Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Ο ΤΙΠΟΤΑΣ ΚΑΙ ΛΑΚΕΣ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ...ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΡΕΝΤΙΚΟΛΟ!

ΤΟ ΖΕΥΓΟΣ ΧΑΡΔΟΥΒΕΛΗ ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΗ ΠΟΥ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΕ! ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΑΞΕΒΑΝΗ!

Συνεχίζεται η επιβεβαίωση των ρεπορτάζ του «ΗΟΤ DOC» και του www.koutipandoras.gr, φέρνοντας σε αμηχανία όσους επιλέγουν το δρόμο της συγκάλυψης και δικαιώνοντας όσους πιστεύουν ότι αν η δημοσιογραφία δεν αποκαλύπτει όσα η εξουσία θέλει να αποκρύβει δεν...
έχει και κανένα ουσιαστικό λόγο ύπαρξης. Μετά από την εισαγγελική δίωξη σε βάρος του πρώην υπουργού Γιάννη Μιχελάκη για
χρηματισμό του από τον επιχειρηματία Αναστάσιο Πάλλη (διαβάστε εδώ), δημοσίευμα της «Realnews» αναφέρεται σε συμβολαιογραφική πράξη, η οποία συντάχθηκε στις 31 Δεκεμβρίου 2014, με την οποία η Σούζαν Μπετζιάν, σύζυγος του Γκίκα Χαρδούβελη, παραιτείται από την κυριότητα ακινήτου στο χωριό καταγωγής του πρώην υπουργού Οικονομικών, κοντά στο Λεωνίδιο.
Στις αρχές Οκτωβρίου 2014 ο τότε υπουργός Οικονομικών, κ. Χαρδούβελης είχε εξαγγείλει νομοθέτημα το οποίο θα επέτρεπε σε κατόχους καταπατημένων δημοσίων εκτάσεων να τις νομιμοποιούν. Όπως αποκάλυψε το “HOT DOC” στο Τεύχος 63, ο Γκίκας Χαρδούβελης και η σύζυγός του Σούζαν Μπεζτζιάν, είναι κάτοχοι μιας τέτοιας δημόσιας έκτασης, πράγμα το οποίο πιθανότατα γνώριζαν όταν την αγόρασαν. Το ζεύγος Χαρδούβελη κατέχει, όπως είχαμε αποκαλύψει, την πλαγιά ενός βουνού με προνομιακή θέα στη θάλασσα. Πρόκειται για οικόπεδο 40 στρεμμάτων στα Πούλιθρα Αρκαδίας, κοντά στο Λεωνίδιο, τα 20 εκ των οποίων αποτελούν δημόσια γη.
Η ερευνητική ομάδα του περιοδικού συγκέντρωσε όλα τα στοιχεία που αφορούσαν την αγοραπωλησία του οικοπέδου από τη σύζυγο Χαρδούβελη το 2006. Συγκέντρωσε επίσης, τις διαδοχικές αεροφωτογραφήσεις της περιοχής που εμφανίζουν την καταπατημένη έκταση ως δασική. Η παραδοχή όμως για το ότι είναι δημόσια έκταση προέρχεται από τις περιγραφές που υπάρχουν στα συμβόλαια τα οποία αποκαλύψαμε. Σε αυτά δεν υπάρχει καμιά βεβαίωση Δασαρχείου πως η γη δεν είναι δημόσια ή δασική, αλλά ούτε τοπογραφικό, παρότι αυτό επιβάλλεται από τον νόμο.
Τότε καλούσαμε τον Γκίκα Χαρδούβελη και τη σύζυγό του να παραδώσουν τη δημόσια καταπατημένη γη στον νόμιμο ιδιοκτήτη της. Δηλαδή στο κράτος. Άλλωστε κανένας νόμος δεν προβλέπει δικαίωμα χρησικτησίας σε δημόσια έκταση. Σε αυτήν την προτροπή φέρεται πως υπάκουσε η κα Μπετζιάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα της “Realnews”, η οποία από τα συνολικά 40 στρέμματα στην επίμαχη περιοχή, κρατά τα 13 με την υπόλοιπη έκταση να κηρύσσεται αδέσποτη και να περιέρχεται στο κράτος. Η συμβολαιογραφική πράξη μεταγράφηκε στη μερίδα της κας Μπετζιάν στο Υποθηκοφυλακείο Πρασιών στο Λεωνίδιο στις 16 Ιανουαρίου 2015, με αντικείμενο πράξης την “παραίτηση από δικαίωμα κυριότητας” στην θέση Κέντρος της κοινότητας Πουλίθρων.
Υπενθυμίζουμε ότι το “HOT DOC” είχε παρουσιάσει τα δύο προηγούμενα συμβόλαια που αποδεικνύουν ότι η έκταση ανήκε στο Δημόσιο και είχε καταπατηθεί με τη μέθοδο της χρησικτησίας. Με το πρώτο συμβόλαιο, το οποίο συντάχθηκε το 1966, ο βοσκός Δημήτρης Ξερακιάς είχε αγοράσει 20 στρέμματα και τέσσερις δεκαετίες αργότερα πούλησε 40 στρέμματα στη Σ. Μπετζιάν. Από τη σύγκριση των συμβολαίων του 1966 και του 2006 προκύπτει ότι η έκταση διπλασιάστηκε, τα σύνορα όμως δεν παρουσιάζουν καμία μεταβολή σε σχέση με τους ιδιοκτήτες των γειτονικών εκτάσεων ή τους κληρονόμους τους, οπότε τα στρέμματα αυξήθηκαν μόνο προς την κατεύθυνση που το ακίνητο συνορεύει με “δημόσια άγρια έκταση”...
koutipandoras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου