Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ


ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ - ΝΕΚΡΗ ΔΙΧΩΣ ΦΩΝΗ

ΧΩΡΙΣ ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΦΩΝΗ ΕΙΣΑΙ ΝΕΚΡΟ

O KΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ ΕΚΟΨΕ ΤΗΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗO Καρατζαφέρης αντικατέστησε την "ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR" με... life style!


Δυστυχώς η αμετροέπεια, η ιδεολογική άγνοια και οι ευκαιριακές μεταβολές συνεχίζουν να κυριαρχούν στο βασίλειο του Καρατζαφέρη. Αυτή την φορά θύμα αυτής της κατάστασης, ήταν η εκπομπή "ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR", η μεγαλύτερης ακροαματικότητας ενημερωτική εκπομπή του ΑΡΤ FM και μοναδική για την Β. Ήπειρο στο ελλαδικό ραδιόφωνο. Μία εκπομπή που ξεκίνησε πριν 5 χρόνια με πρωτοβουλία -τότε- του Τομέα Β/Ηπειρωτικού Αγώνα της ΝΕΟΣ και η οποία πέρασε από μύρια κύματα μέχρι να μάθουν τα στελέχη του Καρατζαφέρη κατά που πέφτει η Β. Ήπειρος. Παρ' όλα αυτά, η εκπομπή απο την οποία ενημερώνονταν οι Β/Ηπειρώτες για τις εξελίξεις γύρω από το Εθνικό θέμα και την ιδιαίτερη πατρίδα τους, προτιμήθηκε να αντικατασταθεί από... 4 ώρες life style. Προφανώς στις “μαύρες γάτες” που διώχνει ο πρόεδρος από δίπλα του, περιλαμβάνονται και οι Β/Ηπειρώτες...
Διαβάζουμε από τον Ελεύθερο Λόγο Αργυροκάστρου:
Για δεύτερη συνεχόμενη Τετάρτη όσοι συντόνισαν τους ραδιοφωνικούς τους δέκτες στους 90,6 FM ή επισκέφθηκαν την ιστοσελίδα του ΑΡΤ FM, κατά τις 5 το απόγευμα δεν είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την εκπομπή "ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR", με την Αθηνά Κρεμμύδα, τον Θοδωρή Γκούμα και τον Παναγιώτη Καράμπελα.

Κάθε εβδομάδα οι συντελεστές της εκπομπής ενημέρωναν τους ακροατές μέσω του προφίλ στο facebook με την ονομασία Boreios HpeirosTeleia Gr, για τη θεματολογία του δίωρου 5 - 7 το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ συνήθως ειδοποιούσαν για τις έκτακτες περιπτώσεις που δεν θα έβγαζαν το πρόγραμμα στον αέρα.
Όμως για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στο κυριολεκτικό για την περίπτωση ρητό "ούτε φωνή, ούτε ακρόαση" θα προσθέταμε και "ούτε ανάγνωση", αφού στο χρονολόγιο του προφίλ της εκπομπής από τις αρχές του Νοεμβρίου δεν αναρτήθηκε οτιδήποτε για το λόγους της μη μετάδοσης της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Ελεύθερου Λόγου Αργυροκάστρου, οι τρεις παραγωγοί της μοναδικής εκπομπής για τη Βόρειο Ήπειρο είναι τρομερά δυσαρεστημένοι με τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΑΡΤ FM. Συγκεκριμένα στον ραδιοφωνικό σταθμό του Γιώργου Καρατζαφέρη έγινε μία μεταγραφή γνωστού παρουσιαστή life style εκπομπών για χάρη του οποίου η διεύθυνση θεώρησε σωστό να κάνει πέρα οτιδήποτε άλλο. Η νέα εκπομπή κατέλαβε τετράωρη διάρκεια από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 6 - 10 μ.μ.
Έτσι η εβδομαδιαία εκπομπή "ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR" θεωρήθηκε σωστό να στριμωχθεί σε μία και μόνο ώρα από τις 5 - 6 μ.μ. δηλαδή. Να μετατεθεί η έναρξη του δίωρου στις 4 μ.μ. θεωρείτο αδιανόητο αφού εκείνη την ώρα μεταδίδεται ζωντανά ήδη η εκπομπή του προέδρου του ΛΑΟΣ.
Συνεπώς θεωρήθηκε σωστό η εκπομπή για το Βορειοηπειρωτικό να μεταδίδεται μόνο μία ώρα την εβδομάδα, οδηγούμενη στην απαξίωση για χάρη μίας τετράωρης καθημερινής εκπομπής life style...
Κάποιες εναλλακτικές προτάσεις από την πλευρά των συντελεστών του "BOPEIOΣ ΗΠΕΙΡΟΣ.GR" δεν βρήκαν ανταπόκριση με συνέπεια να οδηγηθούμε στο αποτέλεσμα να μην ακούμε για δεύτερη συνεχή Τετάρτη την αγαπημένη μας εκπομπή.
Οι εξελίξεις αυτές ήταν λογικό να προβληματίσουν έντονα την Αθηνά, τον Θοδωρή και τον Παναγιώτη σε σημείο να αφήνουν ανοικτό κάθε ενδεχόμενο για το μέλλον.
Από την πλευρά μας στεκόμαστε δίπλα στους συντελεστές του προγράμματος που μας κρατάει συντροφιά και μας ενημερώνει για τα τεκταινόμενα γύρω από το Βορειοηπειρωτικό από τον Ιανουάριο του 2009 και ευχόμαστε να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση.

http://koinosparanomastis.blogspot.gr/Ο ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΣΤΗ Β.ΗΠΕΙΡΟ
Η διακοπή της ραδιοφωνικής εκπομπής «Βόρειος Ήπειρος.gr», το διαζύγιο, όπως το αποκάλεσαν διαφορετικά, με τον ΑΡΤ, μου έκατσε καρφί.

Μου ανακάτεψε το στομάχι.

Αγανάκτησα και στεναχωρήθηκα.

Ένιωσα ότι δεν φιμώθηκε μόνο μια εκπομπή… αλλά, κατά κάποιο τρόπο, φιμώθηκα κι εγώ, ως δημοσιογράφος.

Κι εσύ, ως απλός πολίτης…Όλοι μας, ως Βορειοηπειρώτες.
Το γεγονός αυτό με οδήγησε στο συμπέρασμα:
Άμα κάθεσαι πάνω σε πλάτη άλλου, πόσο θα σ’ αντέξει;!

Κάποια στιγμή, λογικό είναι, θα κουραστεί και θα σε ξεφορτωθεί. Και τότε, θα δυσαρεστηθείς.Όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Το θέμα είναι ότι όταν ακουμπάς κάπου, αν σκέφτεσαι την ανεξαρτητοποίηση. Την αυτονομία σου.

Αν προσπαθείς από μόνος σου, ν’ αποκτήσεις την καθαρή ελεύθερη φωνή σου. Που να έχει συνέχεια κι αντοχή.

Με πρόσωπα έντιμα. Όχι φερέφωνα, που τη δημοσιογραφία την εκμεταλλεύονται για να ρίξουν στα δίκτυα, στους κόλπους των αστικών κομμάτων τον αθώο κόσμο μας!

Και οι δημοσιογράφοι της πλάκας να προσπαθούν μετά, να διεισδύσουν στην πολιτική!

Ένα ευρώ, που πέφτει αδιάκριτα απ’ τη τσέπη, έναν καφέ λιγότερο το μήνα, αν τον στερηθεί ο καθένας μας, δεν χάνεται ο κόσμος.

Δεν θα φτωχύνει κανείς…

Το οποίο να το προσφέρει με ικανοποίηση, για το κοινό καλό. Για τη φωνή.
Το βήμα του.
Για τη διεκδίκηση των εθνικών και ατομικών δικαιωμάτων μας, που καταπατούνται βάναυσα.
Χωρίς άποψη, χωρίς φωνή, χωρίς κεφάλι σε θέλει το σημερινό άψυχο, νόθο, εγκληματικό, απάνθρωπο σύστημα.
Για να σε πατάει καλύτερα.
Κι εσύ συμφωνείς;! Γιατί;!

Γιώργος ΜΥΤΙΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου