Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ: TO ΔΡΑΜΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο κ. ΝΙΚΟΣ ΕΞΑΡΧΟΣ:



Τώρα ,οι πιο μεγάλοι υποκριτές γίνανε προφήτες και κριτές στην ορθόδοξη κοινότητα του Ηπειρωτικού Ελληνισμού στην Αλβανία .Πώς ; Μετά την πτώση του ολοκληρωτικού αθεϊστικού καθεστώτος , μνημεία πολιτισμού αρχαιοελληνικού και μεσαιωνικού, βυζαντινά Ελληνορθόδοξα Μοναστήρια, όπως της Παναγίας στην Επισκοπή Αργυροκάστρου ,εκκλησία Τεσσεράκοντα Μαρτύρων στους Αγίου Σαράντα, εκκλησία Αγίου Νικολάου στο Μεσοπόταμο , κ.α. βρίσκονται στην κυριολεξία, υπό καθεστώς ομηρίας από το Αλβανικό κράτος και την Ελληνική Κυβέρνηση; Με αποτέλεσμα να καταρρέουν κάθε δευτερόλεπτο-λεπτό-ώρα –ημέρα- εβδομάδα - μήνα που περνάει ,χωρίς κανείς να γνοιάζεται να δει τα ερείπια της ιστορίας! Της ελληνοορθόδοξης ιστορίας;

Ουκ ολίγες φορές έχει τεθεί θέμα σχολιασμού από αρκετούς αλλά η πράξη απέχει από την θλιβερή πραγματικότητα . Αδράνεια... μαρτυρεί η σημερινή θλιβερή κατάσταση , πρωτίστως από όλους εμάς ..., τους πολιτικούς Άρχοντες της ‘’Αρχαίας (Βορείου) Ηπείρου’’ ...Λόγια και μόνο λόγια πράξεις ουδεμία , στα λόγια είμαστε όλοι Πρωτοπόροι ...στις πράξεις όμως Μηδενιστές.
Ζητιάνους της Ελληνικής καταγωγής και ιστορίας , μας κατάντησαν .Ποιοι; Η τοπική κοινωνία ; ! Οι πατριώτες πολιτευτές ; Η Μητρόπολη Αργυρόκαστρου ; Οι αυλικοί της Αλβανικής Αρχιεπισκοπής;! Το Αλβανικό κράτος ;!Το Ελληνικό κράτος ;! Μπα ...όχι (!).ΟΥΔΕΊΣ!
Δια μέσου της Αλβανικής Υπηρεσίας Διατήρησης Μνημείων Πολιτισμού, μηχανισμών πορεύονται .Συμπεριφέρονται ,δόλια , εχθρικά, ούτως ώστε να εξουδετερώσουν κάθε δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης επαναφοράς των πολιτισμικών μνημείων στους δικαιούχους, τους πιστούς Ορθόδοξους Χριστιανούς στην προκειμένη περίπτωση.
Το άλλοθι του Αλβανικού κράτους – διατηρητέου μνημείου πολιτισμού – άσκησε και ασκεί πίεση, στους τοπικούς θεσμούς, την εκκλησία, να αποσυρθούν «οικειοθελώς» της κάθε νόμιμης διεκδίκησης.Απ τη μεριά του , το Ελληνικό κράτος και ειδικότερα ο Υπουργός Εξωτερικών κ.Βενιζέλος αναγνωρίζει και υπόσχεται να συνδράμει μόνον- με το ποσό των 2.500.000 ευρώ- στην κατασκευή του εθνικού θεάτρου της Αλβανίας στα Τίρανα! Στη χώρα που ζητάει κομμάτι της Ελλάδας και μιλάει για Τσαμουριά, και ταυτόχρονα '' ξυλοκοπεί '' τους Έλληνες Ορθοδόξους της Αλβανίας ! Τέτοια παλαβομάρα-αθλιότητα από τον Τούρκογλου εφέντη του Βαρδαρίου!
Με τα λύπης συμπεραίνουμε ότι ζούμε σε μια διεφθαρμένη συνουσία -για την ιστορία του γεγονότος-, πράγματι το Αλβανικό κράτος με την συνενοχή του Ελληνικού , επιτυγχάνει τους στόχους του .Την απαλλοτρίωση της Ορθόδοξης πίστεως και συνείδησης με αντάλλαγμα τις δήθεν φιλικές σχέσεις.
-Μια κοινωνία εξερχόμενη από ένα- μακρύς διάρκειας - αθεϊστικό πολιτικό καθεστώς, με εξουθενωμένες ως αλλοιωμένες τις θρησκευτικές συνήθειες, με τη νέα γενιά δίχως θρησκευτική αγωγή και παιδεία, τους εν λόγω προσανατολισμούς, την οποία πλήττουν ανεργία, ανύπαρκτες υποδομές ποιότητας ζωής, ιδιοκτησιακό, εκπαιδευτικό, δεν είναι δύσκολο -ενόσω το κράτος- καταστρατηγεί στο παρασκήνιο τέτοιου είδους ενέργειες.
Πολλοί Αλβανοί αυτό θέλουν να εξαφανιστεί κάθε είδους Ορθόδοξος Ναός ,αλλά τι κάνουμε εμείς για να τους προστατέψουμε; Εκφράζουμε την βαθιά μας λύπη και ευχόμαστε να μην ξανασυμβεί κάτι παρόμοιο; Να αναβλέψουν πια οι πολιτικοί του Ελλαδικού σαλονιού!
ΌΧΙ ΚΥΡΙΟΙ –όσον κύριοι μπορεί να εκλαμβάνεστε! ΑΡΝΟΎΜΑΙ την μέχρι σήμερα αντιβορειοηπειρωτική στάση σας! Ο Βορειοηπειρώτης επί έναν αιώνα συνθλίβεται από τις μικροσκοπιμότητες των νάνων πολιτικών των Αθηνων! ΟΧΙ …δεν θα τους περάσει !

Το δίκτυο ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΩΝ … θα τους κάνει τον βίο …αβίωτο! Απλά δεν αντέχουμε να είμαστε σκλάβοι ακόμη… Γιατί είμαστε μέσα στην Αυτόνομη Βόρειο ΄Ηπειρο …που εξακολουθεί να υπάγεται στο καθεστώς ΧΟΤΖΑ! Και επιβιώνουμε μέσα σε τέτοιες αγριες-διωκτικές συνθήκες… Και η τάχα μάνα μας Ελλάδα …μας πουλάει σταθερά, μόνιμα και πρόστυχα σαν σακούλι με φασόλια! Είμαστε οι μόνοι από τις τάχα ελεύθερες ελληνικές ΠΑΤΡΊΔΕΣ .. που συνεχίζουμε να είμαστε σκλαβάκια… Και θα μπούμε –θα μπει η φαύλη Αλβανία , δηλαδή, στην ΕΕ… με αυτή την ταυτότητα;
Εμείς οι ΄Ελληνες , εδώ στα κατσαβράχια της Αλβανίας, μάθαμε να αντέχουμε… ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ , όσα κόλπα κι αν σκαρφιτούν τα γίδια των Τιράνων… Μας ενδιαφέρουν όμως τα πρόβατα της ελληνικής- υποτίθεται ελληνικής πολιτικής… που τα αχαμνά δεν βγάζουν άχνα … για τη Βόρειο ΄Ηπειρο… Μάλιστα δε … μας συνιστούν να ονοματιζόμαστε και …Νότιος Αλβανία! Τέτοια η ΞΕΦΤΙΛΑ …Η ΕΛΛΗΝΚΗ! των μπάστρδων που παριστάνουν στην Ελλάδα τον πολιτικό!

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ:
Όσοι μπορούν να βοηθήσουν ώστε τα ιστορικά μνημεία που αποδεικνύουν ποιοι είμαστε να μην χαθούν και εξαφανιστούν.  Απαιτώ ως Αρχέγονος Ηπειρώτης να παρθούν μέτρα –εδώ και τώρα- επιβίωσης των ιστορικών αυτών μνημείων όπου φανερώνουν έμπρακτα την Ελληνική ταυτότητα μας. Η Βόρειος ΄Ηπειρος είναι αυτόνομος, πλην όμως λόγω φαιδρότητας Βενιζέλου-Σαμαρά… Υποτελής στην Αλβανία…. ΟΥΣΤ  πολιτικό -καιροσκοπικό αληταριό!
Από την Βόρεια Ήπειρο
Νίκος Έξαρχος 26/09.2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου