Τρίτη 14 Μαΐου 2013Παράνομα όπλα και αιχμηρά αντικείμενα, αλλά και λαθραία πακέτα τσιγάρων και κροτίδες ανακάλυψαν οι αστυνομικοί των τμημάτων Αρεόπολης, Σπάρτης και Γυθείου στην κοινή επιχείρηση που οργάνωσαν για έρευνες σε δύο σπίτια στο Οίτυλο της Ανατολικής Μάνης.
Αρχικά, οι αστυνομικοί ερεύνησαν την κατοικία ενός 61χρονου, όπου βρήκαν και κατέσχεσαν ένα κυνηγητικό όπλο με ένα φυσίγγιο για το οποίο δεν διέθετε άδεια, αλλά και μια ... συλλογή που περιλάμβανε μια σπάθα μήκους 65 εκατοστών, ένα στιλέτο μήκους 28 εκατοστών και δυο μαχαίρια μήκους 35 και 25 εκατοστών. Ο 61χρονος ιδιοκτήτης συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γυθείου για παράνομη οπλοκατοχή.
 
Στη συνέχεια, έγινε έρευνα στο σπίτι ενός 55χρονου που όμως είχε προλάβει να εξαφανιστεί βλέποντας τους αστυνομικούς να πλησιάζουν. Μέσα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγητικό όπλο του οποίου η άδεια κατοχής είχε λήξει, ένα αεροβόλο πιστόλι με 230 σφαιρίδια, αλλά και 59 λαθραία πακέτα τσιγάρων και 49 κροτίδες! Σε βάρος του 55χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί όπλων και βεγγαλικών και του Τελωνειακού Κώδικα και αναζητείται για να συλληφθεί.
 
defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου