Πέμπτη 9 Μαΐου 2013

ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΙΑΣΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΟΎΖΟ...ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΕΙΛΉ ΣΤΑ ΚΡΑΣΙΑ!!

...ΠΡΟΤΙΜΑΤΕ...ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΚΡΑΣΙΑ! Αντε τώρα να πίνουμε και ...α-λα τούρκα!


Σε περίπτωση, 17 τουρκικά κρασιά επελέγησαν ως «εκλεκτά κρασιά.  AFP photo
Περίπτωση: 17 τουρκικά κρασιά επελέγησαν ως «εκλεκτά κρασιά. AFP photo..Εσείς ξέρετε κανένα διάσημο Τρουρκικό ποτό; Εμείς δεν τα βρήκαμε σε κανένα από τα διάσημα μπαράκια της Ετρώπης!
Οι "Masters of Wine Weekend της Κωνσταντινούπολης," ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα οίνου στην Τουρκία, συγκέντρωσε τούρκους παραγωγούς κρασιού και διεθνών εμπειρογνωμόνων από τις 3 - 7 Μαϊου σε μια προσπάθεια για να επιλέξουν τα καλύτερα κρασιά της Τουρκίας. 
Μεταξύ των 320 κρασιών  από 43 διαφορετικούς τούρκους παραγωγούς , οι 17 επελέγησαν ως «εκλεκτά κρασιά με υψηλό χαρακτήρα και στυλ" από τα μέλη της κριτικής επιτροπής. 

Τα κορυφαία κρασιά ήταν Kavaklıdere Pendore Syrah του 2010 και Kavaklıdere Prestige Boğazkere 2004 με 92 βαθμούς. Vinkara Doruk Boğazkere 2010, Suvla Sur 2010, Sevilen Μαγνησίας KK 2011, Suvla Merlot 2010, Prodom Syrah-Kalecik Καρασί 2011 και Melen Reserve Shiraz 2010 όλα δεμένα για τη δεύτερη θέση με 91 βαθμούς. Τα άλλα κρασιά στον κατάλογο των  καλύτερων ήταν τα: Kavaklıdere με τέσσερα κρασιά, Prodom, Sevilen, Suvla ve Vinkara με δύο κρασιά το καθένα, καθώς και το Barbare, Doluca, KUP, Melen και Yazgan κρασιά. 
Τη κριτική επιτροπή  αποτελούσαν Τούρκοι γευσιπότες-γευσιγνώστες και άλλοι από χώρες της Ευρώπης κυρίως!
Αρμόδιος της εκδήλωσης είπε:

 «Στόχος μας είναι να παρουσιάσουμε τουρκικά κρασιά παγκοσμίου φήμης αρχές και καθορίσει γενικό επίπεδο ποιότητας και δείξουμε στους ανθρώπους μας ότι έχουμε κρασιά αρκετά για να ανταγωνιστούν ενάντια κρασιών του κόσμου. "
Μάλλον πρόκειται για εσωτερικό θέμα της Τουρκίας .. και ουδείς φόβος  για τον διαπρεπή ελληνικόν οίνον!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου