Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΕΚΑΝΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2014Πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ από την μητρόπολη Κερκύρας για φιλανθρωπίες
ΦωτογραφίεςΙ. Μ. ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Στην κληρικολαϊκή σύναξη που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων Η Πλατυτέρα ο μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος έκανε τον οικονομικό απολογισμό του φιλανθρωπικού και πνευματικού έργου της μητρόπολης για το λήξαν έτος 2014.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Νεκτάριος, η τοπική εκκλησία δαπάνησε περί τα 1.300.000 ευρώ για την ανακούφιση των εμπερίστατων αδελφών, όπως επίσης και για την διεξαγωγή του ποικίλου πνευματικού και ιεραποστολικού έργου της το 2014.

Όλα αυτά σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο, στην οποία η εκκλησία δίνει καθημερινά την μαρτυρία της προσφέροντας 400 μερίδες φαγητό μέσω των τριών δι-ενοριακών συσσιτίων και βοηθώντας στην συντήρηση 300 οικογενειών μέσα από τα τέσσερα Κοινωνικά Παντοπωλεία που λειτουργεί. Αναλυτικά, ο απολογισμός του 2014 θα αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, στην ιστοσελίδα της μητρόπολης www.imcorfu.gr.

Απευθυνόμενος προς τους ιερείς και λαϊκούς, ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι από τον έρανο της αγάπης του Δεκεμβρίου του 2014 συγκεντρώθηκε το ποσό των 60.000 ευρώ το οποίο διατέθηκε στους αναξιοπαθούντες της περιοχής τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Περιέγραψε ακόμη τις προσπάθειες της τοπικής εκκλησίας να βοηθήσει και τους φυλακισμένους με την ίδρυση του Συλλόγου Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Ο Αρχιεπίσκοπος Λουκάς, όπως επίσης και την αγωνία του ιδίου για την όσο το δυνατόν καλύτερη αξιοποίηση της εναπομεινάσης εκκλησιαστικής περιουσίας, προκειμένου η Εκκλησία της Κέρκυρας να μπορεί να επιτελέσει καλύτερα το έργο της.

Ο κ. Νεκτάριος ζήτησε από τους ιερείς και τους λαϊκούς συνεργάτες να δραστηριοποιηθούν, ώστε να ανανεωθεί ο πληθυσμός των πιστών μελών της Εκκλησίας, να έρθουν περισσότεροι νέοι και να φανεί η προσπάθεια της Εκκλησίας να διακονήσει ποικιλοτρόπως τον άνθρωπο.

Κατά την εκδήλωση ευλογήθηκε και η βασιλόπιτα των φιλόπτωχων ταμείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου