Δευτέρα 13 Μαΐου 2013

ΓΕΡΜΑΝΟΙ -ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ- ΟΙ ΔΡΑΣΤΕΣ ΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ Μ.ΑΣΙΑ... ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΙΟΛΑ ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΟΥΝ

ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ!--ΧΘΕΣ..ΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΩΡΑ, ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!
Ο ΠΕΡΙΒΟΗΤΟΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝ
ΓΕΡΜΑΝΟΣ
ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΣΑΝΤΕΡΣ, Ο ΚΥΡΙΟΣ
ΥΠΟΚΙΝΗΤΗΣ ΤΩΝ ΣΦΑΓΏΝ ΤΩΝ
ΕΛΛΗΝΩΝ!
ΕΜΠΝΕΣΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ! Για να προασπίσει τα
συμφέροντα της ΝΤΟΪΤΣΕ ΜΠΑΝΚ!..
Ναι της σημερινής που διαφεντεύει
την Ελλάδα!
Ο ΤΑΛΑΑΤ ΠΑΣΣΑΣ
ο Τουρκαλάς που
εκτέλεσε τις Γερμανικές
οδηγίες...

Η ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ –ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ είναι ιδέα και έργο-προτροπή – απαίτηση ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ –ΓΕΡΜΑΝΩΝ …ΤΩΝ ΠΆΝΤΑ ...ΣΤΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑΣ

ΓΕΡΜΑΝΟΙ: ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ. Δεν είναι Ευρωπαϊκή φυλή. Εισβολείς είναι, δηλαδή κατσαπλιάδες..φονείς και άρπαγες..Βσικά κατσικοκλέφτες! .Πάντα σε όλη την πορεία τους…έως αυτή τη στιγμή! Ξαναμπερδεύουν την Ευρώπη, την αναστατώνουν και κάνουν για μια ακόμη φορά οι λαοί της Ευρώπης να υποφέρουν, να στενάζουν...... ! ΄Οσο για τους Ολλανδούς, Φιλανδούς,...(σημερινούς συμμάχους της καριόλας Μερκελ) καλά αυτοί πάντα ήσαν ...πίτουρα!και θα εισπράξουν τα ΕΠΙΧΕΊΡΙΑ ΤΟΥς... ΌΠΟΥ ΝΆΝΑΙ!

Αφορμή για το σημερινό ρεπορτάζ, δεν είναι η θλιβερή επέτειος της Γενοκτονίας των Ποντίων ,(19. Μαϊου ) αλλά και Αρμενίων, είναι η σοβαρή δουλειά που έκανε ο καθηγητής Πανεπιστημίου Κώστας Φωτιάδης με το βιβλίο του Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ, που κυκλοφόρησε χθες Κυριακή ως ένθετο η εφημερίδα REAL NEWS..
Το ξεφυλλίσαμε και σταθήκαμε σε κάποιες σελίδες του, που δεν θυμόμαστε και κυρίως ξεχνιούνται από τους πάντα επιλήσμονες πολιτικούς ταγούς μας.

Γενικό συμπέρασμα: Ο ελληνισμός βιώνει τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας του. Δράστης; ο ίδιος πάντα παράγων. Ο Γερμανικός. Οι Γερμανοί μισούν θανάσιμα κάθε τι το ελληνικό.Σήμερα μας έχουν αγρίως παγιδεύσει με στόχο την πλήρη διάλυσή μας, συμπεριλαμβανομένης και της εδαφικής μας! Το σενάριο είναι παλαιό .. Η Γερμανικές απόπειρες κυριαρχίας στην Ευρώπη αναρίθμητες! Η πλαγιοσκοπική εισβολή της στην Τουρκία στον περασμένο αιώνα,κατάφερε , αφού χρεοκόπησε την Οθωμανική αυτοκρατορία, και για να την ελέγχει πλέον οικονομικά , να συγκυβερνάει με τους πασάδες, να ελέγχει τα τραίνα ( chemin de fer Otoman,ή το διάσημο, ORIAN EXPRES..που έφθανε μέχρι τη Βαγδάτη… Τεράστια τα κέρδη… της επιχείρησης… έ βέβαια από κει και πέρα έδενε και έλυνε…η ΦΡΑΟΥ…ΜΕΡΚΕΛ της εποχής εκείνης!
Κι αφού έβγαλε από τη μέση Άγγλους και Γάλλους, προχώρησε εισηγούμενη στους Πασάδες, την ευθεία εξόντωση των Ελλήνων, οι οποίοι ήλεγχαν κατά 75% την οικονομία της Τουρκίας , τις τέχνες, τα γράμματα και τον πολιτισμό! Κι άρα ήσαν μέγα εμπόδιο στα παμφάγα οικονομικά σχέδια της Γερμανίας.Απαίτησαν καθέτα προς τους ηγέτες του Γερμανικού προτεκτοράτου… Πασάδες Τούρκους την άμεση εξαφάνιση του ελληνισμού.
Είναι λάθος σήμερα για τους γενοκτόνους του ελληνισμού να θεωρούμε ως μόνους υπεύθυνους τους Τούρκους! Οι Γερμανοί είναι οι φονείς του Μικρασιαστικού Ελληνισμού! Οι Τούρκοι απλώς ήσαν εκτελεστές και πατούσαν τη σκανδάλη! Οι δήμιοι δηλαδή.Η πολιτικοί ηγέτες της Ελλάδος αυτό το κομβικό στοιχείο δεν πρέπει να το λησμονουν ποτέ!
Κι αυτοί, οι Τούρκοι, ήσαν στην φάκα των αθλίων Γερμαναράδων! Οι Τούρκοι, με τα υπάρχοντα στοιχεία δεν έτρεφαν μίσος για τους Έλληνες… ΄Αλλωστε αυτοί “διοικούσαν” της Οθωμανική Αυτοκρατορία…και τα πήγαιναν μια χάρά επί αιώνες…
Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια , όπως καταγράφεται από τις πολλές πηγές που επιστρατεύει στο πόνημά του ο καθηγητής Φωτιάδης…
Αξίζει να διαβάσετε το βιβλίο του, αλλά δεν ξέρουμε που θα το βρείτε…!
ΟΙ Γερμανοι εξαφάνισαν τον ΑΚΜΑΖΟΝΤΑ
Ελληνισμό της Μικράς Ασίας!
Οι Νεότουρκοι του ΚΕΜΑΛ απλώς ήταν εκτελεστικά όργανα)..Και γιατί αυτό το φονικό; Διότι απλά ήταν το οικονομικό συμφέρον των φρικτών ΓΕΡΜΑΝΑΡΑΔΩΝ !
Όπως και σήμερα το ίδιο επιδιώκουν με την ποδηγέτηση της Ελλάδας και το πνίξιμο της Κύπρου!!
ΓΕΡΜΑΝΟΙ…ΛΑΟΣ ΜΕ ΚΑΜΙΑ ΡΙΖΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ (Ούνοι γαρ)-ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ- ΚΑΤΣΙΚΟΚΛΕΦΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΠΑΝΤΑ ΚΟΙΤΑΖΟΥΝ ΤΙ ΘΑ ΑΡΠΑΞΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΛΑΩΝ…..για να ευτυχούν!. ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ … που μας δίνουν και μαθήματα ,αυτοί μια ζωή ΚΛΕΦΤΕΣ κι άρπαγες.. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΓΕΡΜΑΝΩΝ!
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ είναι βάρβαρος λαός, κι ευθέως απάνθρωποι , αφού στήνουν την ευτυχία τους στα φέρετρα των άλλων!
ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΕΞΑΦΑΝΙΣΑΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΓΗΣ! Όχι απλά βάρβαροι. Εγκληματίες εν συνειδήσει.. Κι αυτό αφορά ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ, το κάθε ΤΟΥΡΙΣΤΑ ..που επισκέπτεται την ιερή ΓΗ των Ελλήνων!
Η ΑΝΟΧΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΠΡΕΠΕΙ Κάτι να κάνει ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΑΥΤΟΝ ΛΑΟ… ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΦΡΕΝΑΡΕΙ…ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ..ΚΑΘΕ ΤΟΣΟ Η ΕΥΡΩΠΗ ΝΑ ΠΟΝΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΓΕΡΜΑΝΙΚΟ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟ! Προχθές με τους ΒΙΣΜΑΡΚ,χθες με τον Χίτλερ και σήμερα με την θλιβερή, υποψία γυναίκας, Μέρκελ.. Για Σόϊμπλε δεν μιλάμε…, αυτός είναι σακάτης κι όχι τυχαία ασφαλώς!
ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΗΔΗ ΔΥΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΤΡΙΤΟ-ΟΙΟΝΟΜΙΚΌ ΣΗΜΕΡΑ!…ΠΟΥ βρίσκεται εν εξελίξει!
Σακάτεψαν ήδη την Ελλάδα, καταδυναστεύουν Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία και δολοφόνησαν εν ψυχρώ… τη Κύπρο..Έτσι εν μια νυκτί…
ΟΛΟΙ ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΊΑΣ, είναι κλεψιμέϊκοι, απ΄όπου κι αν πέρασαν…άρπαζαν! Ο Γερμανός γελάει με την ευρωπαϊκή ηθική, την ελληνική κατά βάση, μια κι από ΄Ελληνες θεμελιώθηκε ως πίστη!
ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΦΙΛΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ:
Η αρπαγή του διπλανού τους είναι αυτό που τους συντηρεί…τρέφει!
Μπούκαραν στην Τουρκία (Οθωμανική αυτοκρατορία τότε) με χαμόγελα διπλωματικά, βασικά, αλλά με ένα στόχο να καταληστέψουν τον πλούσιο ορυκτό της πλούτο…να ελέγχουν το εμπόριο που ήταν στα χέρια των Ελλήνων και λόγω του μεγάλου ασθενούς της Ανατολής… κι αλλαλούμ… που δέσποζε στη διοίκηση της χώρας αυτής-Μωσαϊκό… πέτυχαν απίστευτες συμφωνίες με τα ανδρίκελα των πασάδων της.
Χούφτωσαν τα τραίνα της που έκαναν σπουδαία δουλειά στη διακίνηση προϊόντων από Βαγδάτη έως Ευρώπη… Ίδρυσαν …χιλιάδες ιδρύματα στην επικράτεια Γερμανόφωνης προπαγάνδας .. τάχα μου σχολεία κ.λ.π. σαν αυτό που ήδη η βλαχαδερή ΜΕΡΚΕΛ, έστησε κιόλας στην Αθήνα .. το ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΤΕΝΑΟΥΕΡ… για να πιπιλάει τα μυαλά μαλακοειδών Ελλήνων!
Οι κωλογερμαναράδες όμως στην περίοδο αυτή (1900-1920) είχαν ένα μεγάλο πρόβλημα στην πλήρη κατάληψη κι αφαίμαξη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, ώστε να την καταστήσουν… τό απόλυτο ΓΕΡΜΑΝΙΚΌ ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΆΤΟ-ΑΠΟΙΚΙΑ…ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ! Ήσαν οι ΄Ελληνες, που ήλεγχαν όλο το εμπόριο, το 75% και τα πόστα διοίκησης της Οθωμανικής αυτοκρατορίας!…
Άρα οι αλήτες της Γερμανίας … δεν μπορούσαν να κάνουν βήμα… χωρίς την εξαφάνιση του ελληνισμού συν των Αρμενίων!
Ο ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑΣ ΚΕΜΑΛ ΑΤΑΤΟΥΡΚ… ΕΓΙΝΕ …ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ…
Τόσο δε μαλάκας ΚΑΨΟΥΡΗΣ- Ο Κεμαλ… που έπινε σαμπάνια στο… γοβάκι της δικής ΖΩΖΩ ΝΤΑΛΜΑΣ… απίθανης σταρ της εποχής…
Με τον ξευτιλισμένο και διαβόητο LIMAN VON SANDERS,που ήταν ο αρχιστράτηγος …κατάφερε μέσα σε λίγο χρόνο να εκσυγχρονίσει …στρατιωτικά την Τουρκία ,αλλά και να μεταδώσει στο θλιβερό αυτό κράτος ..την αντίληψη πως η κακοτυχία του ήσαν οι ΄Ελληνες και οι Αρμένοι και πως ώφειλε… για την επιβίωσή του να τους …εξαφανίσει από προσώπου γής!..”Κάτι που ήξεραν καλά να κάνουν ..οι Τούρκοι” ,όπως υπογράμμισε ο Γερμαναράς αυτός, ΟΥΝΟΣ!
“ Θεωρούσαν ,οι Γερμανοί, τους Έλληνες της Τουρκίας, ως σημαντικό εμπόδιο στις βλέψεις τους. Το κυρίαρχο στην οικονομία, το εμπόριο,τις τέχνες, και τα γραμματα ελληνομικρασιασιατικό στοιχείο ορθώνονταν ως φυσικός φραγμός στο δρόμο τους προς τον Περσικό κόλπο.. Έτσι η Τουρκία,..δεν έχει ουδεμίαν ασφάλεια ,ούτε δύναται να οργανωθεί ελευθέρως εις το μέλλον, λόγω της παρουσίας εχθρικών στοιχείων όπως Ελλήνων κι Αρμενίων!!!”
Όσοι έχουν διαβάσει ,έστω κι επιφανειακά, την πανγερμανική φιλολογία , γνωρίζουν την μέθοδο που προτείνεται για την αντιμετώπιση των πληθυσμών που παρεμποδίζουν την ελέυθερη διακίνηση της Γερμανίας. Εννοώ των εκτοπισμό των κατοίκων.Η βίαιη ..εξορία ολόκληρων λαών ,που μεταφέρονται σαν ζώα, από τη μια άκρη στην άλλη είναι μέρος του κατατκτητικού προγράμματος της Γερμανίας…
***Οι Γερμανοί ήσαν αυτοί που είχαν προτείνει πιεστικά…να απομακρυνθούν οι ΄Ελληνες από τα παράλια…
***Το σχέδιο ήταν να στείλουν αρχικά.. τους ΄Ελληνες στα νησιά του Αιγαίου…
***Οι Έλληνες αντιστάθηκαν.. αλλά έγιναν μεγάλες σφαγές…΄Επεσε λεπίδι κάθετο…από Τούρκους!
**Ηθικός αυτουργός όλων αυτών των βαρβαρικών πράξεων ήταν ο ΛΙΜΑΝ ΦΟΝ ΣΑΝΤΕΡΣ…,χαρακτηριστικός τύπος βάρβαρου Γερμανού και μισέλληνα.
“Διώξτε τους αυτούς τους σκύλους Έλληνες , τους ταραχοποιούς, τους άπληστους,..κι εμείς θα τους αντικαταστήσουμε με υπάκουους, Γερμανούς εργάτες..” φώναζε ο Σάντερς στους Εμβερ και Ταλάατ,πασάδες της Τουρκίας!..που συνεχώς φώναζε απαιτούσε:
Εκτοπισμός..εκτοπισμός είναι η μόνη λύση..
--Συντρίψτε τους Έλληνες”…
--Επιβάλλεται η εξασθένιση του ελληνικού στοιχείου απαναταχού της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας….. δια να εκλείψει πας συνεκτικός κρίκος μετά της μητρός Ελλάδος…
--Τι φυλάτε εκκλησίες, καμπαναριά, ελληνικά σχολεία…Εφόσον τα κρατάτε αυτά εδώ… θα είστε μόνιμα είλωτες των Ελλήνων” !
Όλα αυτά κι άλλα συγκλονιστικά στοιχεία αναφέρονται στο σημαντικό ιστορικό βιβλίο του Κων. Φωτιαδή, καθηγητή Πανεπιστημίου Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ… που μόλις χθές κυκλοφόρησε η REAL NEWS…έργο εγκριθέν από τη Βουλή των Ελλήνων, κι συνάμα απαγορευθέν!
ΚΙ ΕΤΣΙ ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΓΕΟΚΤΟΝΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΟΝΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΟΙΠΗ ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ… Διότι απλά οι κυρίαρχες αυτές προαιώνιες φυλές ΕΛΛΗΝΩΝ ήσαν στο μόρφωμα της Τουρκίας επικρατέστερες!
ΣΗΜΕΡΑ έχουν εξαφανιστεί! Οι σημερινοί σόφρονες της Τουρκικής …τάχα μου δημοκρατίας, απορούν για το έγκλημα! Διότι με το έγκλημα του ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ Ατατατουρκ Μουστραφά Κεμάλ… μαζί με τους ΄Ελληνες , η σημεινή Τουρκία θα είχε πιο Ευρωπαϊκή μορφή… Τουρκία, ~
ΚΙ ΑΛΛΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΑΡΧΑΙΕΣ ΠΑΤΡΙΔΕΣ ΤΟΥ ΣΤΗ Μ.ΑΣΙΑ!
Έτσι διαμορφώνεται στο Μικρασιατικό χώρο μια κατάσταση, σύμφωνα με την οποία έχουμε από τη μια τις απαιτήσεις των Ελλήνων και των Αρμενίων για ελευθερία και ανεξαρτησία και από την άλλη τον ακραίο τουρκικό εθνικισμό.
Ένας παράγοντας που παρεμβαίνει υπέρ των οθωμανικών συμφερόντων είναι ο γερμανικός. Οι Γερμανοί έχουν τεράστια συμφέροντα στην Τουρκία. Οικονομικά και στρατιωτικά. Ελπίζουν ότι με μια ισχυρή Τουρκία θα ανταγωνίζονται καλύτερα τους Βρετανούς. Γι αυτό το λόγο η γερμανική πολιτική εκπονεί ένα πρόγραμμα ακεραιότητας της Τουρκίας, η υλοποίηση του οποίου προϋποθέτει την εξόντωση των πληθυσμών εκείνων που ενισχύουν τις φυγόκεντρες τάσεις στο εσωτερικό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. (9) Η Τουρκία γίνεται το πιο σημαντικό πεδίο δράσης του γερμανικού ιμπεριαλισμού. Κινητήρια δύναμη είναι οι γερμανικές τράπεζες, οι οποίες έχουν κολοσσιαίες επιχειρήσεις στην Ασία.
dsc04432.JPG
Οι δολοφόνοι του ελληνισμού  στη Μ.Ασια. Αριστερα ο Γερμαναρας Σάντερες και δεξιά αρχιδης ΚΕΜΑΛ,, που εκτέλεσε τις εντολές του Γρμανού Γκαουλάϊτερ... αν και ειλικρινα αγαπούσε τους Έλληνες!

 Ο Γερμανός Λίμαν φον Σάντερς με τον Μουσταφά Κεμάλ Πασά. ..(Δεξιά) Ο Τουρκικός εθνικισμός υπήρξε προνομιακός σύμμαχος του γερμανικού ιμπεριαλισμού.
Μετά τους Βαλκανικούς πολέμους οι Γερμανοί προσπαθούν με κάθε τρόπο να φανατίσουν τις τουρκικές μάζες εναντίον των χριστιανών της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Σε μια προκήρυξη που κυκλοφορεί η “Γερμανική Τράπεζα της Παλαιστίνης” γράφεται:
“Αν πεινούμε και υποφέρουμε εμείς οι Τούρκοι, αιτία είναι οι γκιαούρηδες που στα χέρια τους κρατούν τον πλούτο μας και το εμπόριό μας. Ως πότε θα ανεχόμαστε τις προκλήσεις τους. Μποϋκοτάρετε τα προϊόντα τους. Σταματήστε κάθε δοσοληψία μαζί τους. Τι τη θέλετε τη φιλία τους; Ποιο το όφελος να συναδελφώνεστε και να τους προσφέρετε με τόση ειλικρίνεια την αγάπη και τον πλούτο μας…” (10)

Ο ΕΜΒΕΡ ΠΑΣΣΑΣ αλλο ενα καθικι ...υποζύγιο των
Γερμανών που εκτελούσε τις εντολές τους!

αποβιβάστηκε στην 


Καμαρώστε τον τότε Γερμανικό Τύπο... Την DIE WELT ...Και τότε 
οι Γερμανικές εφημερίδες υποστήριζαν σθεναρα τον αφανισμό 
των Ελλήνων...από τη Μ. Ασία! ΄Ιδια γεύση και σήμερα... ΟΛΟΣ 

Ο ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ ΞΕΘΕΩΝΕΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Κωλογερμανοί μωρέ... μην Ψάχνετε να βρείτε ηθικές αξίες 
σε κατσικοκλέφτες/


ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΣΦΑΓΗΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ..
Επέτειος μεν  και μαύρη... αλλά μην κλάψτε... Γιατί ΡΕ ποτέ δεν κλάψατε για τα ξεριζωμένα αδέρφια μας!
Πρόκειται για μία από τις πιο μαύρες στιγμές της Ιστορίας όχι μόνο για τους  Έλληνες αλλά και για την ανθρωπότητα ολόκληρη. Με την Γενοκτονία των Ποντίων αφανίστηκε από τις πατρογονικές του εστίες ένα ζωηρό κομμάτι του ελληνισμού που πάλευε για την επιβίωσή του για περίπου 3000 χρόνια. Α,ρε κάποια σιτγμή..δεν θα ξυπνήσει ο ΄Ελληνας;...Πως μπορεί μια ιστορία 3.000 χρόνων να γίνει καπνός... ; Πως ΡΕ; 


Ήταν 19 Μαΐου του 1919 όταν ο Μουσταφά Κεμάλ, μετέπειτα Ατατούρκ (πατέρας των Τούρκων) που αποβιβάτηκε στην... Σαμψούντα προκειμένου να ξεκινήσει την δεύτερη ιστορικά, φάση της εξόντωσης των Ελλήνων της βόρειας Μικράς Ασίας προσπαθώντας επίσης να συντονίσει την αντίσταση των Τούρκων κατά της ελληνικής στρατιάς που είχε καταλάβει πριν από μερικές εβδομάδες την Σμύρνη.κι άλλα..  
Οι Έλληνες του Πόντου αποτελούσαν πάντοτε ένα ζωτικό κομμάτι της περιοχής και παρόλο που ήταν μακρυά από τον εθνικό κορμό της ελληνικής χερσονήσου και των δυτικών παραλίων της Μικράς Ασίας, διέγραψαν την δική τους πορεία η οποία όμως ήταν παράλληλη με αυτήν των υπολοίπων Ελλήνων.
Φτάνοντας στην νεώτερη Ιστορία, μετά την Άλωση της Κωνσταντινούπολης και την πτώση της Αυτοκρατορίας της Τραπεζούντας, οι Πόντιοι έγιναν ένα κομμάτι της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Περικυκλωμένοι από Μουσουλμάνους και πολλές άλλες εθνότητες, οι Πόντιοι κατάφεραν να διατηρήσουν την εθνική τους συνείδηση με συνέπεια πάντα να αποτελούν για τους Οθωμανούς Τούρκους έναν «πονοκέφαλο» για την συγκεκριμένη περιοχή.
Μπορεί πληθυσμιακά να μην ξεπέρασαν τις άλλες εθνότητες αποτελώντας περίπου το 40% της περιοχής, όμως οι δραστηριότητές τους, τους έκαναν κυρίαρχους στην κοινωνική και την οικονομική ζωή του τόπου αυτού. Συγκεντρωμένοι ως επί το πλείστον αστικά κέντρα, οι Πόντιοι αριθμούσαν περίπου 265.000 ψυχές, μέσα σε μόλις 15 χρόνια είχαν φτάσει τις 330.000, ενώ στις αρχές του 20ου αιώνα είχαν ξεπεράσει τις 700.000!
Οι Πόντιοι όμως δεν αναπτύχθηκαν μόνο πληθυσμιακά αλλά και πνευματικά. Ενώ το 1860 υπήρχαν μόλις 100 σχολεία σε όλον τον Πόντο το 1919 υπολογίζονταν να ξεπερνούν τα 1400, ενώ ανάμεσά τους ήταν και το περίφημο Φροντιστήριο της Τραπεζούντας.
Τυπογραφεία, λέσχες, θέατρα, εφημερίδες, όλα επιβεβαιώνουν το υψηλό πνευματικό επίπεδο της κοινωνίας.
Η Σαμψούντα, η Τραπεζούντα και οι άλλες ιστορικές πόλεις δεν είχαν σχεδόν τίποτα να ζηλέψουν από την κοινωνική και πολιτιστική ζωή πολλών ελεύθερων ευρωπαϊκών πόλεων.
Ωστόσο από το 1908 και με την χρονιά πολύ σημαντική για όλη την Οθωμανική Αυτοκρατορία, καθώς ένα φιλόδοξο κίνημα που προωθούσε την ισονομία μεταξύ των λαών αναδύθηκε. Ήταν αυτό των Νεότουρκων.
Με την Ελλάδα να είναι απασχολημένη με το Κρητικό Ζήτημα και να μην είναι ικανή να συγκρουστεί ευθέως με την Τουρκία και σε άλλα μέτωπα, οι Πόντιοι και πολλοί άλλοι Έλληνες εκτοπίστηκαν και έζησαν σε μεγάλες κακουχίες υπό το πρόσχημα της «ασφάλειας του κράτους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου