μελετόπουλος

Απο το υπουργείο των Εξωτερικών εξωδίκως ακούσαμε ότι, ενώ ο κόσμος κυριολεκτικά καίγεται, μεγάλες πρεσβείες της Ελλάδος σε μεγάλες και σημαντικές γιά τα εθνικά μας συμφέροντα χώρες είναι επανδρωμένες, λόγω περικοπών της τρόικας, με δύο, έναν ή και κανέναν υπάλληλο!

Πρεσβευτής,ακούσαμε, σε εξαιρετικά κρίσιμη περιοχή, παρέλαβε προσφάτως την πρεσβεία του, όπου συνειδητοποίησε ότι θα εκτελεί μόνος του χρέη πρεσβευτού, γραμματέα, κηπουρού και μάγειρα! Επειδή δεν το πιστεύουμε, ερωτούμε τον κ. Βαγγέλη Βενιζέλο αν είναι αλήθεια.

Διότι, αν είναι αλήθεια, τότε η Ελλάδα δεν είναι σε θέση να διεκπεραιώσει στοιχειωδώς τα καθήκοντά της ως κράτος. Να εκπροσωπήσει τα ελληνικά συμφέροντα σε τρίτες χώρες, να προστατεύσει τους υπηκόους της που ζουν εκεί, να συνεννοηθεί γιά τα διμερή θέματα, να προωθήσει τις εμπορικές ανταλλαγές κλπ. Να είναι παρούσα στο διεθνές περιβάλλον.

Αν οι περικοπές της τρόικας συμπεριλαμβάνουν τις αμυντικές και τις διπλωματικές δαπάνες, τότε να πάμε γρήγορα στη δραχμή, γιατί καλύτερα δραχμή παρά στο ευρώ χωρίς υπουργεία Εξωτερικών και Εθνικής Αμύνης (όπου και εκεί τα πράγματα είναι οριακά).

Αλλά πριν πάμε στη δραχμή μόνοι μας ή κλωτσηδόν (το δεύτερο μάλλον είναι βέβαιο όπως πάνε τα πράγματα), δεν κοιτάμε καλύτερα αν υπάρχει κάποιος τρόπος να βρεθεί μία προσωρινή λύση; Παρά που είναι βέβαιο ότι δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τις προτάσεις μας ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος, διότι ασχολείται με άλλα σοβαρότερα θέματα όπως το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, εμείς επ’ αγαθώ φιλτάτης πατρίδος θα προτείνουμε το εξής: ας προσλάβει η κυβέρνηση, με εξαμηνιαίες ανανεώσιμες συμβάσεις εξακοσίων ευρώ μηνιαίως, νεαρούς ή λιγώτερο νεαρούς επιστήμονες διεθνολόγους, πολιτικούς επιστήμονες κλπ., που υπάρχουν εν αφθονία, με μεταπτυχιακά στο εξωτερικό και επάρκεια σε τουλάχιστον δύο ξένες γλώσσες. Ας τους περάσει από δίμηνη εντατικώτατη εκπαίδευση, με δασκάλους συνταξιούχους διπλωμάτες.
Ας τους στείλει στη συνέχεια στις άδειες πρεσβείες, όπου θα εργασθούν υπό τις διαταγές των πρεσβευτών σε οποιαδήποτε καθήκοντα χρειάζονται (γραμματείς, πρωτόκολλο, ακόμη και σωφέρ του πρεσβευτού). Πριν την λήξη της σύμβασης, ο πρεσβευτής θα εισηγηθεί την ανανέωση ή μη της σύμβασης με αιτιολογημένη εισήγηση. Αν ο δόκιμος υπάλληλος είναι καλός, θα συνεχίζει. Αν αποδειχθεί λαμπρό αστέρι της διπλωματίας, μετά από τρεις θετικές εισηγήσεις και ανανεώσεις θα έχει δικαίωμα να δώσει εξετάσεις γιά διπλωμάτης με κάποιο πλεονέκτημα (bonus).

Τόσο η φύση της εργασίας (η διπλωματία είναι συναρπαστικός κλάδος), όσο και η απόκτηση πολύτιμης προϋπηρεσίας, η προοπτική μελλοντικής ένταξης στο διπλωματικό κλάδο, ακόμα και τα 600 ευρώ μηνιαίως (συν φυσικά τα αεροπορικά εισιτήρια, η στέγη και η διατροφή που θα παρέχονται), θα καταστήσουν ανάρπαστη την πρόταση αυτή.

Αλλά πρώτα θα πρέπει ο κ. Βαγγέλης Βενιζέλος να βρει τον χρόνο, εν μέσω των προσυνεδριακών του διαδικασιών, να μας απαντήσει αν αληθεύουν αυτά που ακούσαμε.

Πηγή KontraNews

Έχουμε μια απορία.. : Αυτός ο Τύπος, σύμφωνα με τη δήλωση του στο Πόθεν έσχες έχει κάπου 2.500.000 εκ. καταθέσεις. Πού βρήκε όσο παραδάκι; Δούλεψε ως καθηγητής  μόνο 4 χρόνάκια, τι άλλη δουλειά έκανε ώστε να είναι τόσο ματσωμένος ο εκ Βαρδαρίου ελαυνόμενος ολετήρας;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου