Τρίτη 12 Αυγούστου 2014

Ντιμιτρόφ: Οι Αλβανοί κινούνται προς υλοποίηση του ονείρου τους- τη Μεγάλη ΑλβανίαΝτιμιτρόφ: Οι Αλβανοί κινούνται προς υλοποίηση του ονείρου τους- τη Μεγάλη Αλβανία 


Ο διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Ιστορίας της Βουλγαρίας, Μπότζινταρ Ντιμιτρόφ, αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες των Αλβανών στην πρωτεύουσα του νοτιοσλαβικού κράτους, επισημαίνει ότι οι Αλβανοί στην Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια, κινούνται προς την υλοποίηση του ονείρου τους για τη Μεγάλη Αλβανία.
«Δυστυχώς, σχεδόν οι μισοί από τους διαδηλωτές επιμένουν για μια ισλαμική επανάσταση εντός της αλβανικής κοινότητας», λέει ο αμφιλεγόμενος ιστορικός σε συνέντευξή του στο βουλγαριό Focus.

Τονίζει ότι αυτό είναι μια επικίνδυνη τάση σε όλη την Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αναφερόμενος στην ιδέα της Μεγάλης Αλβανίας, ισχυρίζεται ότι η κατασκευή των αυτοκινητοδρόμων που συνδέουν την Αλβανία, το Κοσσυφοπέδιο και τα Σκόπια, εξυπηρετούν το σκοπό αυτόν.
«Κατά τη διάρκεια ανεπίσημων συζητήσεων με Αλβανούς πολιτικούς, λένε πάντα το ίδιο πράγμα, δήθεν αστεϊσμού, για να δουν ποια θα είναι η αντίδραση της Βουλγαρίας. Λένε: «αφήστε μας να χωρίσουμε το νοτιοσλαβικό κράτος».
Τα Σκόπια επιμένουν να ασχολούνται με πολιτικές διενέξεις με τους Βουλγάρους και τη Βουλγαρία και δεν αντιλαμβάνονται τι γίνεται με τους Αλβανούς, κάτω από τη μύτη τους».
Ωστόσο, ο Ντιμιτρόφ, έδειξε τη δυσαρέσκειά του, που η ηγεσία των Σκοπίων δεν θέλει να υπογράψει τη συνθήκη φιλίας με τη Βουλγαρία και να προβεί στην επίλυση της διαφωνίας του ονόματος με την Ελλάδα.

«Εάν γίνουν αυτά τα δύο, θα ενταχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όλοι θα ζούμε με ειρήνη και ευτυχία γιατί οι ισλαμιστές/φονταμενταλιστές δεν θα μπορούν να κουνήσουν τη σημαία τους σε ευρωπαϊκό έδαφος», είπε ο Ντιμιτρόφ, σύμφωνα με το αλβανικό δημοσίευμα.
Πηγη Σκόπια. (Αλβανική εφημερίδα Laim)- Βαλκανικό Περισκόπιο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου