Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2017

Offsite news  ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΝΕΑ  ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ...ΣΚΟΠΙΑ!!!           
Eάν το Newsletter της Offsite δεν εμφανίζεται κανονικά πατήστε εδώ
Διαβάστε μας στο www.offsite.com.cy | Προωθήστε το email

5 Ιανουαρίου 2017


Πενταμερής η διάσκεψη της Γενεύης και διπλός ρόλος για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη
Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα παραστεί με την επίσημη ιδιότητά του στη διάσκεψη της Γενεύης, αλλά η πολυμερής μετατρέπεται σε πενταμερή σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Μουσταφά Ακιντζί. Διαβάστε τι δήλωσε εδώ.
 

Ακιντζί: Ο καθένας μπορεί να λέει ό,τι θέλει για τον Αναστασιάδη και την Κυπριακή Δημοκρατία
Δεν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Σαββάτου αλλά θα συναντηθούν την Κυριακή το βράδυ στη Γενεύη, παρουσία και του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Έιντε, δήλωσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί, εξηγώντας πως αυτό συμφωνήθηκε χθες στη συνάντηση των δύο ηγετών. Διαβάστε τις δηλώσεις του εδώ.

Έντονες οι αντιδράσεις των κομμάτων για την πενταμερή
Τα κόμματα αντέδρασαν έντονα στη δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη σχετικά με τη μετατροπή της πολυμερούς διάσκεψης στη Γενεύη σε πενταμερή. Για προσπάθεια παραπλάνησης τους λαού κάνει λόγο το ΔΗΚΟ, σε αποτυχία του Προέδρου αναφέρονται οι Οικολόγοι, ενώ στο ίδιο έντονο ύφος έκαναν δηλώσεις και άλλα κόμματα. Διαβάστε τις δηλώσεις εδώ.

Απάντηση ΠτΔ: «Επιτέλους, ας σοβαρευτούμε σε αυτόν τον τόπο»
Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου για τις δηλώσεις που παραχώρησε την Τετάρτη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε πως «ό,τι και να έλεγα πάντοτε θα υπήρχε αντίδραση, αλλά να ξεκαθαρίσω μια για πάντα: ή θα σοβαρευτούμε σε αυτό τον τόπο ή ας ακολουθήσουμε την πορεία που θέλουν κάποιοι να ακολουθήσουμε ».
Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση εδώ.

Στη Γενεύη ο Γκουτέρες στις 12 Ιανουαρίου
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες αποφάσισε να συμμετάσχει στη διάσκεψη για την Κύπρο στη Γενεύη, στις 12 Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πηγές, ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε τον Βρετανό πρέσβη για την απόφασή του, ενώ στη συνάντηση θα συμμετάσχει και η Βρετανία ως εγγυήτρια δύναμη. Μάθετε περισσότερα για το θέμα εδώ.

Συνάντηση Έιντε-Κοτζιά: Περισσότερες από ποτέ οι πιθανότητες στο Κυπριακό
Τα ζητήματα που μένουν ανοιχτά είναι αυτά που σχετίζονται με την ασφάλεια και τις εγγυήσεις και αυτά θα βρεθούν στο επίκεντρο της διάσκεψης στη Γενεύη την επόμενη εβδομάδα, δήλωσε, μετά το τέλος της συνάντησης που είχε στην Αθήνα με τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Έσπεν Μπαρθ Έιντε, επαναλαμβάνοντας την πεποίθησή του ότι εάν η λύση εξαρτάτο μόνο από τους Κύπριους το Κυπριακό θα είχε ήδη λυθεί. Διαβάστε τι συζητήθηκε στη συνάντηση εδώ.
 



Συμφώνησαν Χάρης - συντεχνίες για τις συλλογικές συμβάσεις
Σε συμφωνία κατέληξαν Υπουργός Οικονομικών και συντεχνίες για τις συλλογικές συμβάσεις των ημικρατικών οργανισμών. Οι νέες συμβάσεις προβλέπουν ότι η ποσοστιαία αύξηση στο μισθολογικό κόστος δεν θα ξεπερνά το ποσοστό αύξησης του ονομαστικού ΑΕΠ. Ότι δηλαδή προσπαθούσε να περάσει η Κυβέρνηση μέσω της μεταρρύθμισης στο σύνολο του δημόσιου τομέα. Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ.

Γενικός Εισαγγελέας: Σε τελικό στάδιο κάποιες υποθέσεις για την οικονομία
Σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι έρευνες για κάποιες από τις υποθέσεις για την κατάρρευση της οικονομίας και αναμένεται να καταχωρισθούν σύντομα στο δικαστήριο, δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχουν άλλες για τις οποίες απαιτείται περισσότερος χρόνος διερεύνησης και οι προσπάθειες τόσο της ανακριτικής ομάδας όσο και της Νομικής Υπηρεσίας συνεχίζονται κανονικά. Διαβάστε τις δηλώσεις εδώ.

Χάσικος: Κακόβουλες πολλές ζημιές στο Κέντρο Αιτητών Ασύλου στην Κοφίνου
Το Υπουργείο Εσωτερικών, με γραπτή δήλωσή του, απαντά σε ανοιχτή επιστολή της Επιτρόπου Διοικήσεως και της Υπάτης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες, σε σχέση με διάφορα θέματα που επισημαίνονται στο Κέντρο Υποδοχής και Φιλοξενίας Αιτητών Διεθνούς Προστασίας, στην Κοφίνου. Διαβάστε την ανακοίνωση εδώ.



Υπουργός Δικαιοσύνης: «Ανεύθυνοι» γιατροί δίνουν ανεξέλεγκτα άδειες ασθενείας στο Δημόσιο
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης Ιωνάς Νικολάου συγκάλεσε σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με τον Γενικό Ελεγκτή, για να εξετασθούν μέτρα και διαδικασίες αντιμετώπισης της κατάχρησης του δικαιώματος της άδειας ασθενείας στη δημόσια υπηρεσία, που θα εφαρμοστούν τόσο σε επίπεδο Υπουργείου Δικαιοσύνης και Αστυνομίας όσο και σε επίπεδο φυλακών. Διαβάστε τι δήλωσε εδώ.

1.131 ακάλυπτες επιταγές το 2016 – Αύξηση από το 2015
Στα €2,13 εκατομμύρια ανήλθε η αξία των 1.131 ακάλυπτων επιταγών, οι οποίες εκδόθηκαν το 2016, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η Κεντρική Τράπεζα (ΚΤ) της Κύπρου, παρουσιάζοντας ελαφρά αύξηση σε σχέση με το 2015, όταν είχαν εκδοθεί ακάλυπτες επιταγές αξίας €1,97 εκατομμυρίων. Διαβάστε λεπτομέρειες εδώ.

Χαμός στο Τμήμα Πρώτων Βοηθειών λόγω ιώσεων – Εμφάνιση πρώτων περιστατικών γρίπης (Η1Ν1)
Κατά δεκάδες συρρέουν αυτές τις ημέρες στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών οι Κύπριοι, λόγω των ιώσεων και των λοιμώξεων του ανώτερου αναπνευστικού. Παράλληλα, σιγά-σιγά αρχίζει να κάνει την εμφάνισή της και η γρίπη (Η1Ν1), ενώ κατά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων εκδηλώθηκαν και δεκάδες περιστατικά γαστρεντερίτιδας. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου