Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

ΦΑΙΔΡΟΤΗΤΕΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΩΝ ...ΝΑ ΥΠΟΚΛΕΨΟΥΝ ΤΗ ΔΟΞΑ ΤΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΟΥ! ΑΜ...ΔΕ!

Η ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ. ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟ Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ... ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΠΑΣΤΑΡΔΑΚΙΑ ΤΙ ΚΑΗΜΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΕΡΓΙΑΝΙ;
Κόντρα Περιστέρη με τον σύλλογο αρχαιολόγων για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗ... Μετά τον Σλήμαν και Ανδρόνικό...ίσως  η
σπουδαιότερη Ελληνίδα αρχαιολόγος...
Κυρά μας να πας να σκάψεις και στο Διδυμότειχο... Εκεί θα ανατρέψεις
τα 'όσα ξέρουμε για την ιστορία... Δεν το λέμε εμείς, αλλά καθηγητής
Αρχαιολογίας Α.Π.Θ ...που δεν ζει πια!

Θα έχετε δει ότι στις τελευταίες μέρες  ξεφύτρωσαν:
1) Το Πανεπιστήμιο της Σαλονίκης (Αρχαιολογική Σχολή ) και...προσφέρθηκε να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο ταφικό εύρημα της Αμφοπολής... !!!Χαζά πράματα! Ο τάφος είναι προσωπικό έργο της κ. Περιστέρη, δικό της παιδί πνευματικό. Τι να προσφέρετε ΡΕ πανεπιστημιακοί και τραχανάδες;... ΄Οχι τα τσιφτόπαιδα μυρίστηκαν ψητό, και είπαν να μπουκάρουν...
2) Βγήκε σεργιάνι και ο Σύλλογος Αρχαιολόγων με παρόμοιες μαλακίες... Κι αυτή θέλουν να βάλουν ...χεράκι στο ιστορικότερο ενδεχομένως αρχαιολογικό εύρημα... Αμ η κ. Περιστέρη φαίνεται και δεν πρέπει να τα μασάει αυτά... Η κ.Περιστέρη ίσως γράφει ιστορία στην μεγαλύτερη αρχαιολογική ανακάλυψη μετά την Τροία και την Ακρόπολη... Και κανένα ανθρωπάκι-ζωϊφιο από αυτά που ήδη βγήκαν ή από αυτά που πρόκειται να βγούν, δεν μπορεί να κουνηθεί: Δείτε την σημερινή απάντηση της Κατερίνας Περιστέρι, που δόιηκε στη δημοσιότητα πριν από μία ώρα.. Τα λέει χύμα:

Κόντρα Περιστέρη με τον σύλλογο αρχαιολόγων για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη


Επιστολή - απάντηση σε αντίστοιχη επιστολή του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, με την οποία το υπουργείο Πολιτισμού εκαλείτο από τα μέλη του Συλλόγου να «παρέμβει για να σταματήσει η πίεση, που ασκείται στην αρχαιολογική έρευνα, λόγω της συνεχούς αναφοράς που γίνεται σε αυτή, ακόμα και σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο», δημοσιοποιεί μέσω ΑΠΕ-ΜΠΕ η αρχαιολόγος επικεφαλής του ανασκαφικού έργου στην Αρχαία Αμφίπολη, προϊσταμένη της ΚΗ΄ ΕΠΚΑ, Κατερίνα Περιστέρη.


Η επιστολή της κ. Περιστέρη απευθύνεται στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων και κοινοποιείται στα γραφεία του υπουργού Πολιτισμού, της γενικής γραμματέως του υπουργείου και της Γενικής Διεύθυνσης Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΓΔΑΠΚ).

«Ως συνάδελφος αρχαιολόγος και υπεύθυνη ανασκαφέας, πριν προβείτε σε ανακοινώσεις που αφορούν την ανασκαφική μου έρευνα στην παραπάνω θέση, να φροντίζετε να επικοινωνείτε προηγουμένως μαζί μου έτσι ώστε να έχετε την σωστή εικόνα της ανασκαφής» αναφέρει η κ. Περιστέρη, απευθυνόμενη στους συναδέρφους της και προσθέτει:

«Θα ήθελα να επισημάνω ότι η ανασκαφή μου διεξάγεται με τον καλύτερο επιστημονικό τρόπο από μια αξιόλογη ομάδα συνεργατών διαφόρων ειδικοτήτων που εργαζόμαστε με απόλυτη σύμπνοια και συνεργασία μεταξύ μας έχοντας όπως είναι φυσικό και την πλήρη στήριξη της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου μας.

Θεωρώ χρέος μου να ενημερώνω το ευρύ κοινό για την πορεία μιας ανασκαφής που βρίσκεται στο επίκεντρο της επικαιρότητας, για την οποία εκφράζεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον και αγάπη όχι μόνο από συναδέλφους αρχαιολόγους και συνεργάτες διαφόρων ειδικοτήτων, αλλά και από το ευρύτερο κοινό που ξεπερνά τα σύνορα της Ελλάδας, με Δελτία Τύπου και φωτογραφικό υλικό, όποτε κριθεί απαραίτητο. Είμαστε σε εποχή που η ενημέρωση προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και είναι προτιμότερο να είναι έγκυρη και όχι ανακριβής. Με συγκινεί το παγκόσμιο ενδιαφέρον για την ανασκαφική μου έρευνα σε μια δύσκολη για την χώρα μας εποχή, που μόνο καλό κάνει, χωρίς την παραμικρή σκοπιμότητα.

Τέλος, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για το ενδιαφέρον σας γιατί και ως μέλος του ΣΕΑ θεωρώ ότι έχω την αμέριστη συμπαράσταση σας στο δύσκολο έργο μας που όλοι ως αρχαιολόγοι γνωρίζουμε πολύ καλά. Είμαι πάντα στην διάθεσή σας».

Σημειώνεται ότι με την επιστολή τους, που προκάλεσε την απάντηση της κ. Περιστέρη, τα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων έκαναν, μεταξύ άλλων, λόγο για «επικοινωνιακή τακτική, ενδεχομένως υπό την επιρροή -κακών- συμβούλων, η οποία διαμορφώνει μια στρεβλή εικόνα για την αρχαιολογία και εκτρέφει μια νοσηρή αντίληψη για τη σχέση μας με το παρελθόν, που δεν τιμά ούτε την επιστήμη, ούτε την ιστορική μνήμη που αυτή υπηρετεί».

ΕΜΕΙΣ ΛΕΜΕ (Η.Ν.Α.) : Αει σιχτιρ ...Ρε μπαγλαμάδες... που νοιάζεστε τάχα μου... για το μέγα, όπως φαίνεται, εύρημα της κ. Περιστέρη και συναδέλφου σας, που  θέλετε να προστατέψετε;... Πιτσουνάκια μου ;
Αει στο διάολο, ποιος σας είπε ότι η Περιστέρη έχει χρείαν νταβατζήδων-προστατών ή Πανεπιστημιακών συμπαραστατών; ΟΥΣΤ Κοθόνια! Ξέρει τη δουλειά της καλά και θα την φέρει στο φως! Έχει το επιτελείο της και χρειάζεται κωλοσυναδελφική αλληλεγγύη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου