Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Σχεδόν πέντε ώρες διήρκεσε το δείπνο!

Πάπια... Βερολίνου και ιδιωτική ξενάγηση στην καγκελαρία το... μενού Μέρκελ - Τσίπρα

Πάπια... Βερολίνου και ιδιωτική ξενάγηση στην καγκελαρία το... μενού Μέρκελ - Τσίπρα
Ο πρωθυπουργός έμεινε εντυπωσιασμένος, καθώς το Μαξίμου έχει μεν την ιστορία και την αίγλη του, αλλά όχι το μεγαλεπήβολο της καγκελαρίας
Εάν επί τέσσερις και πλέον ώρες που διήρκησε το επίσημο δείπνο, που παρέθεσε η γερμανίδα καγκελάριος στον έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τους συνεργάτες του, όντως ήταν πάνω από τα πιάτα, τότε κανείς τους δεν θα κοιμήθηκε χθες βράδυ από τη... βαρυστομαχιά. 



Κανονικά όμως το δείπνο εργασίας ήταν μεν δείπνο, αλλά είχε και πολύ... εργασία. Αλλά και χαλαρές στιγμές: κάπου στη μέση της πολύωρης συνάντησης των δύο αντιπροσωπειών και αφού τα κύρια πιάτα ειχαν φύγει, η κυρία Μέρκελ πήρε τν κ. Τσίπρα και τον ξενάγησε, χωρίς τις αντιπροσωπείες των δύο πλευρών στο γραφείο της και στους χώρους που συνήθως εργάζεται και κινείται. Ο πρωθυπουργός έμεινε μάλλον εντυπωσιασμένος, καθώς το Μέγαρο Μαξίμου έχει μεν την ιστορία και την αίγλη του, αλλά όχι το μεγαλεπήβολο της καγκελαρίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες το γεύμα περιελάμβανε κυρίως πάπια με πουρέ και καρότο, πολλά τυριά και άλλα εδέσματα. Φυσικά και καφέδες για το τέλος, αφού οι ανάγκες της συζήτησης απαιτούσαν καλή χώνεψη και νηφαλιότητα, κάτι που περιόρισε την ροπή κάποιων και από τις δύο πλευρές προς τη μπύρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου