Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΝΤΑΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΕΤΡΙΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΣΟΥΠΕΡ ΣΤΑΡ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ!

ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΠΟΙΟΙ ΜΑΣ ΤΟΝ ΦΟΡΕΣΑΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΜΠΛΑ-ΜΠΛΑ;


Ανεξέλεγκτα άμετρος έχει γίνει ο κλόουν των ΜΜΕ. Έχει το στυλάκι του, βέβαια…ΤΕΛΙΚΑ ΜΗΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΧΤΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΦΟΥΣΚΑ;
ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ: ΓΙΑΤΙ "ΦΥΤΕΥΤΗΚΕ" ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΕΙ!!!
ΠΑΕΙ Ο ΠΑΙΔΙ...ΞΕΛΑΣΚΑΡΕ ΤΕΛΕΙΩΣ!
Ο λόγος για τον Γιάνη, όπως αρέσκεται να το γράφει. Με ένα «ν», καθώς τον «ενοχλούσε» από τότε που ήταν στο σχολείο. Ήθελε κι αυτός να κάνει την «επανάστασή του»… Ποσώς μας ενδιαφέρει το πώς θέλει αυτός να το γράφει, βέβαια. Ούτως ή άλλως δεν είναι Ελληνικό όνομα, οπότε ας το γράφει και John! Δικαίωμά του. Το όνομά του παραμένει Ιωάννης, όμως…
Εγώ, από εδώ και πέρα, θα τον αποκαλώ Τζόνυ, όπως αρέσκονται όλα τα αμερικανάκια να αποκαλούνται.


Ο Τζόνυ, λοιπόν, είναι μία τυπικά εφηβική καρικατούρα. Ένας αιώνιος έφηβος που ακόμη δεν έχει ξεπεράσει την απομόνωση και την απόρριψη που βίωνε στην παιδική του ηλικία. Τότε που τον κορόιδευαν για την εμφάνισή του. Τότε που δεν είχε κανέναν φίλο, που δεν τον έκανε ουσιαστική παρέα κανείς και που μάταια προσπαθούσε μέσω της φασαρίας και της πομπώδους συμπεριφοράς να στρέψει τα μάτια όλων επάνω του. Σαν τα παιδιά άνω των πέντε που υποσυνείδητα έχουν νυχτερινή ενούρηση προκειμένου να γίνουν ξανά το επίκεντρο στα μάτια των γονιών τους.

Δεν εξηγείται αλλιώς η όλη στάση και συμπεριφορά του. Θα έλεγε κανείς πως κάθε τόσο βάζει κάποιο στοίχημα με τους φίλους του. Σαν αυτά που έκανε μετά το σχολείο, ως έφηβος, για να αποδείξει στους υπολοίπους πως είναι παράτολμος, πως έχει κότσια, πως ξεχωρίζει. Οτιδήποτε για να τους πείσει πως πρέπει να είναι αυτός η ψυχή της παρέας και πως τον «χρειάζονται» για να γελούν. Μία πληγωμένη ψυχή που προσπαθεί να κρύψει την θλίψη πίσω από τους ακατάσχετους και κρύους αστεϊσμούς και πίσω από τις θορυβώδεις πράξεις.

Υπό οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες, αν ένας νέος Υπουργός Οικονομίας μίας υπερχρεωμένης χώρας (όπως θέλουν να μας πείσουν πως είμαστε) συμπεριφέρετο με τέτοιο θράσος, με τέτοια αναίδεια και τέτοιες πομπώδεις κινήσεις θα είχε λοιδορηθεί βάναυσα από τους ίδιους τους εταίρους και όχι μόνο από τον τύπο.

Επί του προκειμένου, όμως, ο Τζόνυ είναι απλά ένας μπροστινός! Είναι ο Σπυρίδων (ο Άδωνις) Γεωργιάδης του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ο βλάκας που επελέγη να μπει μπροστά για να κάνει φασαρία, ώστε να μην καταλάβει το πόπολο τι έχει παιχτεί στο παρασκήνιο! Είναι ο ξυλοπόδαρος του οποίου ποτέ και κανείς δεν έχει δει τα υποδήματα. Τα έχει προσέξει ποτέ κανείς; Όχι! Σκέφτηκε ποτέ κανείς γιατί ο Τζόνυ πάει συνέχεια με το πουκάμισο έξω; Γιατί χαιρετά με το ένα χέρι στην τσέπη, λες και δεν θέλει να φανεί η διέγερσή του; Όχι! Αυτός ο έφηβος είπε «Θα κάνω ό,τι συμφωνήσαμε, αλλά θα το κάνω όπως θέλω εγώ. Θα γίνω ο μπροστινός σας, αλλά μέχρι να με διώξετε θα παίξω το δικό μου παιγνίδι!»

Κάθε του κίνηση οδηγεί την σκέψη μας μόνο σε αυτή την εξήγηση. Κάθε του εμφάνιση περιέχει και ένα στοίχημα. Το πουκάμισο συνεχώς απ’ έξω, ακόμη και με κασκώλ Burberry. Το λευκό κασκώλ δεμένο με γυναικείο τρόπο. Το περπάτημα του Καίσαρα. Φαντεζί πουκάμισα και το ίδιο σακάκι με τον σηκωμένο γιακά, λες και είναι αλβανός στην δεκαετία του ’90. Οι συνεχείς αστεϊσμοί που μόνο αυτός βρίσκει αστείους… κλπ.

Είναι σαφές πως έχει το ελεύθερο να ζήσει την ονείρωξή του για δημοσιότητα με όποιον τρόπο αυτός αρέσκεται!
Είναι σαφές πως φυτεύτηκε σε αυτήν την θέση για να μαζέψει τα φώτα της δημοσιότητας επάνω του. Και δεν φυτεύτηκε τυχαία. Το σχέδιο ήταν προμελετημένο προ πολλού και ο Τζόνυ το πληρώνεται μέχρι τελευταίας δεκάρας. Επί διετίας μάς τον παρουσίαζαν στα ΜΜΕ και ήταν ο συνεχής μαϊντανός σε όλες τις εκπομπές. Οι γνωστοί λακέδες έμμισθοι των κατοχικών κυβερνήσεων Παπαδάκης, Αυτιάς, Καμπουράκης και ΣΙΑ έπρεπε να μας τον φυτέψουν και στο δικό μας μυαλό σαν τον «έγκριτο» οικονομολόγο. 

Τον έγκριτο μαθηματικό ή λογιστή δηλαδή. Γιατί τα οικονομικά δεν είναι και επιστήμη, όπως θέλουν πλέον να μας την παρουσιάσουν για να μας πείθουν πως αυτά που μας λένε οι οικονομολόγοι είναι έτσι, μόνο και μόνο επειδή το λένε αυτοί… Όπως είχαν χτίσει τον άλλον «έγκριτο» Καζάκη, τον πρώην υπάλληλο της Goldman Sacks, έτσι τον αντικατέστησαν με τον Τζόνυ. Τους είχε πάρει αρκετό χρόνο να μας φυτέψουν τον Καζάκη και τον πλήρωσαν ακριβά, αλλά δεν είχαν υπολογίσει τον χαρακτήρα του… Ο Καζάκης, ως πρώην κνίτης, δεν ήταν εύκολα χειρίσημος. Μας τον φύτεψαν και του έκαναν και κόμμα για να υπάρχει στην καβάτζα του συστήματος και να ανασυρθεί όποτε χρειαστεί, όπως ακριβώς ανεσύρθη ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΧΑ, αλλά επί της παρούσης δεν τους έκανε για να τον χρησιμοποιήσουν. Ο Καζάκης δεν τους έκανε τελικά για μπροστινός. Είναι πολύ ισχυρογνώμων και έχει θέσει πολύ υψηλά τον πήχυ της προσωπικής του προβολής και της επαγγελματικής του καριέρας, οπότε δεν θα μπορούσαν να τον ξεφορτωθούν εύκολα. Γι’ αυτό και του πήραν την εφημερίδα και την έδωσαν στην κυβέρνηση. Το «Χωνί» ξεκίνησε ως μέσον προβολής του ΕΠΑΜ του Καζάκη και κατέληξε καθεστωτική φυλλάδα με πολύ ύπουλη προπαγάνδα υπέρ των ΑΝΕΛ και του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτσι, ανέλαβαν οι λακέδες της πρωινής ζώνης να αντικαταστήσουν τον Καζάκη με τον Τζόνυ Βαρουφάκη... Και τα κατάφεραν!
Δεν είναι τυχαίο ότι ο Τζόνυ ήταν μία επιλογή της «τελευταίας» στιγμής για τον εθνομηδενιστικό ΣΥΡΙΖΑ. Δεν έπρεπε να φθαρεί. Έπρεπε μέχρι τελευταίας στιγμής να είναι αρεστός στον κόσμο και να «επιλεγεί» ως η πιο «χρήσιμη λύση» για τη Χώρα. Φυσικά, το καθεστώς έδωσε και μία προκαταβολή στον Τζόνυ, μέσω του βαυαρικού οίκου Guttenberg, που εξέδωσε προεκλογικά το βιβλίο του και που τον προωθεί ακόμη μέσω των δικτύων του. Ο βαυαρικός οίκος και ο αριστερός ροκ Τζόνυ… Πόσο πιο γελοία θα μπορούσε να είναι η κατάσταση;

Και εν μέσω όλης της φασαρίας στο πρόσωπο του ροκ σταρ Τζόνυ, λίγοι πρόσεξαν πως πήγαινε στις συζητήσεις να ζητήσει «κάτι». Το «κάτι» ούτε ο ίδιος το γνώριζε βέβαια. Πήγε στους ετέρους να πει πως δεν έχει σκεφτεί τι θα κάνει. Και αντί να βάλει τον πισινό του κάτω και να γράψει μία σοβαρή πρόταση, αυτός έκανε εξόδους στα θέατρα και υπέγραφε αυτόγραφα! Η επιτομή της ΟΝΕΙΡΩΞΗΣ ενός καρπαζοεισπράκτορα!

Και ήρθε η στιγμή που ο κόσμος ακόμη δεν συνειδητοποίησε πως αυτός πήγε για «κούρεμα χωρίς δανεικά» και επέστρεψε με «δανεικά χωρίς κούρεμα». Και ο «αυθόρμητος» λαουτζίκος στις πλατείες ζητωκραύγαζε και σιγοντάριζε στο νέο έγκλημα κατά του Έθνους και του Λαού. Οι καλά οργανωμένες, από το καθεστώς και από τους προπαγανδιστές καθεστωτικούς, «αυθόρμητες» συγκεντρώσεις στις πλατείες ήταν το μέγιστο κόλπο της κατοχικής νεοταξίτικης κυβέρνησης των εθνομηδενιστών του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Εξασφάλισαν οι ελλαδέμποροι τη «νωπή» εντολή της πλατείας. Εξασφάλισαν την «στήριξη του λαού». Μόνο που πολύ λίγοι πρόσεξαν πως στις συγκεντρώσεις ΔΕΝ υπήρχαν Ελληνικές Σημαίες και υπήρχε έντονη και προσεκτικά παρατεταγμένη ασφάλεια, με κόκκινα κιόλας μπλουζάκια, ανάμεσα στο πλήθος. Πιθανόν να είχαν και λίστες ονομάτων για να σημειώνουν απουσίες και παρουσίες! Έπρεπε άλλωστε να δουν ποιοι αξίζουν να πάρουν θεσούλα στο Δημόσιο, τώρα που γυρίζουν οι προσλήψεις και η οργάνωση του νέου καθεστωτικού κατοχικού στρατού των κρατικοδίαιτων γλειφτών της νέας τάξης!

Αυτός ήταν ο ρόλος του μπροστινού λοιπόν… Να εστιάσουμε σε αυτόν και να εκτελέσει τις εντολές του ο Τσίπρας. Να χρεώσει κι άλλο τον Ελληνικό Λαό με καθεστωτικούς δημοσίους υπαλλήλους και να καταστρέψει τελείως τον μικροκεσαίο επαγγελματία προς όφελος των πολυεθνικών! Να βρει ανοιχτό τον δρόμο με τη «στήριξη του λαού» για να «ελληνοποιήσει» τα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών και εισβολέων που δεν πρόλαβε ο Παυλόπουλος. Για να αντικαταστήσει τον Έλληνα εργαζόμενο με το φθηνό δουλικό προσωπικό που θέλει το μεγάλο κεφάλαιο. Για να αλώσει την Ελλάδα εκ των έσω, τελειώνοντας με χειρουργικές κινήσεις το έργο που ξεκίνησε ο Καραμανλής (ο «εθνάρχης»), εδραίωσε ο Α. Παπανδρέου και συνέχισαν όλοι οι επόμενοι προδότες του Έθνους μέχρι και τον τελευταίο.
 Γιατί, αυτό που θέλουν δεν είναι τα χρήματά μας… Να τα κάνουν τι; Αφού τυπώνουν όσα θέλουν! Αφού έχουν ό,τι θέλουν! Γη, ακίνητα, χρήματα, δόξα, γυναίκες, άνδρες, σεξ, δύναμη, επιρροή! Τι να τα κάνουν τα χρήματά μας οι «δανειστές» μας; Η Γη μας και η γλώσσα μας τους ενδιαφέρουν!Αυτά είναι τα μόνα που δεν μπορούν να πάρουν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Τη Γη μας, λοιπόν, την παίρνουν σιγά σιγά μέσω των δανείων και της υπερφορολόγησης και τη γλώσσα την αλλοιώνουν μέσω των εισβολέων! 

Μήπως ο Τζόνυ δεν γνωρίζει πως οι «δανειστές» μας δεν χρειάζονται το χρήμα; Έχουν τις μηχανές που το τυπώνει και χρειάζονται τα δικά μας; Όταν πήγαινε να «συζητήσει» με τους δήθεν δανειστές μας δεν το γνώριζε αυτό ο «έγκριτος επιστήμονας»; Φυσικά και το γνώριζε, αλλά πήγε εκεί για να κάνει την παράστασή του!

Αυτός είναι ο μπροστινός Τζόνυ. Κέρδισε επάξια τον χρόνο της δημοσιότητάς του και, προφανώς, αντεμείφθη και αδρά για αυτό.
https://www.facebook.com/notes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου