Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2017

MΕΓΑΛΗ ΦΑΓΟΥΡΑ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΑΥΤΟΣ Ο ΟΨΕΥΡΟΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧ0Σ ...ΣΩΡΡΑΣ

Μήνυση κατά Αρτέμη Σώρρα για έξι αδικήματα

Μήνυση κατά Αρτέμη Σώρρα για έξι αδικήματα
Μήνυση κατά του Αρτέμη Σώρρα και του συνεργάτη του, Εμμανουήλ Λαμπράκη, κατέθεσε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος, για τα αδικήματα που αφορούν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, της απάτης, διασποράς ψευδών ειδήσεων, διέγερσης των πολιτών σε βιαιοπραγίες ή αμοιβαία διχόνοια, παράβασης καθήκοντος, καθώς και για εγκλήματα σχετικά με το νόμισμα.

Όπως είναι γνωστό, ο Αρτέμης Σώρρας υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του ομόλογα, ύψους 600 δισ. δολαρίων.

Ο εν λόγω δημοσιογράφος, ο οποίος είναι μόνιμος κάτοικος ΗΠΑ, μέσω του δικηγόρου του Στέλιου Γρηγορίου, ζητά την ποινική δίωξη του Αρτέμη Σώρρα και του Εμμανουήλ Λαμπράκη, υποστηρίζοντας ότι το χρεόγραφο Σώρρα είναι πλαστό και δεν έχει την παραμικρή αξία. Μάλιστα, αυτό το έχει επιβεβαιώσει και το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ.

Παράλληλα, αναφέρεται στην μηνυτήρια αναφορά ως προς το χρεόγραφο, ότι η απόδειξη κατάθεσης που το συνοδεύει, αφορά ανύπαρκτη εταιρεία-φάντασμα που έχει έδρα τον Καναδά, πίσω από την οποία κρύβονται οι πλαστοί τίτλοι, έτσι ώστε να μην μπορούν να ελεγχθούν.

Ειδικότερα, αναφέρεται στη μήνυση ότι «πρόκειται για φαινόμενο κραυγαλέας εξαπάτησης των πολιτών» κάτι που «αποτελεί την πρώτη παγκόσμια απόπειρα απάτης, κατά την οποία γίνεται κοινοποίηση πλαστού χρεογράφου σε όλες τις δικαστικές, ελεγκτικές και τραπεζικές αρχές της χώρας, ενώ η αντίδραση εκ μέρους της ελληνικής Δικαιοσύνης υπολείπεται της έκτασης των διαπραχθέντων αδικημάτων».

Ακόμη, γίνεται αναφορά στην υπ’ αριθμ. 67650/13 απόφαση του Η΄ Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών, με την οποία αθωώθηκαν οι Αρτέμης Σώρρας και Εμμανουήλ Λαμπράκης. Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, πέραν του ότι υιοθέτησε αβασάνιστα τους ισχυρισμούς των εν λόγω δύο, παρ’ ότι αυτοί προσκρούουν στους κανόνες της κοινής λογικής, δηλαδή ότι ο Αρτέμης Σώρρας κατέχει πράγματι 600 δισ. δολάρια, δεν έλαβε και όλα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούντο για μια τόσο σοβαρή υπόθεση, όπως πχ τη διεξαγωγή πραγματογνωμοσύνης. Εξάλλου, σημειώνεται ότι «η αθωωτική αυτή απόφαση έδωσε τη δυνατότητα στον Αρτέμη Σώρρα για την ανάπτυξη και συγκρότηση μιας εγκληματικής οργάνωσης, της ΜΚΟ Ελλήνων Συνέλευσις».

 Μάλιστα, στην ΜΚΟ, τα μέλη της στρατολογούνται αφού ορκισθούν προς άγνωστες υπερκόσμιες δυνάμεις και δηλώσουν την πίστη στον αρχηγό με τον «όρκο του πολεμιστή» και αφού έκαστο μέλος καταβάλλει ένα ποσό μηνιαίας ή ετήσιας συνδρομής, από 5 έως 50 ευρώ.
Τέλος, σε δήλωσή του, ο μηνυτής ανέφερε, πως «έχει εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και θα ακολουθήσουν περισσότερα στοιχεία» και ότι έχει ζητήσει προστασία γιατί είναι βέβαιες οι απειλές που θα δεχθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου