Σάββατο 28 Μαρτίου 2015

ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ...ΠΑΘΩΝ....
ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΓΕΡΟΥ π.ΑΝΤΩΝΙΟΥ

ΟΙ ΑΓΙΟΡΕΙΤΕΣ ΔΙΝΟΥΝ ΡΕΣΤΑ... 

ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ- ΚΙ ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ ΒΕΒΑΙΑ!

ΟΛΑ ΤΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΣ...ΘΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ> http://monidadias-news.blogspot.gr/p/2.html ( στην ενότητα ΥΓΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ 2-ΥΓΕΙΑ 3, ακριβώς κάτω από τον τίτλο της ιστοσελίδας)
( ΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ... Κι ο Θεός να σας φωτίζει!

ΜΕΡΙΚΑ ΠΡΑΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ 

ΛΕΝΕ: 3 ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ 

ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ!

1) Σοβαρός κίνδυνος υγείας από τη χρήση ζεστού νερού βρύσης – Οι επιστήμονες εξηγούν


Σοβαρός κίνδυνος υγείας από τη χρήση ζεστού νερού βρύσης – Οι επιστήμονες εξηγούν

Σίγουρα κάποιος γνωστός ή φίλος θα σας έχει προτρέψει να μην χρησιμοποιείτε ζεστό νερό από τη βρύση τους σπιτιού σας είτε για μαγείρεμα είτε για πόση.
Πριν σπεύσετε όμως να θεωρήσετε ότι η προτροπή αυτή βασίζεται σε ακόμη ένα μύθο υγείας, δείτε παρακάτω τι υποστηρίζουν οι επιστήμονες, αλλά και η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας (ΕΡΑ) των ΗΠΑ, αναφορικά τους πολύ σοβαρούς κινδύνους που κρύβει αυτή η συνήθεια για την υγεία μας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, το ζεστό νερό διαλύει τις μολυσματικές ουσίες πιο γρήγορα απ΄ ότι το κρύο νερό και το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη σπίτια με σωληνώσεις από μόλυβδο - ο οποίος μπορεί να διαρρεύσει στο νερό- δημιουργεί έναν ολέθριο συνδυασμό για την υγεία μας.
Ακόμη, όμως και σε νεότερες κατασκευές, μπορεί να υπάρχουν σωληνώσεις με περιεκτικότητα σε μόλυβδο έως 8%.
Φυσικά, ο μόλυβδος σπανίως ανευρίσκεται στις πηγές του νερού, αλλά μπορεί να εισβάλλει στο πόσιμο νερό μέσω των διαβρωμένων υδραυλικών εγκαταστάσεων.
Οι γιατροί προειδοποιούν ότι εάν καταναλωθεί, ενδέχεται να προκαλέσει βλάβες στον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα, ιδίως στα μικρά παιδιά.
Είναι χαρακτηριστικό πως σε μελέτη που δημοσιεύθηκε το 2002 στην «Επιθεώρηση Περιβαλλοντικής Υγείας» έδειξε πως το πόσιμο νερό βρύσης αντιπροσωπεύει το 14% έως 20% της συνολικής εκθέσεώς μας σε μόλυβδο.
Τι θα πρέπει να κάνουμε
Προκειμένου να περιορίσουμε τον κίνδυνο να καταναλώσουμε μόλυβδο στο ελάχιστο, η ΕΡΑ συνιστά να χρησιμοποιούμε αυστηρά κρύο νερό για την παρασκευή του φαγητού ή του παιδικού γάλακτος και βεβαίως να πίνουμε μόνο κρύο νερό από τη βρύση.
Τέλος, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το βράσιμο του νερού δεν αφαιρεί τον μόλυβδο, αλλά αντιθέτως μπορεί να αυξήσει τη συγκέντρωσή του.


Πηγή: http://www.onmed.gr/ygeia/item/327826-sovaros-kindynos-ygeias-apo-ti-xrisi-zestoy-neroy-vrysis-%E2%80%93-oi-epistimones-eksigoyn#ixzz3VgONyQtk

2) Μπορεί η κατάποση τσίχλας να προκαλέσει εντερική απόφραξη;

25/03/2015 23:00Μπορεί η κατάποση τσίχλας να προκαλέσει εντερική απόφραξη;

Η πλειοψηφία των παιδιών έχει μεγαλώσει την «οδηγία» «μην καταπίνεις την τσίχλα σου», με την αιτιολογία ότι μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο γαστρεντερικό σύστημα, παραμένοντας εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Η τσίχλα βέβαια δεν διασπάται όπως οι περισσότερες τροφές, όμως περνά από το γαστρεντερικό σωλήνα και απορρίπτεται από το σώμα μέσα σε μερικές ημέρες, αναφέρει σχετική μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Pediatrics.
Ωστόσο, σε σπάνιες περιπτώσεις, όπως αποδεικνύει η ιατρική βιβλιογραφία, μπορεί να προκύψουν σοβαρά προβλήματα, ιδιαίτερα σε μικρά παιδιά, τα οποία παρουσίασαν εντερική απόφραξη.
Συγκεκριμένα, μελέτη που δημοσιεύεται το 1998 στην επιθεώρηση της Αμερικανικής Παιδιατρικής Εταιρείας (ΑΑΡ), περιέγραψε τις περιπτώσεις τριών παιδιών, τα οποία μεταφέρθηκαν σε κλινική με πόνο στην κοιλιά, δυσκοιλιότητα και άλλα συμπτώματα.
Όπως διαπίστωσαν οι γιατροί, τα παιδιά είχαν μικρές μάζες από τσίχλες στα έντερά τους.
Σε τρεις άλλες μελέτες, η μία εκ των οποίων δημοσιεύθηκε στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Ασθενειών σε Παιδιά» (ΑJDC), αναφέρθηκαν παρόμοια περιστατικά.
Τα περισσότερα παιδιά έγιναν καλά μετά την αφαίρεση των αποφράξεων.
Οι συγγραφείς των μελετών τονίζουν ότι το φαινόμενο είναι σπάνιο, αλλά εφιστούν την προσοχή των γονέων, κυρίως όταν τα παιδιά τους είναι μικρά και τους αρέσουν πολύ οι τσίχλες.


3)Εντριβή με οινόπνευμα: Μάθετε πόσο επικίνδυνη είναι για την υγεία


Τώρα αν είναι έτσι, ομολογώ πως εγώ συνηθίζω να κάνω εντριβές με οινόπνευμα κατά προτίμηση πράσινου. Δεν θυμάμαι καμιά παρενέργεια του. Πιθανόν όμως οι εντριβές στα παιδάκια, να είναι οντως επικίνδυνες όπως αναφέρουν πιο κάω οι ερευνητές.

Εντριβή με οινόπνευμα: Μάθετε πόσο επικίνδυνη είναι για την υγεία

Μπορεί το οινόπνευμα να είναι ιδανικό για την απολύμανση των πληγών, ωστόσο, σύμφωνα με μία πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Ρediatrics», η τακτική της εντριβής που εφαρμόζουν πολλοί εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για την υγεία.
Συγκεκριμένα, πολλές φορές οι γονείς το χρησιμοποιούν για να δροσίζουν τα παιδιά τους, όταν έχουν πυρετό, με τη λογική ότι καθώς αυτό εξατμίζεται, ρίχνει τελικά και τη θερμοκρασία του σώματος.
Ωστόσο, σύμφωνα με τους ειδικούς, η μέθοδος αυτή αποδεικνύεται ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς απορροφάται γρήγορα από το δέρμα, ενώ στις περιπτώσεις κατά τις οποίες εφαρμόζεται τοπικά σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσει στον ασθενή δηλητηρίαση από τις εισπνοές.
Μάλιστα, δεν είναι σπάνιες σχετικές αναφορές στην ιατρική βιβλιογραφία που αφορούν σε μικρά παιδιά, ενώ σε ενήλικους έχουν αναφερθεί προβλήματα καρδιολογικής και νευρολογικής φύσεως.
Οι ειδικοί συμβουλεύουν, λοιπόν, σε περιπτώσεις πυρετού να καταφεύγετε σε ένα χλιαρό μπάνιο και κάποιο αντιπυρετικό και όχι στις εντριβές.

Πηγή: http://www.onmed.gr


4)Πέντε ενδείξεις στα ανδρικά πόδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε

25/03/2015 22:00Πέντε ενδείξεις στα ανδρικά πόδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε
Πολλές είναι οι επιστημονικές έρευνες που επιβεβαιώνουν μέσω στατιστικών στοιχείων ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ανδρών, και ειδικότερα όσων βρίσκονται εκτός γάμου, αποφεύγει να απευθυνθεί σε γιατρό.
Προς αυτή την κατεύθυνση, το Αμερικανικό Κολέγιο Χειρουργών του Άκρου Πόδα & του Αστραγάλου (ΑCFΑS) εξέδωσε οδηγία με την οποία προειδοποιεί για πέντε συμπτώματα στα ανδρικά πόδια, τα οποία σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει αν αγνοούνται.
Συγκεκριμένα:
Ο πόνος στην πτέρνα
Συχνά προκαλείται από φλεγμονή, αλλά μπορεί να οφείλεται και σε κάταγμα, πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα, «μπλοκαρισμένο» νεύρο ή άλλη αιτία.
Τα διαστρέμματα αστραγάλου (ποδοκνημική άρθρωση)
Πάντοτε χρειάζονται ιατρικό έλεγχο, ειδάλλως αυξάνεται ο κίνδυνος επαναλαμβανόμενης κάκωσης και ανάπτυξης χρόνιας αστάθειας της ποδοκνημικής άρθρωσης.
Δυσκαμψία και πόνος στο μεγάλο δάκτυλο
Συνήθως αναπτύσσεται με το πέρασμα του χρόνου, καθώς εκφυλίζεται ο χόνδρος, και τελικά οδηγεί σε αρθρίτιδα. Όσο νωρίτερα διαγνωστεί, τόσο καλύτερα αντιμετωπίζεται.
Αχίλλειος τενοντίτιδα
Είναι η φλεγμονή στον αχίλλειο τένοντα και προκαλεί πόνο και ευαισθησία κατά το άγγιγμα στο πίσω μέρος του άκρου πόδα ή στην πτέρνα. Συνήθως αποτελεί συνέπεια της αιφνίδιας αύξησης στη φυσική δραστηριότητα. Αν μείνει χωρίς θεραπεία, υπάρχει κίνδυνος ρήξης του τένοντα.
Ονυχοκρύπτωση
Όταν τα νύχια αναπτύσσονται προς τα μέσα, μπορεί να τρυπήσουν το δέρμα και να αναπτυχθεί μόλυνση, κατάσταση ιδιαιτέρως επώδυνη. Ένας γιατρός μπορεί με μια εύκολη μικροεπέμβαση να σταματήσει τον πόνο και να διορθώσει το πρόβλημα. ΑΚΟΜΗ:

Τα νύχια των ποδιών σας δείχνουν αν κινδυνεύετε από καρκίνο!

09/09/2014 13:00Τα νύχια των ποδιών σας δείχνουν αν κινδυνεύετε από καρκίνο!
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο στην Καλιφόρνια υποστηρίζουν μέσα από μελέτη τους, που δημοσιεύθηκε παλαιότερα στην «Αμερικανική Επιθεώρηση Επιδημιολογίας» ότι τα νύχια από τα μεγάλα δάχτυλα των ποδιών μαρτυρούν πόσο πιθανό είναι να εκδηλώσει κάποιος καρκίνο του πνεύμονα.
Μάλιστα ο κίνδυνος καρκίνου μπορεί να προβλεφθεί πολλά χρόνια πριν από την εμφάνισή του.
Στο πλαίσιο της μελέτης τους, οι ερευνητές παρακολούθησαν επί 12 χρόνια 840 άντρες, ηλικίας άνω των 50 ετών. Σε αυτό το διάστημα οι 210 από αυτούς εκδήλωσαν καρκίνο του πνεύμονα.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, όσοι από τους συμμετέχοντες στη μελέτη είχαν υψηλότερα επίπεδα νικοτίνης στα νύχια των ποδιών τους, είχαν υπερτριπλάσιες πιθανότητες να αναπτύξουν καρκίνο του πνεύμονα σε σύγκριση με όσους είχαν τα χαμηλότερα.
Όπως εξηγούν οι ίδιοι, η μέτρηση της νικοτίνης από τα νύχια των ποδιών είναι ιδιαίτερα αξιόπιστη, καθώς, επειδή μεγαλώνουν με αργό ρυθμό, η περιεκτικότητά τους σε αυτή την ουσία είναι πολύ πιο σταθερή απ' ό,τι στο αίμα ή στα ούρα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου