Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2017

ΤΡΑΜΠ (Α) -ΤΡΑΜΠΑΛΙΖΟΜΕ... ΘΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΑΡΔΑΝΑΠΑΛΟΣ ΤΡΑΜΠ...-USA UBER ALES!



Ούγγρος πρωθυπουργός: «Έτοιμες να ακολουθήσουν και άλλες χώρες τη Βρετανία στο δρόμο της εξόδου από την Ε.Ε.»

Κακά τα μαντάτα που έρχονται από τον Τράμπ... Απειλεί  πως σε 18 νήνες η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ...ΟΤΙ ΞΕΡΑΜΕ  ΕΩΣ ΤΩΡΑ ...ΑΣ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ...ΚΙ ΑΣ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ...( Καλά τώρα ο Τσίπρας τι μέτρα να λάβει....;)..ή ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ...θα μας σώσει; ΧΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ!


Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟ BREXIT

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν υποστήριξε σήμερα ότι οι άλλοι ηγέτες των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτυγχάνουν να επιλύσουν τα προβλήματα της Ευρώπης και διακινδυνεύουν η Βρετανία να αποδειχθεί η κερδισμένη του Brexit.



Ο Όρμπαν προειδοποίησε ότι η Βρετανία, η πρωθυπουργός της οποίας θα συναντηθεί 
με τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ αύριο Παρασκευή, είναι πιθανό να εξασφαλίσει μια ευνοϊκή προσφορά για μια διμερή εμπορική συμφωνία, κάτι που θα οδηγούσε ορισμένες χώρες μέλη της ΕΕ να αναρωτηθούν κατά πόσον τις ωφελεί η παραμονή τους.
«Διατρέχουμε τον κίνδυνο να ακολουθήσουν και άλλοι την Βρετανία. Θα υπάρχει 
μόνιμος κίνδυνος για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ένα είδος πειρασμού μετά 
την απόφαση των Βρετανών να αποχωρήσουν από την Ένωση  με αποτέλεσμα να εξασφαλίσει καλύτερη θέση απ' ό,τι αν παρέμενε στην ΕΕ», είπε πιο συγκεκριμένα.
Ο Όρμπαν έχει υποστηρίξει τον Τραμπ και έχει εμπλακεί επανειλημμένα σε 
αντιπαραθέσεις με τις Βρυξέλλες.
Η αποφασιστικότητά του να μη δεχθεί κατά κανέναν τρόπο στην Ουγγαρία μουσουλμάνους είτε με την ιδιότητα του μετανάστη είτε του πρόσφυγα κάτι για το οποίο οικοδόμησε ένα τείχος στα σύνορα της Ουγγαρίας, προκάλεσε την σύγκρουσή του με αρκετές χώρες της Ε.Ε. και με την Ελλάδα.
Κατά τον ίδιο, η Ευρώπη πρέπει να συζητήσει με τον Τραμπ για να υπάρξει διμερής συμφωνία σε στρατιωτικά και οικονομικά ζητήματα.
«Σε διαφορετική περίπτωση θα προλάβουν άλλοι και η ΕΕ θα μείνει πίσω», εξήγησε.
Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στις Βρυξέλλες, ο Όρμπαν τόνισε επίσης ότι η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε μια «νέα εποχή», την ώρα που οι πολιτικοί βρίσκονται σε άρνηση όσον αφορά την απώλεια ανταγωνιστικότητας της ΕΕ και απορρίπτουν τη λαϊκή βούληση που σήμανε την εκλογή του Τραμπ και οδηγεί στην έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.
«Πολλοί προσπαθούν να μας πείσουν ότι αυτά που βλέπουμε δεν είναι κάτι σημαντικό. Αυτό είναι ανόητο», ανέφερε ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας.
Κατά τον Όρμπαν, η Ευρώπη αποτυγχάνει να λύσει τέσσερα μείζονα προβλήματα: αυτά της «ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας, της δημοκρατίας, της ασφάλειας και της εξωτερικής πολιτικής».
Η Ευρώπη χρειάζεται να αποκτήσει μια αξιόπιστη συμμαχία αμυντικού χαρακτήρα, που 
δεν θα βασίζεται στις ΗΠΑ, και να καταστήσει πιο ανταγωνιστική την οικονομία της, ανέφερε ο ίδιος.
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας επέκρινε τη μονομανία των ΜΜΕ, όπως υποστήριξε,να βάζουν την ταμπέλα του λαϊκιστή σε πολιτικούς και να χαρακτηρίζουν «τρέλα» τη λαϊκή βούληση που εκφράζεται σε εκλογικές αναμετρήσεις, κρίνοντας ότι οι πολιτικοί χάνουν 
στις εκλογές όταν απογοητεύουν τους λαούς τους.
Ο Όρμπαν αναφέρθηκε θετικά και για τον υποψήφιο της δεξιάς για την προεδρία της Γαλλίας, τον Φρανσουά Φιγιόν: «Είναι μια καλή ελπίδα για εμάς, αλλά ποιος μας εγγυάται ότι θα κερδίσει...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου