Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΒΟΗΘΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣΔύο επίσκοποι από σήμερα στην μητρόπολη Γαλλίας
ΚείμενοΓιώργος ΦερδήςΦωτογραφίεςΓιώργος Φερδής, ΔΟΓΜΑ
Με την χειροτονία του νέου βοηθού Επισκόπου Ρηγίου κ. Ειρηναίου (Αβραμίδη) σήμερα το πρωί, η Μητρόπολη Γαλλίας έχει δύο Επισκόπους στην υπηρεσία της Ορθόδοξης Ελληνικής Εκκλησίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Γαλλία.

Ο νέος Βοηθός Επίσκοπος της Γαλλίας χειροτονήθηκε σήμερα από τον Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ παρουσία πλήθος κόσμου που από το πρωί κατέκλυσε τον Ορθόδοξο Καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου της οδού Georges Bizet στο Παρίσι.

Με τον Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Καλλιουπόλεως κ. Στέφανος, Σηλυβρίας κ. Μάξιμος, ο βοηθός Επίσκοπος Αριανζού κ. Βαρθολομαίος (Μητρόπολη Γερμανίας) και ο Τελμησσού κ. Ιώβ (Των Ορθοδόξων Παροικιών Ρωσικής Παράδοσης) καθώς και κληρικοί της μητρόπολης.

Πολλά τα μηνύματα αγάπης κατά την διάρκεια της ημέρας για καλή Επισκοπική Πορεία από όλο τον κόσμο, ιδιαίτερα από την Πατρίδα του Επίσκόπου Ρηγίου, ο οποίος κατάγεται από την Νιγρίτα Σερρών, πολύς κόσμος από την Καστοριά όπου υπηρέτησε για χρόνια, αλλά και πλήθος Γάλλων Ορθοδόξων που ζουν με τον κ. Ειρηναίο στην ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Ο νέος βοηθός της μητρόπολης Γαλλίας εξελέγχει παμψηφεί από την Σύνοδο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 13 Ιανουαρίου 2015 μετά από πρόταση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, παίρνοντας σήμερα από τον Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ μετά από 27 ολόκληρα χρόνια το αξίωμα του βοηθού Επισκόπου στην Μητρόπολη Γαλλίας.

Ο κ. Ειρηναίος, θα βοηθήσει στην διακονία της μητρόπολης, μειώνοντας το βαρύ ποιμαντικό έργο του Μητροπολίτη Γαλλίας κ. Εμμανουήλ στο Εξάγωνο της Ευρώπης, ο οποίος είναι διαμαντένιο στέλεχος του Οικουμενικού Θρόνου και εξυπηρετεί με την αγάπη του εκπροσωπώντας ανά τον κόσμο τις θέσεις και τις απόψεις του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου