Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΗΠΑ..ΚΑΙ ΑΤΙΜΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΤΙΜΗ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΒΕΤΕΡΑΝΟΥΣ ΤΟΥ Β! ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ...ΟΙ ΔΥΟ  ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Και να μην ξεχνάμε: Οι εθνοπροδότες - κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ και του Τζιτζιφιόγκου Τσίπρα ...αισθάνονται αλεργία με τους στρατούς... Άντε τα μπάσταρδα αυτά να πολεμήσουν κατά όποιων επιβουλέων και δη Τούρκων..... Δείτε όμως την είδηση...:


Ο ΙΕΡΟΛΟΧΙΤΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΚΟΡΚΑΣ
(όχι με το μούσι...ο άλλος)

Τρεις βετεράνοι του Β' Παγκοσμίου πολέμου, ένας Αμερικάνος, ένας Έλληνας και ένας Ελληνοαμερικανός, θα τιμηθούν στο πλαίσιο του τρίτου εορτασμού της Ημέρας του Όχι, στις 24 Οκτωβρίου, στην Ουάσινγκτον.
Το "παρών" στην εκδήλωση, αναμένεται να δώσουν ηγέτες της ελληνοαμερικανικής κοινότητας, αξιωματούχοι από τις ΗΠΑ και άλλες χώρες, διπλωμάτες και βετεράνοι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Όπως ανακοίνωσε το "Ίδρυμα της Ημέρας του Όχι", θα τιμηθούν ο Αμερικάνος γερουσιαστής, Τζον Ντίνγκελ, ο Ελληνομαερικάνος Κρίστοφερ Μεχιέλ (μετά θάνατον) και ο Κωσταντίνος Κόρκας, εκ μέρους των Ελλήνων βετεράνων.
Ο Τζον Ντίνγκελ, ο οποίος κατέχει το ρεκόρ του μακροβιότερου γερουσιαστή, κατετάγη στον αμερικανικό στρατό το 1944, σε ηλικία 18 ετών και πήρε μέρος στην εισβολή στην Ιαπωνία, τον Νοέμβριο του 1945. Εξελέγη στη Γερουσία το 1955.
Ο στρατηγός Κωνσταντίνος Κόρκας υπηρέτησε τον ελληνικό στρατό, κερδίζοντας πολλά παράσημα. Κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, πήρε μέρος στη Μάχη της Κρήτης, το 1941. Ως μέλος του Ιερού Λόχου, συμμετείχε σε επιχειρήσεις στη Βόρεια Αφρική, τη Μέση Ανατολή και τα νησιά του Αιγαίου και τραυματίστηκε δύο φορές
Ο Κρίστοφερ Μεχιέλ, ο οποίος πέθανε το 2002 σε ηλικία 82 ετών, υπηρέτησε κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο ως πιλότος στη Μέση Ανατολή. Μετά το τέλος του πολέμου και μέχρι τη συνταξιοδότηση του το 1972 υπηρέτησε στην υπηρεσία πληροφοριών.
Το βραβείο θα δοθεί στην γυναίκα του Σελέστ και τον γιο του Ντένις.

ΛΟΓΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕ ΙΣΧΥ ΣΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΕΠΙΚΑΙΡΌΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ ΚΟΡΚΑ:


* Ο Ιερός Λόχος έκανε αυτό που έκανε γιατί υπήρχε πνεύμα μονάδας, πίστη στον ηγήτορά τους, ανιδιοτελής αγάπη προς την πατρίδα, αγάπη και αλληλοεκτίμηση μεταξύ των συμπολεμιστών, κοινός σκοπός, άριστη εκπαίδευση και εξοπλισμός και προπάντων ήταν μακριά από την πολιτική αντιπαράθεση.
* Σε κάθε δύσκολη στιγμή του Ελληνισμού (και αυτός πέρασε πολλές) χρειάζεται ομοψυχία, ομόνοια, πίστη στα ιδανικά του έθνους και στήριξη του ενός προς τον άλλο, για να ξεπεραστούν τα εμπόδια από όλους μαζί.
* Οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι ενωμένες, με πάθος για την προάσπιση της πατρίδας, με πατριωτισμό, με πνεύμα στρατιωτικό, να πιστεύουν στην ηγεσία τους, μακριά από την πολιτική και ανεπηρέαστες από τους πολιτικούς.
* Έλληνες ενωμένοι, πάντα κερδισμένοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου