Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΖΑΚ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΤΡΟ!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ

Το «θέατρο του παραλόγου» παίζεται στις πλάτες των Θεσσαλονικέων, στις πλάτες αυτής της πόλης, όπως αποδεικνύεται τις τελευταίες ημέρες, με όσα είδαν το φως της δημοσιότητας για τις εξελίξεις στο έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης.
Ένα έργο, το οποίο όταν ξεκίνησε το 2006, οι Θεσσαλονικείς και κατ’ επέκταση, οι επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης πανηγύρισαν κρίνοντας ότι θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής, στην βιώσιμη κινητικότητα των ανθρώπων της, στη λειτουργικότητα της πόλης. Κρίνοντας ότι θα καταστήσει τη Θεσσαλονίκη σύγχρονη μεγαλούπολη, ελκυστική σε επισκέπτες και επενδυτές. Κρίνοντας ότι θα ενισχύσει την εξωστρέφεια και το δυναμισμό της.

Παρά το γεγονός ότι πολλοί «πλήρωσαν τοις μετρητοίς» τις συνέπειες της κατασκευής του, παρά το γεγονός της, επί τόσα χρόνια αναστάτωσης της πόλης, παρά το γεγονός των προβλημάτων που προκύπτουν στην εύρυθμη λειτουργία της αγοράς, ο στόχος για τους Θεσσαλονικείς παρέμενε και παραμένει ο ίδιος: να ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.
Το Μετρό: ένα έργο που αποτέλεσε στοιχείο θριαμβολογίας για τους, κατά καιρούς, κυβερνώντες και εμπλεκόμενους στην κατασκευή του, βρίσκεται τώρα στα όρια της κατάρρευσης.
Και φτάνουμε τα τέλη του 2014, σχεδόν τρία χρόνια από την προβλεπόμενη έναρξη λειτουργίας του, και γινόμαστε δέκτες ανακοινώσεων ότι «στα μέσα του 2018, με βάση τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις θα είναι έτοιμο το μετρό της Θεσσαλονίκης. Κι αυτό εφόσον δεν δώσουν τη λύση τα ευρωπαϊκά δικαστήρια». Και μαθαίνουμε, ότι «Το έργο βρίσκεται στα όρια της κατάρρευσης και είναι αναπόφευκτη η διακοπή του και μάλιστα πολύ σύντομα.»
Ταυτόχρονα, γινόμαστε θεατές μιας απίστευτης αντιπαράθεσης όλων των συνυπεύθυνων-ανευθυνοϋπεύθυνων εμπλεκόμενων στην κατασκευή του, η οποία παίζεται στις πλάτες όλων μας.
Αρκετά πιά!!! Θα πρέπει, επιτέλους, όλοι να αντιληφθούν ότι τη Θεσσαλονίκη δεν την ενδιαφέρει ποιος φταίει. Την ενδιαφέρει ο στόχος. Δεν την ενδιαφέρει πώς θα επιτευχθεί ο στόχος. Την ενδιαφέρει να βρεθεί λύση: ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.
Δεν είμαστε αρμόδιοι και δεν θα αναλωθούμε να κρίνουμε τις ευθύνες του καθενός στη δυσλειτουργία του έργου. Εμείς, όμως, οι μικροί επιχειρηματίες, γνωρίζουμε ότι σε οποιαδήποτε δουλειά, μικρή, μεγάλη ή τεράστια, όλοι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να στοχεύουν στο αποτέλεσμα και όχι να αναλώνονται στη ρίψη ευθυνών ο ένας στον άλλο. Κανένας στόχος δεν επιτεύχθηκε με αυτή την τακτική.
Οι κάτοικοι αυτής της πόλης, η επιχειρηματική της κοινότητα, η Θεσσαλονίκη απαιτεί από όλους τους εμπλεκόμενους και πρωτίστως από την Κυβέρνηση να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την άμεση ολοκλήρωση του έργου.
Απαιτεί να βρεθούν άμεσα οι τεχνικοοικονομικές λύσεις και, εφόσον απαιτείται, η ψήφιση σχετικών νομοθετικών διατάξεων, προκειμένου να αποφευχθεί η διακοπή του έργου
Απαιτεί το σεβασμό όλων απέναντι στην πόλη, στους πολίτες της και σε όσους θυσιάστηκαν και θυσιάζονται καθημερινά κλείνοντας τις επιχειρήσεις τους και μένοντας χωρίς δουλειά για να επιτευχθεί ο στόχος: ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΜΕΤΡΟ.
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 24/11/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου