Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Ο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΒΕΡΟΠΟΥΛΟ

ΒΟΜΒΑ! Δείτε ποια εταιρία εξαγοράζει ο Σκλαβενίτης και φέρνει τα ΠΑΝΩ- ΚΑΤΩ στην ΑΓΟΡΑ!!  

Δημοσιεύθηκε: 06/03/2015 12:37
Μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας πέφτουν, οι υπογραφές για το mega deal στον κλάδο του λιανεμπορίου, αυτό της εξαγοράς της αλυσίδας σουπερμάρκετ Βερόπουλος από την Σκλαβενίτης.
Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών σύμφωνα με το fpress.gr έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν μόνο ορισμένες μικρές λεπτομέρειες που πρέπει να διευθετηθούν.
Δύο είναι τα σενάρια που κυκλοφορούν αυτή την στιγμή όσον αφορά το σχέδιο εξαγοράς της Βερόπουλος από την Σκλαβενίτης: Το πρώτο αφορά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Βερόπουλος με συμμετοχή της Σκλαβενίτης και στη συνέχεια συγχώνευση των δύο εταιριών ώστε οι μέτοχοι της Βερόπουλος να αποκτήσουν μειοψηφικό πακέτο στη Σκλαβενίτης.

Το δεύτερο είναι η πλήρης εξαγορά της Βερόπουλος από την Σκλαβενίτης με «κούρεμα» των τραπεζικών δανείων της πρώτης.
Με την εξαγορά της Βερόπουλος, πάντως δημιουργείται ένας υπερόμιλος σουπερμάρκετ, ο οποίος θα έχει τζίρο πάνω από 2 δις ευρώ και θα αριθμεί περί τα 330 καταστήματα τόσο στο λεκανοπέδιο της Αττικής όσο και σε 47 επαρχιακές πόλεις.
Το μπαράζ των εξαγορών του Σκλαβενίτη
Με ένα άκρως μελετημένο businessplan η Σκλαβενίτης έχει προχωρήσει την τελευταία τριετία σε μια σειρά στρατηγικών κινήσεων εν μέσω κρίσης, οι οποίες δείχνουν την πρόθεση της οικογένειας να προκαλέσει σημαντικές ανακατατάξεις στον κλάδο.
Είναι ενδεικτικό ότι ο τζίρος του Ομίλου της από τα 800 εκατ ευρώ που ήταν το 2006 πλέον την τελευταία τριετία έχει ξεπεράσει το 1,2 δις ευρώ, ενώ σταθερή είναι η κερδοφορία της η οποία κυμαίνεται στα 10-15 εκατ. ευρώ.
Σημαντική άνοδο έχει καταγράψει και ο αριθμός των καταστημάτων της καθώς το 2008 αριθμούσε μόλις 38 και σήμερα πλέον έχουν φτάσει τα 110%.
Αντίστοιχη είναι και η αύξηση του αριθμού των εργαζομένων οι οποίοι από του 6.000 το 2006 έχουν ξεπεράσει σήμερα τους 8.000.
Τελευταία μεγάλη εξαγορά της αλυσίδας είναι η απόκτηση των Makro (απευθύνεται σε επαγγελματίες – πελάτες χονδρικής) , η οποία σήμερα αριθμεί 12 ακίνητα (2 στην Αθήνα, 2 στην Κρήτη, 2 στην Θεσσαλονίκη και επιπλέον σε Πάτρα, Λάρισα, Ξάνθη, Βόλο και Καλαμάτα) .
Eίχε προηγηθεί η μεταβίβασητου 60% της κρητικής αλυσίδας Χαλκιαδάκης που κατείχε μέχρι πρότινος ο Βερόπουλος. Η κρητική αλυσίδα, που αριθμεί ένα δίκτυο 38 καταστημάτων, εμφανίζει τζίρο περί τα 142 εκατ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου