Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Το μόνο που είπε ήταν «μην πειράξετε το παιδί» - Συνελήφθη και μια 25χρονη, η οποία την έκρυβε στο διαμέρισμα

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης συνελήφθη η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη, Πόλα Ρούπα, κατά τη διάρκεια επιχείρησης της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τρομοκράτης συνελήφθη σε σπίτι στα 
σύνορα Αγίου Δημητρίου και Ηλιούπολης, στην οδό Αθανασίου Διάκου, όπου βρίσκονταν μαζί με το ανήλικο παιδί της χωρίς να προβάλει αντίσταση. Το μόνο που φέρεται να είπε στους αστυνομικούς είναι να μην πειράξουν το παιδί.Η Πόλα Ρούπα έχει ήδη οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ.
Μαζί της συνελήφθη και μια 25χρονη γυναίκα, η οποία την έκρυβε στο διαμέρισμα που εντοπίστηκε και συνελήφθη.Σε δηλώσεις που έκανε στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο παππούς της 25χρονης δήλωσε πως η εγγονή του νοίκιαζε κάποια γκαρσονιέρα και δεν φιλοξενούσε κανέναν στο σπίτι της. Στο διαμέρισμα βρίσκονται άνδρες της σήμανσης που το κάνουν «φύλλο και φτερό».Να σημειωθεί ότι η Ρούπα αναζητούνταν για τουλάχιστον δύο χρονιαΗ Πόλα Ρούπα κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας, της οποίας φαίνεται να ηγείται η ίδια, μετά τη σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη.

Η συλληφθείσα Πόλα Ρούπα

Η Ρούπα με τον Μαζιώτη σε φωτογραφία του 2011



Η ίδια θεωρείται εγκέφαλος τουλάχιστον δύο ένοπλων ληστειών, που έχουν διαπραχθεί με σκοπό την ενίσχυση της οργάνωσης, αυτή στο νοσοκομείο Σωτηρία με λεία πάνω από 300.000 ευρώ και η πρόσφατη σε τράπεζα στη Μαλεσίνα.

Η τελευταία φορά που οι Αρχές έφτασαν κοντά της ήταν πριν από περίπου έναν χρόνο, όταν είχε επιχειρήσει να βοηθήσει σε απόδραση του Μαζιώτη, με τη χρήση ελικοπτέρου. Ο πιλότος του ελικοπτέρου που είχε μισθώσει με ψεύτικα στοιχεία, ήταν εκείνος που απέτρεψε τα σχέδιά της.

Η ανακοίνωση της Αστυνομίας για τη σύλληψη της Ρούπα:


«ΠPΩINEΣ ΩPEΣ ΣHMEPA 05-01-2017 ΣYNEΛHΦΘH ΣE ΠEPIOXH THΣ 
ATTIKHΣ AΠO THN ANTITPOMOKPATIKH YΠHPEΣIA 
H 48XPONH ANAZHTOYMENH ΠOΛA POYΠA 
ΔIΩKOMENH ME KATAΔIKAΣTIKEΣ AΠOΦAΣEIΣ ΩΣ 
MEΛOΣ THΣ TPOMOKPATIKHΣ OPΓANΩΣHΣ 
EΠANAΣTATIKOΣ AΓΩNAΣ. EΠIΣHΣ ΣYNEΛHΦΘH 
KAI 25XPONH HMEΔAΠH ΠOY THN YΠEΘAΛΠTE.  
OI EPEYNEΣ THΣ ANTITPOMOKPATIKHΣ ΣYNEXIZONTAI».
Εδώ συνελήφθη η τρομοκράτης 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου