Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΛΛΑ ΜΙΑ ΣΑΝΙΔΑ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΟΤΑΝ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ                ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ ,
ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ '' σχεδία '' ΣΩΤΗΡΙΑΣ 


ΑΡΘΡΟ : Δημοσιογράφος ΕΣΔ 

Μια προσπάθεια , άξια επιβράβευσης , και στήριξης , ενημέρωσης για το τι σημαίνει περιοδικό '' σχεδία '' , ώστε άστεγοι και άνεργοι που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας κι αρκεί να είναι άνω των 18 ετών , το μηνιαίο περιοδικό '' σχεδία '' , τους δίνει τη λύση να ζήσουν με αξιοπρέπεια, εξασφαλίζοντας τους, πωλώντας το, ένα αξιοπρεπές εισόδημα.
ΜΙΑ '' σχεδία '' ΣΩΤΗΡΙΑΣ 


Ας πάρουμε τα πράγματα αναλυτικά.
Το περιοδικό , είναι ένα περιοδικό δρόμου , που δεν διαθέτετε σε σημεία πώλησης , όπως κεντρικά περίπτερα ή σε άλλα σημεία πώλησης Τύπου, μα σε κεντρικά σημεία του δρόμου της Αθήνας και
και στην ευρύτερη περιοχή, ( σταθμούς μετρό , τρένου , αφετηρίες λεωφορείων , πλατείες, πανεπιστημιακές σχολές , γειτονιές κ.α ) , από την Κηφισιά μέχρι και τον Πειραιά.

        
Πωλητές είναι , και μπορούν να γίνουν , άστεγοι , όσοι διαμένουν σε καταλύματα επείγουσας , προσωρινής φιλοξενίας ή σε επισφαλή κατοικία, όσοι απειλούνται με έξωση , όσοι είναι άνεργοι και ζουν κάτω από το εισόδημα του κατώτατου μισθού .


Είναι ένα κίνητρο , να ζήσουν πλέον πουλώντας κι όχι με επαιτεία , με το ανθρώπινο δικαίωμα της ενέργειας και της πρωτοβουλίας που η “'σχεδία'' τους προσφέρει.
















Ο αναγνώστης που το αγοράζει , διαβάζει ένα αξιόλογο δημοσιογραφικό περιοδικό , με ποικίλη ύλη και από την πώληση , το ποσό των 50% το λαμβάνει αμέσως ο πωλητής . Από το κόστος των ( 3.00 ευρώ ) το ( 1.50 ευρώ ) ανήκει στον πωλητή , που είναι εκπαιδευμένος και εξουσιοδοτημένος από το ειδικευμένο προσωπικό του περιοδικού. Δημιουργούνται λοιπόν προϋποθέσεις , να απεγκλωβιστούν από την κοινωνική απομόνωση και να επανενταχθούν με κύρος στον εργασιακό τομέα.



( Το μηνιαίο περιοδικό δρόμου ''σχεδία '' και τα τεύχη που έχει εκδώσει , με επιτυχία και σώζει ανθρώπους από την ανέχεια και την πείνα ,με αξιοπρέπεια) 




Κάθε πωλητής φορά μια ειδική κάρτα , με τα στοιχεία του και ένα ειδικό γιλέκο τις ώρες που πουλάει το εν λόγο περιοδικό .
Το ''περιοδικό δρόμου'' ''σχεδία'' κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στους δρόμους της Αθήνας στις 27 Φεβρουαρίου 2013 και κυκλοφορεί την τελευταία Τετάρτη κάθε μήνα.
Είναι το μοναδικό Ελληνικό περιοδικό δρόμου και μέλος του Διεθνούς Δικτύου Εφημερίδων Δρόμου ( International Network of street Papers-INSP ) το οποίο απαριθμεί 122 περιοδικά Δρόμου σε 41 χώρες , με 14.000 άστεγους , άνεργους πωλητές και 6.000.000 διεθνώς αναγνώστες.



Στοιχεία ''σχεδίας'' :
Περιοδικό δρόμου ''σχεδία'' : Φαβιέρου 24-26 , 10438
( +30) 2130231220
Φράγκων 24 , 54625 , Θεσσαλονίκη ( +30) 2313013605

facebook : shedia.streetpaper



Σύνταξη άρθρου : Βασιλοπούλου Παναγιώτα- Δημοσιογράφος ΕΣΔ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου