Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

Καλά ο αρχιδάμας τώρα το κατάλαβε; ΑΕΙ ..ΣΙΧΤΙΡ..ΚΟΙΝΕ ..ΑΛΗΤΗ!

Αυτά ήσαν πάντα τα σούργελα του Πασοκικού ...αθλιέστατου ...εγχειρήματος άλωσης της Ελλάδας! Και μιλάει ο ευτελής Χονδράνθρωπος !


Θ. Πάγκαλος: Το ΠΑΣΟΚ ξόφλησε

Την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ κατέρρευσε, εξέφρασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στο Βήμα FM. Όπως υποστήριξε «δεν μπορεί να εκφράζει τον κεντρώο χώρο ένα κόμμα του 5%. Τα κόμματα εμφανίζονται και εξαφανίζονται. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίστηκε, κραταιώθηκε, ίσχυσε και μετά κατέρρευσε σιγά-σιγά και έφτασε στο 4-5%. Μπορεί να σταθεί σ’ αυτό, αλλά κατέρρευσε. Ξόφλησε και έκανε τη διαδρομή του».


Παράλληλα, ο κ. Πάγκαλος αναφερόμενος στον Γ. Παπανδρέου, υποστήριξε ότι η εχώρηση της πρωθυπουργίας στον Λουκά Παπαδήμο ήταν «μια λανθασμένη πράξη από πλευράς κομματικού συμφέροντος, γιατί για τη χώρα ήταν σωστό. Εκεί, έπρεπε ο Παπανδρέου – και το ξανάκανε το λάθος όταν μίλησε περί δημοψηφίσματος – να πει ότι είμαι πρωθυπουργός, αμφισβητούμαι και είναι δύσκολα τα πράγματα, διότι έχουν αλλάξει οι συνθήκες και δεν μου έχετε δώσει εντολή γι’ αυτό, οπότε πάμε σε εκλογές. Από την άποψη αυτή, διέλυσε την παράταξη».

Εστιάζοντας και πάλι στο ΠΑΣΟΚ ο Θεόδωρος Πάγκαλος δήλωσε ότι «Έκανε μεγάλα έργα που άλλαξαν τη μορφή της χώρας και παράλληλα είχε διάφορες ζημίες και ελαττώματα, όταν, μετά από μία περίοδο, ο λαός, που είναι ωφελιμιστής, είδε ότι δεν το χρειάζεται. Δεν του είναι απαραίτητο και αλλάζει (ο λαός) και ψάχνει αλλού».

"Η προσπάθεια του Βενιζέλου θα πέσει στο κενό"


Ειδικότερα για τον Ευάγγελο Βενιζέλο αναφέρει ότι "το πάει αλλού".

«Λέει "το ΠΑΣΟΚ και οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις". Οι "λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις" δεν έχουν κανένα μέλλον και προοπτική και η προσπάθεια Βενιζέλου θα πέσει στο νερό. Αυτό που έχει μέλλον είναι να προσέλθουμε όλοι, αφού το ΠΑΣΟΚ θα έχει διαλυθεί ή θα έχει υποσχεθεί ότι θα διαλυθεί, αμέσως μόλις τελειώσει αυτή η διαδικασία, και να εκτεθούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην κρίση της παράταξης και των πολιτών και διάφορες κινήσεις που θα προκύψουν ή έχουν προκύψει και βεβαίως και άτομα και όλοι αυτοί θα συγκροτήσουμε τότε τη μεγάλη δημοκρατική παράταξη, η οποία θα είναι πανίσχυρη και κατά την άποψή μου θα είναι το δεύτερο κόμμα της χώρας, η αξιωματική αντιπολίτευση, εάν δεν είναι το πρώτο. Ο Βενιζέλος λέει "ελάτε τώρα να κάνουμε μια παράταξη, στην οποία θα κυριαρχήσω εγώ και το ΠΑΣΟΚ μου, το οποίο δεν αλλάζω και ηγείται αυτού η παρέα μου και είμαι πρόεδρος εγώ". Ε, αυτό δεν πείθει. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ δεν πείθει, ο Βενιζέλος και η παρέα του δεν πείθει. Και διάφοροι, μεταξύ των οποίων και εγώ, δεν θέτουμε εαυτούς σ’ αυτήν την ταλαιπωρία. Δεν θα πάω να αγωνιστώ για να είναι ο Βενιζέλος υπουργός Εξωτερικών και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Δεν λέω, καλός είναι για αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, διότι δεν είναι ο χειρότερος, αλλά δεν είναι και ο καλύτερος για να συναρπάσει τα νιάτα μου».

«Υπάρχουν λοιπόν οι «λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις» που μπορεί να είναι σ’ αυτές και το ΠΑΣΟΚ, αλλά για να προσέλθει σ’ αυτή τη διαδικασία πρέπει όλοι να υποσχεθούν ότι θα διαλυθούν, όταν θα τελειώσει αυτή η διαδικασία» τόνισε ο Θ. Πάγκαλος.

Τέλος, σχετικά με τη διαπραγμάτευση με την τρόικα ο κ. Πάγκαλος ανέφερε ότι «αυτά τα πράγματα που προέκυψαν να συζητήσουμε με την τρόικα είναι αυτά που κάποιοι αρνούνται να αναγνωρίσουν και πιστεύουν ότι είναι εσωτερικά θέματα. Εκσυγχρονισμούς, δηλαδή, που εμείς αδυνατούμε να κάνουμε μόνοι μας, αν και ομολογούμε ότι καλό θα ήταν να γίνουν, αλλά δεν τους κάνουμε, για λόγους πολιτικάντικους και λόγους ψηφοθηρίας. Προσωπικά, αν αισθάνομαι για κάτι υπεύθυνος είναι ότι συμμετείχα σ’ αυτή τη διαδικασία, με το μερίδιο ευθυνών που μου ανήκει, που οδήγησε μέσα από την πολιτική πελατεία μέσα από πολιτικούς σαν εμένα και δημοσιογράφους σαν κι εσάς στο να ξεφτιλιστούμε έτσι και να εξαρτώμαστε από όλες τις χώρες της Ευρώπης και να κάνουμε όμως τον τσαμπουκά συνεχώς. Λέω ότι υπάρχει λογική και λέει αυτή να ανοίγουν τα καταστήματα ελεύθερα ή να υπάρχει ένα διόδιο ανάλογο με αυτό στις ευρωπαϊκές χώρες και ανάλογο με το κόστος της κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου ή να είναι ο μισθός στο Δημόσιο τουλάχιστον ίσος με τον ιδιωτικό τομέα και σε κάθε περίπτωση όχι παραπάνω, διότι υπάρχει η μονιμότητα και η εξασφάλισή της για πολλά χρόνια και ίσως για όλη σου τη ζωή. Αυτά είναι λογικά για να τα εφαρμόσουμε. Μπορούμε; Όχι, διότι είμαστε άχρηστοι. Και αυτό με κάνει να ντρέπομαι.

Αυτή η τελευταία διαπραγμάτευση έχει το αποτέλεσμα ότι έχει μαζέψει όλα αυτά τα άχρηστα πράγματα, τα κοινά πράγματα που θα έπρεπε να έχουμε κάνει από καιρό. Και είναι αποτέλεσμα της ανικανότητάς μας να αυτοκυριαρχηθούμε. Και η διαφθορά και ασυδοσία συνεχίζονται ακάθεκτες. Τίποτε δεν καταλάβαμε και δεν μάθαμε και οι άνθρωποι αυτοί, η τρόικα, δεν είναι ηλίθιοι. Καταλαβαίνουν. Μεγαλύτερος σεβασμός, λοιπόν, σε αυτούς τους κοινοτικούς μηχανισμούς και αυτογνωσία. Η κυβέρνηση να καθίσει και να πει τι είναι σωστό από αυτά ως προβλήματα και να τα λύσει».


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου