Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

ΟΙ ΣΑΡΔΑΝΑΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΗΝ ΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

ΟΡΓΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΤΣΙΠΡΕΪΚΟ! ΤΑ ΣΑΪΝΙΑ ...ΤΟΥ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΙΣΜΟΥ...ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ! 

  
Πριν από μερικές ημέρες το Antinews σας ενημέρωνε για τις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο των μέσων ενημέρωσης με την επικείμενη κατάρρευση δύο ιστορικών συγκροτημάτων, του ΔΟΛ και του Πήγασου αλλά και τα κρυφά σχέδια της κυβέρνησης.

Χθες έγινε γνωστό ότι ο Φώτης Μπόμπολας και ο Σταύρος Ψυχάρης συναντήθηκαν την περασμένη Πέμπτη με τον πρώτο να ζητά από τον ιδιοκτήτη του ΔΟΛ να αποχωρήσει για να διευκολύνει τις εξελίξεις. Ο Ψυχάρης φέρεται να είπε ότι δεν φεύγει και αν τολμούν ας τον βάλουν στη φυλακή.
Χθες επίσης έγινε γνωστό ότι το μεσημέρι της Δευτέρας υπήρξε συνάντηση των δύο πλευρών αλλά με την παρουσία του άλλοτε στελέχους του ΔΟΛ, πρώην βουλευτή, δημοσιογράφου Βασίλη Μουλόπουλου. Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν ότι κλειδώνει μια συμφωνία κατά την οποία ο ΔΟΛ για να μη βάλει λουκέτο θα τεθεί υπό εκκαθάριση από τις τράπεζες με «λευκούς» ιππότες τον Φ. Μπόμπολα, Δημήτρη Μάρη, γνωστού και bet-ατζή και του Θ. Φιλιππόπουλου που έχει το Κεφάλαιο και το capital.
Φαίνεται να προωθείται μια λύση συγχώνευσης των δύο μαγαζιών, αλλά με διατήρηση της αυτόνομης πορείας των εφημερίδων. Θα υπάρξουν μαζικές απολύσεις, ίσως και πάνω από 300 άτομα από τα δύο συγκροτήματα και υπογραφή ατομικών συμβάσεων με πολύ χαμηλότερους μισθούς. Στο κόλπο μπαίνει και το Mega, όπου σχεδιάζεται να επαναλειτουργήσει, αλλά και το πρακτορείο διανομής Ευρώπη και η εκτυπωτική μονάδα Ίριδα.
Στα σενάρια μπαίνει και το θέμα του κουρέματος δανείων και των δύο μαγαζιών και όλο το σύστημα να το τρέξει ο Μπόμπολας με τους συνεταίρους του πετώντας έξω τον Ψυχάρη. Αυτή είναι η επιχείρηση που βρίσκεται στα σκαριά ώστε να μη «σκάσουν» και τα δύο συγκροτήματα, χάσουν οι τράπεζες 300-400 εκατ. ευρώ και μείνουν εκατοντάδες άνεργοι. Όχι, βεβαίως, οι λαμπεροί αστέρες των 30 χιλ. ευρώ το μήνα, αλλά οι κακόμοιροι των 1.000 ευρώ και κάτω. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει βεβαίως η παρουσία του Μουλόπουλου, δεξιού χεριού του Τσίπρα ο οποίος τον έχει ως σύμβουλο για τα θέματα μέσων ενημέρωσης. Είναι φανερό αυτό που είχε αποκαλύψει το Αntinews. Την προσπάθεια δηλαδή πλήρους ελέγχου του τύπου από την κυβέρνηση. Με τα δάνεια να είναι τεράστια το Μαξίμου σχεδιάζει απλά να δώσει τα μαγαζιά στον πιο «βολικό», όπως έχει αποδεχθεί αυτά τα δύο χρόνια ο Μπόμπολας. Άλλωστε, το Έθνος, με συριζαίο διευθυντή έχει μετατραπεί σε εφημερίδα του Μαξίμου, του Παππά, του Δραγασάκη.
Αν προχωρήσει το σχέδιο αυτό, με εντολή της κυβέρνησης στις τράπεζες, θα καταφέρει να βάλει στο χέρι τέσσερις εφημερίδες (Έθνος, Ημερησία, Βήμα, Τα Νέα), δεκάδες περιοδικά, το Mega και γενικότερα ένα μεγάλο κομμάτι του τύπου που ο ΣΥΡΙΖΑ χρειάζεται απαραιτήτως. Με το Πρώτο Θέμα είναι σε πόλεμο, με τον Αλαφούζο να βρίσκεται απέναντι, με τον Μαρινάκη να τα έχει σπάσει για τα καλά και με τον Χατζηνικολάου να έχει κάνει στροφή προς τα δεξιά, είναι λογικό ο Τσίπρας να χρειάζεται τον έλεγχο κάποιων μέσων.
Σε όλο αυτό το παιχνίδι το Μαξίμου, είτε με τον Μουλόπουλο, είτε με τον ίδιο τον Παππά, παίζει μια γερή παρτίδα πόκερ, με χτυπήματα και «βρόμικες» τοποθετήσεις. Να φανταστούμε ότι στη ΝΔ βλέπουν τι πάει να κάνει ο Τσίπρας και η παρέα του.
ΠΗΓΗ:http://www.antinews.gr/..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου