Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΡΕ ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑ ΛΟΒΕΡΔΟ... ΤΙ ΠΑΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ..; ΘΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΤΗΝ ALBANIKH ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ; ΑΝ ΝΑΙ ΑΡΧΙΔΙ ... ΑΡΙΣΤΕΡΟ... ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙΣ! ΗΛΙΘΙΕ ..ΕΔΩ ΤΑ ΜΕΜΕΤΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ ...ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ Β.ΗΠΕΙΡΟΥ... ΚΙ ΕΣΥ ΑΥΝΑΝΙΖΕΣΑΙ; ΑΜΑΝ ΠΙΑ !

Λοβέρδος Ο ΑΡΧΙΜΑΛΑΚΑΣ-  εισαγωγή της αλβανικής γλώσσας στα ελληνικα σχολεία! 

..προσταζει ... Για ποιο λόγο; Υπάρχει δα Αλβανική γλώσσα;... ΑΕΙ.. ΣΤΟ ΚΑΛΟ! Πότε ανακαλύφθηκε; 


 Το υπουργείο Παιδείας σκέφτεται να φέρει την αλβανική γλώσσα στα σχολεία..
Tην εισαγωγή της αλβανικής γλώσσας στα ελληνικά σχολεία για τα παιδιά των Αλβανών που ζουν στην Ελλάδα θα εξετάσουν τα υπουργεία Παιδείας Ελλάδας και Αλβανίας.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙΟΝ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ ΑΠΌ ΜΑΣ ΠΡΟΈΚΥΨΕ;

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψης του Ελληνα υπουργού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου στη γειτονική χώρα, στη συνέντευξη που έδωσε με την Αλβανίδα ομόλογό του Λιντίτα Νικόλα, ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι η εισαγωγή των αλβανικών ως δεύτερη γλώσσα «είναι θέμα της μεικτής επιτροπής διαλόγου, η οποία και θα το συζητήσει».

Από την πλευρά της, η κ. Νικόλα ανέφερε «συνεργαζόμαστε και με τους εκπαιδευτικούς που αναπτύσσουν τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα, σε συντονισμό και με το ελληνικό υπουργείο Παιδείας, όχι μόνο για την εκπαίδευσή τους, αλλά και για τον εφοδιασμό τους από το αλβανικό ΥΠΕΞ με σχολικά βιβλία της αλβανικής γλώσσας. Ασφαλώς, έχουμε ακόμα πολλά να κάνουμε, γι’ αυτό και βρισκόμαστε σήμερα εδώ σε αυτή την κοινή συνάντηση, για να καθορίσουμε και να αναζωογονήσουμε το έργο της κοινής επιτροπής.

Μιας επιτροπής που αποτελείται από ειδικούς, οι οποίοι θα γνωμοδοτήσουν μετά εξέταση των κειμένων της ιστορίας, της γεωγραφίας, του πολιτισμού και της οικονομίας, κατά πόσον τα σχολικά βιβλία των χωρών μας είναι σύμφωνα με το πνεύμα της UNESCO και του Συμβουλίου της Ευρώπης». «Ο,τι θέτει η μία πλευρά, η επιτροπή είναι εδώ για να το συζητήσει. Αλλά η επιτροπή αποφασίζει όταν και τα δύο μέρη ταυτίζονται και συμφωνούν. Κανένας δεν θα επιβληθεί στον άλλο. Για να υπάρχει απόφαση απαιτείται συναίνεση», είπε ο κ. Λοβέρδος.
.prooptikipress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου