Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΑΚΑ ΤΟΤΕ ΕΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ...ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ που το παίζει ...αριστερός επαναστάτης της λαχανίδας!


Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΤΟΝ...ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟ ΑΡΙΣΤΕΡΟ ΤΗΣ ΛΑΧΑΝΙΔΑΣ!..ΤΣΙΠΡΑ ΑΛΕΞΙΟ τον Α!

...ΑΛΕΞΗ ΤΣΙΠΡΑ !
Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προτείνει η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όταν αποχωρήσει από τη θέση του ο σημερινός πρόεδρος της Κομισιόν,:::
Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
«Εάν η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά αποφάσιζε για έναν υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτός θα μπορούσε να είναι ο Αλέξης Τσίπρας από την Ελλάδα, ένας νέος πολιτικός, που έχει αρχίσει να αναπτύσσει δυναμική και κοινό στην Ευρώπη» δήλωσε σχετικά η πρόεδρος της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γερμανίδα ευρωβουλευτής, Γκαμπριέλα Τσίμερ.

Η δήλωση έγινε στο Εργαστήριο Αρχισυντακτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου πραγματοποιήθηκε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, τον αντιπρόεδρο, Ότμαρ Κάρας (Αυστρία, ΕΛΚ), καθώς και τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων, με θέμα «Το μέλλον και οι προοπτικές της Ευρώπης στην κρίση».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών, Χάνες Σβόμποντα, δήλωσε σχετικά: «Εμείς ως σοσιαλοδημοκράτες στην πολιτική μας καμπάνια για τις ερχόμενες εκλογές θα καταθέσουμε τις απόψεις μας. Δεν θεωρώ ότι ο υποψήφιος για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα πρέπει να είναι κάποιος πρωθυπουργός, γιατί το άτυπο αυτό μοντέλο που ισχύει μέχρι σήμερα, δεν είναι επιτυχημένο...».

Ο συμπρόεδρος της Ομάδας των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ, δήλωσε επίσης: «Οι Πράσινοι ως πολιτική θα πρέπει να επικεντρωθούν σε μία ιδέα όπως αυτή των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης... Εγώ δεν θα είμαι υποψήφιος, αλλά, οι Πράσινοι θα παρουσιάσουν δύο υποψηφιότητες για την προεδρία της Κομισιόν -έναν άνδρα και μία γυναίκα».

Η ασφαλώς τιμητική πρόταση για τον κ. Τσίπρα έχει να κάνει με την ανάδειξη του επόμενου προέδρου της Κομισιόν, τον Οκτώβριο του 2014, δίχως πάντως να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας τρίτης θητείας για τον Πορτογάλο κ. Μπαρόζο. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ο κ. Τσίπρας είναι αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.
πηγη: http://fimotro.blogspot.gr/2013/05/blog-post_9.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου