Δευτέρα 23 Σεπτεμβρίου 2013

ΣΠΑΡΤΑΡΙΣΤΟ ..ΦΩΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΦΡΑΝΤΖΕΣΚΑΚΗ!

Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΖΩΪΑΣ- Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ!                                                

ΥΠ ΟΨΙΝ
Όπως θα έχετε αντιληφθεί,όλες αυτές τις 15-18 μέρες με την έρευνα για την ελληνική ζωοφιλία κάνουμε μια εξαιρετικά σοβαρή δουλειά., πρωτοφανή στα διαδικτυακά χρονικά.Ελπίζουμε ότι οι βαλτοί ανώνυμοι υβριστικοί σχολιαστές μας τις πρώτες μέρες της έρευνας, θα κατανοήσουν, αν μη τι άλλο ότι βιάστηκαν…Έν τάξει βαλτοί ήσαν από την περίεργη Μανδάμ Μάρθα-ΡΑΜΠΟ!
Μόνον μερικοί –κυρίες βασικά, αρχικά υβρίζουσες- το κατάλαβαν αμέσως και ήδη αποτελούν πολύτιμους συνεργάτες μας στο να ειπωθούν πράγματα που ήσαν θαμμένα στις σκοπιμότητες οργανώσεων και ψυχρών εμπόρων..Περιμένουμε και τους άλλους, έντιμους να βάλλουν ένα χεράκι, εφόσον νιώθουν ειλικρινά φιλόζωοι.. Τα προσωρινά νευράκια δεν επηρεάζουν ούτε εκφοβίζουν τον δημοσιογράφο, ο οποίος έχει ένα και μόνο κίνητρο στην αποστολή του: ΝΑ ΦΩΤΙΖΕΙ…
ΕΝΤΟΣ της ημέρας θα αναρτηθεί και η αποκαλυπτική έρευνα για ΤΟ μισελληνικό σάϊτ GREECE EXPOSED και τον ιδρυτή τυχοδιώκτη του, ΦΑΝΤΟΜΑ MARK RONGERS,ή όπως αλλιώς λέγεται , μια και κυκλοφορεί με τρία …ονόματα

ΦΙΛΟΖΩΟΣ Η ΜΙΣΑΝΘΡΩΠΟΣ …ΕΙΣΑΙ;
Ένας ενθουσιώδης παρατηρητής της σκυλίσιας συμπεριφοράς
Έτσι για να χαλαρώσετε … και να ξεδιαλύνεται μέσα σας …προς τα που γέρνεται!
Ο δημοσιογράφος Γιώργος Φραντζεσκάκης μας μιλά με αφορμή την έκδοση του βιβλίου του με τίτλο "Φιλόζωος ή Μισάνθρωπος;".
Ο κ. Φραντζεσκακης διατηρεί φιλοζωϊκή στήλη στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Τα πιο κάτω αποσπάσματα είναι από συνέντευξη του. Αξίζει τον κόπο να το διαβάσει κανείς διότι είναι ανοιχτό μυαλό ο άνθρωπος, κατέχει το θέμα, και οι καταθέσεις του εικονογραφούν πλήρως τη φιλοζωία μας…

Ο Γιώργος Φραντζεσκάκης είναι ο συγγραφέας των απολαυστικών κειμένων που δημοσιεύονται στην εβδομαδιαία ζωοφιλική στήλη Κ9 Life, στο ένθετο περιοδικό της Κυριακάτικης Καθημερινής. Πρόσφατα εξέδωσε το βιβλίο με τίτλο Φιλόζωος ή Μισάνθρωπος; ( από τις εκδόσεις Μελάνι) μέσα στο οποίο βρήκαμε συγκεντρωμένη μια συλλογή από τις καλύτερες στιγμές των χρονογραφημάτων του που έχουν πάντα σαν άξονα τα σκυλιά και τα ζώα, εντός και εκτός του δημόσιου και ιδιωτικού χώρου. Ο ίδιος ο Φραντζεσκάκης λέει ότι δεν είναι "ειδικός" κυνολόγος. “Είμαι ενθουσιώδης παρατηρητής της σκυλίσιας συμπεριφοράς. Ένας - ας πούμε - απρόσκλητος, προκλητικός βιογράφος της κυνικής φιλοσοφίας.”

OI ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΖΩΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ..

**** Η ζωοφιλία δεν θα έπρεπε να αφορά όλα τα ζώα (και όχι μόνο τα κατοικίδια);
Εννοείται! Στη στήλη μου ασχολούμαι σχεδόν αποκλειστικά με τα ζώα συντροφιάς και ειδικά με τους σκύλους και – κάπως – τις γάτες, γιατί εκεί βρίσκεται ο κύριος όγκος της παρατήρησης και των γνώσεών μου. Όταν όμως θεωρητικολογώ, και το κάνω συχνά, πάντοτε υποστηρίζω ότι ο άνθρωπος που βλέπει το παρατημένο γαϊδουράκι στο χωράφι του νησιού των διακοπών του, ή το πυροβολημένο γεράκι και αδιαφορεί, στέκει στον αντίποδα της φιλοζωίας. Θα σημειώσω πάντως ότι, από την επαφή μου με τους ενεργούς φιλόζωους της Ελλάδας, σπάνια έχω συναντήσει περιπτώσεις ανθρώπων που δεν ανήκουν στην αποδεκτή κατηγορία της φιλοζωίας. Και οι περισσότεροι από τους εξαιρετέους είναι «επαγγελματίες» που βρέθηκαν στο χώρο από κερδοσκοπικό ένστικτο ή αποτυχημένο επαγγελματικό προσανατολισμό. Νομίζω ότι καταλαβαίνετε.


ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ Ο ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΖΩΩΝ!....

*** Ποια είναι η γνώμη σας σχετικά με τον νέο νόμο;

Ποιόν νέο νόμο; Κάθε δεύτερη εβδομάδα διαρρέει και μια διαφορετική εκδοχή του! Οι άνθρωποι που νομοθετούν στη Βουλή έχουν απόλυτη άγνοια των πραγματικών προβλημάτων που ταλανίζουν το χώρο της φιλοζωίας. ….. εκείνο που πρέπει να γίνει είναι η μετατροπή του βασανισμού ζώων σε κακούργημα και η απόλυτη, άνευ εξαιρέσεων, απαγόρευση πώλησης ζώων σε pet shop. Η παράνομη εκτροφή, εισαγωγή και εμπορία ζώων όπως και η ατιμωρησία των βασανιστών τους είναι τα ζητήματα στα οποία πρέπει να εστιάσει ο νομοθέτης. Τα υπόλοιπα έπονται.


ΠΑΜΠΛΟΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΖΩΑ, με ΒΑΖΑΡ, ΔΩΡΑΙΕΣ κ.λ.π  

*** Έχετε ποτέ ασχοληθεί ενεργά σε κάποια φιλοζωϊκή οργάνωση; Τι γνώμη έχετε για το έργο τους;
Όχι. Είμαι μονήρης τύπος. Δεν απαξιώνω το έργο τους, αντίθετα τους υποστηρίζω όπου και όσο μπορώ, αρκεί να είμαι βέβαιος ότι πρόκειται για ανθρώπους που προσφέρουν ανιδιοτελώς (έχουμε πολλούς από αυτούς γύρω μας) και όχι για επιτήδειους που «μυρίζονται» κέρδος στην ανάγκη των άλλων να εξαγοράσουν τη συνείδησή τους (έχουμε μπόλικους και από δαύτους). Ωστόσο, θα σας πω ότι, η αξέχαστη Πόπη Μπάκα, δημοσιογράφος και ερευνήτρια της φιλοζωίας, εντός και εκτός εισαγωγικών, ξετρύπωσε ένα σωρό από λαμόγια που, λίγο με τα μπαζάρ, λίγο με τις δωρεές, κατάφεραν να φτιάξουν μικρές περιουσίες πάνω στην ιδέα της αγάπης και προστασίας των ζώων. Την έσυραν δύο φορές στα δικαστήρια, απέδειξε και τις δύο ότι είχε δίκιο στις καταγγελίες της, ξόδεψε ένα κάρο χρήματα για δίκες και παραστάσεις και όταν παρέδωσε έναν ογκώδη φάκελο σε κάποιον εισαγγελέα που της είχε υποσχεθεί ότι θα ανοίξει τις υποθέσεις, ανακάλυψε αυτό που γνώριζε ήδη: Η φιλοζωία στην Ελλάδα είναι μια ασήμαντη υπόθεση για τη Δικαιοσύνη. Ή τουλάχιστον ήταν μέχρι πριν από μια πενταετία. Τώρα βλέπω ότι τα πράγματα αλλάζουν.


ΦΟΛΕΣ; ΤΙΣ ..ΡΙΧΝΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΓΙΑΛΑΝΤΖΙ ΦΙΛΟΖΩΟΙ
(Μπράβο ρε Φραντζεσκάκη...)

*** Ποιος ρίχνει τις φόλες; Yπάρχει κάποιο ψυχολογικό προφίλ;
Τις φόλες τις «ρίχνουν» πρώτα από όλους οι γιαλαντζί φιλόζωοι. Αυτοί που παρατάνε τα ζώα στους δρόμους, τα εξορίζουν στις ταράτσες και τα μπαλκόνια και εξοργίζουν τους περίοικους. Κάποιοι από τους τελευταίους αντιδρούν με τον σκαιότερο τρόπο, και είναι σαφώς καταδικαστέοι. Αλλά αν αναζητήσει κανείς την αφετηρία της συμπεριφοράς τους, θα την βρει στην επιπολαιότητα που κυριαρχεί στο σύνολο του «φιλόζωου για ένα πεντάλεπτο» γενικού πληθυσμού.
Έπειτα, φόλες ρίχνουν οι άρρωστοι και καθ’ έξην εγκληματίες, οι υπεύθυνοι δημόσιων οργανισμών, νοσοκομείων και κάποιοι φορείς εξουσίας σε Δήμους και Κοινότητες. Η φόλα είναι η απόδειξη της αδυναμίας μας να αντιμετωπίσουμε με κάποια σοβαρότητα το θέμα των αδέσποτων και των «ενοχλητικών» δεσποζόμενων ζώων. Αν οι νόμοι που υπάρχουν ήδη εφαρμόζονταν και η εκτελεστική εξουσία δεν χαμογελούσε ειρωνικά σε κάθε καταγγελία, οι φόλες θα ήταν πολύ λιγότερες.


ΘΕΛΕΤΕ ΣΚΥΛΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ; ΑΜ ΔΕ... ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΤΕ ΤΑ ΤΡΙΑ "Χ"! (Χρήμα...χώρο,χρόνο)


*** Τι θα λέγατε σε κάποιον που σκέφτεται να πάρει ένα σκύλο στο σπίτι του;
Να μην πάρει! Να «δανειστεί» έναν για μερικές μέρες. Να περάσει τα ευχάριστα και τα δύσκολα μαζί του. Τις βόλτες στο κρύο, την αναγκαστική επιστροφή στο σπίτι για να μη μένει το ζώο μόνο του, τις επισκέψεις στον κτηνίατρο. Να διαβάσει πολύ. Όχι κατ’ ανάγκην Φραντζεσκάκη – αν και πιστεύω στη δύναμη της στήλης σε ένα περιοδικό γιατί χωρίζει σε «μερίδες» τις απαραίτητες γνώσεις του μελλοντικού ιδιοκτήτη σκύλου. Και να καταλάβει το βασικότερο όλων: Ο σκύλος απαιτεί τα τρία Χ: Χώρο, Χρόνο, και Χρήμα. Αν του λείπει έστω και ένα από τα τρία, ας πάρει καλύτερα ένα Ταμαγκότσι…


**To βιβλίο του Γιώργου Φραντζεσκάκη με τίτλο Φιλόζωος ή Μισάνθρωπος; κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μελάνι.


πηγη:http://www.lifo.gr/guests/animallovers/28699

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου