Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΟΛΗ -ΑΤΥΧΗ 
ΖΩΟΦΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΛΑΜΟΓΙΑΣ 
Η ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΚΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΗ ΓΚΡΙΖΑ ΖΩΟΦΙΛΙΑ ΜΑΣ


Φωτογραφία από αριστερά κα Ιωάννα Γκαραγκούνη πρόεδρος της Συνομοσπονδίας Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος, η Υφυπουργός ΥΠΑΑΤ κα Μιλένα Αποστολάκη,
Η κα Γεωργία Στεφανάκη (ΖΩΟΦΙΛΗ ΔΡΑΣΗ ΚΡΗΤΗΣ),& κα Παπαδάκη Μαργαρίτα (Ομοσπονδία Ν .Αττικής)


Η Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδος, είναι από τους παλαιότερους φιλοζωϊκους φορείς της χώρας με πλούσιο και αμόλυντο έργο, όπως αναγνωρίζεται. Δεν διστάζει να καταγγείλει την δράση και σωματείων του χώρου όπως η Π.Φ.ΟΠ. κ.α,  όχι μόνον για την υποκριτική τους συμπεριφρά αλλά και πως οι χώροι φιλοξενίας αδεσπότων στα σωματεία αυτά είναι απαράδεκτη.. Της Συνομοσπονδίας προεδρεύει μια σεβάσμια φιλόζωος η κ. Ιωάννα Γκαραγκούνη.

Δείτε μέσα από μια σειρά εγγράφων τι υποστηρίζουν και θα καταλάβαιτε πολλά γιατί η φιλοζωϊα στην Ελλάδα είναι μόνο φανφάρες.


Δεν πρόκειται να επιλυθούν τα προβλήματα με τα αδέσποτα!

Αλήθεια, πού είναι κάποια ζωοφιλικά σωματεία και ζωόφιλοι που προώθησαν με πάθος τις αυστηρές ποινές στο νόμο 4039/2012 ισχυριζόμενοι ότι θα θεραπευτούν έτσι τα πάντα ; Πού είναι κάποια σωματεία που καταγγέλουν έντονα σε καθημερινή βάση τις κακοποιήσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς στους δρόμους, ενώ δεν καταγγέλουν με την ίδια έμφαση και ένταση τις κακοποιήσεις και τις κακουχίες των ζώων στα ίδια τα κυνοκομεία ; Μήπως λόγω ότι και συγκεκριμένοι δικοί τους χώροι είναι ανάλογης ποιότητας ;
(Έχω στην κατοχή μου φωτογραφίες από τους χώρους τους).
Αλήθεια, γιατί ποτέ δεν μνημονεύουν το άρθρο 10 που αναφέρεται στη διακίνηση αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο εξωτερικό , δυνάμει του 998/03 Ευρωπαϊκού Κανονισμού;
Αυτές δεν είναι "φαντασιώσεις της γηραιάς κυρίας", όπως συχνά αναφέρουν.
Αυτή είναι η πραγματικότητα.
Η επιλεκτική προβολή γεγονότων και εικόνων στα θέματα των αδέσποτων ζώων στη χώρα μας και οι πομπώδεις εκδηλώσεις για τη σωτηρία τους, η μη εφαρμογή της νομοθεσίας σε συνδυασμό με τις παρανομίες και την διαιώνιση της έλλειψης στοχειώδους ευζωίας των εγκλωβισμένων σε κυνοκομεία αδέσποτων δεν έχουν επιλύσει τα προβλήματα στη χώρα μας και δεν πρόκειται να τα επιλύσουν.
Ζήτω λοιπόν η Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων!

Ιωάννα Γκαραγκούνη
Πρόεδρος ΣΥΖΩΣΩΕΛ (Συνομοσπονδία Ζωοφιλικών Σωματείων Ελλάδας) 

ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΑΦΤΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΌΝΤΩΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΕ! Απολαύστε και το παρακάτω:

ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΖΩΟΦΙΛΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

( ΣΥ. ΖΩ. ΣΩ. ΕΛ )
( Αρ. Εγκρ. Πολ. Πρωτοδικείου Αθηνών 2550/82 )
Ευεργ. Γιαβάση 71, Αγία Παρασκευή 15341
Τηλ. 210 6527014, Φαξ 210 6535947

25 Μαρτίου 2010 
Αξιότιμο Υπουργό 
Προστασίας του Πολίτη
κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Κοιν.:
Υφυπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Μιχάλη Καρχιμάκη 

Θέμα: Παράνομη πώληση και βασανισμός ζώων

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα, αλλά και άλλες φορές, παρατηρείται η πώληση μικρών νεοσσών (κοτόπουλα, πάπιες κλπ.) τα οποία στοιβάζουν ασφυκτικά σε μικρά κλουβιά σαν παλέτες και τα περιφέρουν με φορτηγά αυτοκίνητα σε λαϊκές αγορές για πώληση ή σταθμεύουν σε πολυσύχναστα σημεία για να προσελκύσουν πελάτες.

Επίσης, ορισμένα Pet Shops τοποθετούν σε γυάλες μικρά κουνέλια τα οποία έτσι εκτεθειμένα και στοιβαγμένα στις προθήκες των καταστημάτων αδυνατούν να επιζήσουν.

Τα ζώα αυτά που διατίθενται για πώληση, χωρίς τροφή και νερό για μέρες, αποτελούν τραγικό θέαμα και προκαλούν την αγανάκτηση του κοινού.

Επιπλέον, στην περίπτωση των νεοσσών που πωλούνται στις λαϊκές αγορές αλλά και στο δρόμο από γυρολόγους υπάρχει θέμα φοροδιαφυγής διότι είναι άγνωστο πώς ευρέθησαν στα χέρια τους.

Επειδή σύμφωνα με το Ν.1197/81, άρθρο 1, παρ.2 οι πράξεις αυτές αποτελούν βασανισμό και τιμωρούνται με το άρθρο 8 του ίδιου νόμου, αλλά ταυτόχρονα αποτελούν απεχθές και τριτοκοσμικό θέαμα για ένα τόπο πολιτισμένο, παρακαλούμε θερμά να ενεργήσετε για την απαγόρευσή τους και την ενημέρωση των Αστυνομικών Αρχών για την αυτεπάγγελτη επέμβασή τους.

Εν αναμονή των ενεργειών σας.


Με τιμή,

Η Πρόεδρος
Ιωάννα Γκαραγκούνη
Δημοσιεύτηκε 29th March 2010 από τον χρήστη Συ.Ζω.Σω.Ελ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΑΓΩΓΕΣ ΖΩΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Προς:
- Tον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, κ. Παπανδρέου
Υπόψη:
- Αρχηγών Πολιτικών Κομμάτων
- Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη
- Προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Ι. Τέντε
- Προέδρο της Βουλής των Ελλήνων
- Μ.Μ.Ε.
- Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν)


Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Για χιλιοστή φορά ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την παράνομη διακίνηση κατοικιδίων προς αλλοδαπή (Ολλανδία, Γερμανία, κ.λπ.) και με το ανάλογο ποσό της διαθέσεως στο διαδίκτυο που φιγουράρουν προς υιοθεσία.
Τα ανωτέρω τα έχει παραδεχθεί ο κ. Καρχιμάκης, η κ. Μπατζελή και η κ. Αποστολάκη τα γνωρίζει.
Η κ. Αποστολάκη αρνείται να θεσπίσει ποινικές κυρώσεις και ελεγκτικό μηχανισμό για το αδίκημα της παρανόμου διακινήσεως κατοικιδίων ως προβλέπει ο 882/04 Ε.Κ., άρ. 54 και 55, με αποτέλεσμα ο νέος Νόμος που θα καταθέσει να είναι ευχολόγιο και ουσιαστικά η ανοχή που επιδεικνύει το ΥΠ.ΑΤ. σε αυτό το αδίκημα να είναι συνενοχή και στο αδίκημα της φοροδιαφυγής. Ή το πολύ πολύ βάζει πρόστιμο 500 ευρώ στη διακίνηση (ούτε καν παράνομο παρκάρισμα).
Κι εάν ακόμα δεν υπάρχει παράβασις Νόμου ή Κανονισμού, οφείλει ο Υπουργός να προβλέπει τυχόν παρακάμψεις και ο Νόμος να καλύπτει κάθε περίπτωση. Η κ. Αποστολάκη τι φοβάται; Ο νόμιμος πολίτης δεν ενοχλείται με όποια ποινή και να προβλέπεται. Τι την εμποδίζει;
Mήπως η Δημοκρατία, κατά την κ. Υφυπουργό, είναι πλήρης ασυδοσία στα πάντα; Μήπως με αυτό τον τρόπο ξεφορτώνεται τα αδέσποτα; Ξαναγυρίζουμε 50 χρόνια πίσω, στον μπόγια;
Εύγε στην Υφυπουργό σας! Καταργεί έναν ηθικό και σωστό Νόμο, τον 3170/03 και επαναφέρει ένα τίποτα, που προϋπήρχε, πριν ο κ. Χατζημιχάλης δώσει τη διαχείριση εμψύχων πλασμάτων στους Δήμους με προγράμματα στειρώσεων και σεβασμό στη ζωή.
Και πάλι εύγε!
Με τιμή,
Γκαραγκούνη Ιωάννα
Πρόεδρος Συ.Ζω.Σω.Ελ.
Συνημμένα:
-       Δημοσίευμα υιοθεσίας κατοικιδίων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ- ΚΑΙ Ο ΨΕΥΤΑΡΑΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ!


Στην επίκαιρη επερώτηση του κόμματος ΛΑΟΣ που κατέθεσαν οι βουλευτές του την 19-9-2011 με θέμα τους βασανισμούς των ζώων συντροφιάς και το νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή για την προστασία των ζώων, ο Υφυπουργός ΥΠΑΑΤ κ. Ι. Δριβελέγκας ανέφερε από το βήμα της Βουλής ότι ήλθε σε επαφή και συνεδρίασε επανειλημμένα με ΟΛΑτα σωματεία.
ΨΕΥΔΕΤΑΙ ο κύριος Υφυπουργός.
Το γραφείο του στο Υπουργείο είναι απόρθητο φρούριο και επικοινωνεί και δέχεται προτάσεις μόνο από ομάδα κυρίων λόγω υψηλών γνωριμιών και πιέσεων. Η δε διεύθυνση του Υπουργικού του γραφείου απαξιεί και να μιλήσει στο τηλέφωνο.
Το υπό κατάθεση νομοσχέδιο μας είναι παντελώς άγνωστο ως φορείς, διότι δεν μας ενημέρωσε το γραφείο του κ. Ι. Δριβελέγκα το τι ακριβώς εμπεριέχει ως προς την διαχείριση των αδέσποτων και επίσης εάν θα εφαρμοστεί το άρθρο 54 και 55 του 882/03 Ε.Κ για την εφαρμογή ποινικών κυρώσεων και ελεγκτικών μηχανισμών για την παράνομη διακίνηση κατοικίδιων στην αλλοδαπή, την οποία γνωρίζει ο κ. Ι. Δριβελέγκας γιατί γίνεται αθρόα και στην περιφέρεια εκλογής του (Χαλκιδική).
Σε καταγγελία και προς τιμήν τους, του κ. Αθ. Πλεύρη και του κ. Κ. Κιλτίδη για τις παράνομες εξαγωγές ο κ. Υφυπουργός εκώφευσε.
Επειδή τις ποινικές κυρώσεις για τις μη εμπορικού χαρακτήρα μετακινήσεις (998/03 Ε.Κ) από ετών το ΥΠΑΑΤ δεν τολμά να τις νομοθετήσει για το πολιτικό κόστος όπως ίσως νομίζει και ουσιαστικά συναινεί στην αφορολόγητη επ’ αμοιβή διακίνηση των ζώων συντροφιάς ακόμη και σήμερα που επαγγέλλεσθε παντού ότι οι νόμοι είναι υπεράνω όλων,
καταγγέλλουμε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Δ/νση Υγείας και ευζωίας των ζώων, την αδιαφορία του Ελληνικού κράτους για την εφαρμογή Ευρωπαϊκών κανονισμών, οδηγιών κτλ, ως οφείλει ως κράτος-μέλος και την διαιώνιση εγκληματικών πράξεων εις βάρος των ζώων.


ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ :
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ



ΜΕ ΤΙΜΗ,
ΓΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗ ΙΩΑΝΝΑ 
ΠΡΟΕΔΡΟΣ



ΠΕΡΠΑΤΩΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ... ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΦΩΤΟ 


ΕΝΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΖΩΩΝ 
Αστυνομική διαταγή για ελέγχους... για τη
διακίνηση των ζώων.. Χαιρέτα μας τον πλάτανο
δηλαδή  




Δημοσιεύτηκε 6th July 2010 από τον χρήστη Συ.Ζω.Σω.Ελ.


Όπως γίνεται φανερό ΟΛΟΙ οι παράγοντες της πολιτείας είναι ενήμεροι για το  φαύλο καθεστώς της ζωοφιλίας στην Ελλάδα. Τα εμπλεκόμενα λαμόγια, είτε είναι σύλλογοι, είτε  κρατικοί λειτουργοί , έχουν τα πάντα μπλογκαρισμένα και το μόνο που αφήνουν να βγει προς τα έξω είναι κάποιες φωτογραφίες  βασανισμένων  ή δολοφονημένων ζώων , με δακρύβρεκτες λεζάντες κι τίποτε περισσότερο!

Εμείς συνεχίζουμε με πολλά άλλα σπαρταριστά. Μέχρις ότου βγουν όλα στη φόρα να μην ξεχνάτε το  παρακάτω μήνυμά μας:

Πριν αναλάβει την υπόθεση ο εισαγγελέας , οφείλει πρώτα ο αγαθός φιλόζωος να μην στελνει χρηματα σε όσους τα ζητάνε. Είναι το πρώτο βήμα για να γονατίσουν τους απατεώνες! Που δρουν δήθεν  για την  προστασία των τετραπόδων! Μην στέλνετε χρήματα κυρίως αν δεν  ξέρετε ποιοι τα διαχειρίζονται ... Διότι υπάρχουν και καθαροί άμεμπτοι σύλλογοι, με ουσιαστική προσφορά, ως γνωστόν!

3 σχόλια:

 1. Δεν πρόκειται να επιλυθούν τα προβλήματα με τα αδέσποτα!

  Αλήθεια, πού είναι κάποια ζωοφιλικά σωματεία και ζωόφιλοι που προώθησαν με πάθος τις αυστηρές ποινές στο νόμο 4039/2012 ισχυριζόμενοι ότι θα θεραπευτούν έτσι τα πάντα ; Πού είναι κάποια σωματεία που καταγγέλουν έντονα σε καθημερινή βάση τις κακοποιήσεις αδέσποτων ζώων συντροφιάς στους δρόμους, ενώ δεν καταγγέλουν με την ίδια έμφαση και ένταση τις κακοποιήσεις και τις κακουχίες των ζώων στα ίδια τα κυνοκομεία ; Μήπως λόγω ότι και συγκεκριμένοι δικοί τους χώροι είναι ανάλογης ποιότητας ;
  (Έχω στην κατοχή μου φωτογραφίες από τους χώρους τους).
  Αλήθεια, γιατί ποτέ δεν μνημονεύουν το άρθρο 10 που αναφέρεται στη διακίνηση αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο εξωτερικό , δυνάμει του 998/03 Ευρωπαϊκού Κανονισμού;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΟΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΣΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩΝ ;; ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ;; ΑΛΛΑ "ΠΑΡΑΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ" ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΩΝ ΔΙΑΚΟΠΩΝ ΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ;;;;;;;

  ΑπάντησηΔιαγραφή