Παρασκευή, 3 Μαΐου 2013

ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΩΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ...

Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΙΣ ΜΕΡΕΣ ΤΗΣ ΛΑΜΠΡΗΣ
Με καλό  καιρό, σχεδόν καλοκαιρινό θα γίνει ο εορτασμός του Πάσχα σε όλη τη χώρα. Η λιακάδα, οι ασθενείς άνεμοι και οι υψηλές θερμοκρασίες θα είναι τα βασικά χαρατκηριστικά του καιρού. Πιο αναλυτικά:

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 
Την ημέρα της μεγάλης εξόδου των εκδρομέων περιμένουμε λιακάδα αρχικά σε όλη τη χώρα και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας οποτε δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν κάποιες σποραδικές μπόρες κυρίως στην Ηπειρο και στη δυτική Μακεδονία από υψόμετρο 800 με 900 μέτρα και πάνω. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα ειναι ιδανικός για κάθε είδους δραστηριότητα και κυρίως για ταξίδι αφού οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο δεν πρόκειται να ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 11 εως 32 βαθμούς, στα κεντρικά από 12 εως 31εναν βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 11 ως 30 βαθμούς και στα νησιά από 14 εως 27 βαθμούς κελσίου. Η περιφορά λοιπόν του επιτάφιου θα γίνει σε όλη τη χώρα απρόσκοπτα εκτος από τις περιοχές της Ηπείρου και της Μακεδονίας οπου εκεί δεν αποκλείεται η περιφορά να συνοδευτει και από λίγες σταγόνες βροχής.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα κυρίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 εως 30 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος θα ειναι ο καιρός και μόνο το μεσημέρι θα συννεφιάσει για λίγο κυρίως στα ορεινά της πόλης. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 εως 31εναν βαθμούς κελσίου.


ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ 
Περιμένουμε ιδανικό καιρό για το σούβλισμα του πατροπαράδοτου οβελία σε όλη σχεδόν τη χώρα καθώς το πρωί θα έχει λιακάδα αλλά από το μεσημέρι και μετά κυρίως στα ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας θα συννεφιάσει, οποτε δεν αποκλείεται από τις 12 το μεσημέρι και μετά να εκδηλωθούν τοπικά πρόσκαιρες μπόρες.

Οι μπόρες αυτές θα διαρκέσουν από 10 εως 30 λεπτά και άρα ο οβελίας θα πρέπει να βγει πιο γρήγορα. Οι περιοχές αυτές που είναι πιο επίφοβες είναι τα ορεινά της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Ξάνθης, της Κομοτηνής και της Καβάλας ενώ οι νοτιοτερες περιοχές όπως η Χαλκιδική και οι παραθαλάσσιες δε θα έχουν πρόβλημα. 

Οι άνεμοι θα πνέουν θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ και τοπικά στο Αιγαίο εως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 εως 31εναν βαθμούς, στα κεντρικά από 10 εως 32 βαθμούς, στα ανατολικά κεντρικά από 10 εως 31εναν και στα νησιά από 14 εως 28 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε αίθριο ουρανό με αραιώς νεφώσεις και νοτιάδες ασθενείς 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 εως 30 βαθμούς κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Περιμένουμε αίθριο ουρανό το πρωί αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει τοπικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ασθενείς ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 εως 31εναν βαθμούς κελσίου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου