Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014

ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ... ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ..ΣΟΚ!




ΤΑ ΑΡΧΙΛΑΜΟΓΙΑ ΤΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ... ΤΟΝ ΛΑΛΙΩΤΗ... ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ
ΣΤΟ  ΠΙΑΤΟ.. ΠΛΑΚΙ... ΛΕΜΕ ΕΝ ΑΡΧΗ.: ΑΝ ΚΟΥΝΗΣΣΕΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΆΚΙ ΤΟΥ ...ΜΠΟΡΕΙ
ΝΑ ΑΝΑΣΤΗΣΕΙ ΤΟ ΨΩΦΙΟ ΠΑΣΟΚ... και πάπαλα ο Βενιζέλος και οι λοιποί! Γιατί λέτε ότι επί έτη σιωπά το ΘΕΙΟΝ ΒΡΕΦΟΣ; Περιμένει την ώρα του! και θα γινει ο...χαμός! Οι λοιποί της φωτογραφίας δεν μας απασχολούν... είναι ευκαιριακοί και τυχάρπαστοι επαγγελματίες του ΤΙΠΟΤΕ...αν και μας τα μασάνε ..οι τσογλαναραίοι!


ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΜΑΣ! 

( 2Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ & ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ! ***

***Για να μην ξεχνιόμαστε: Δημοσιογραφικές έρευνες  διεξάγουμε μόνον εμείς απ΄όλο το ιντερνετικό ελληνικό φάσμα! Κανείς άλλος που παριστάνει τον δημοσιογράφο! ΟΥΤΕ ένας: real FM, enikos, star, efimerida,zougla, protothema , κι όλα τα τσιμπράγκαλα της υποτιθέμενης ...δημοσιογραφίας! 

Ξέρετε γιατί οι τύποι αυτοί δεν αγγίζουν θέματα ουσίας; Διότι απλά δεν είναι  REAL δημοσιογράφοι! Είναι τρέχα γύρευε και για την ...ΚΟΝΟΜΑ ΜΟΝΟ!!
Καταλάβαιτέ το! Απαξ δια παντός... Η καρδιά της ΑΛΗΘΙΝΗΣ δημοσιογραφίας χτυπάει ΜΟΝΟΝ ΕΔΩ !Από το 2004 στο Διαδίκτυο!!ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΥΜΕ! Κομμένη ΤΑΡΙΦΑ! ΨΑΞΤΕ ΤΟ! 

ΤΟ ΜΕΓΑ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ τ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ…ΖΩΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΕΘΝΕΟΝΤΕΣ! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΙΝΟ!


ΙΔΡΥΜΑΤΑ- ΜΑΥΣΩΛΕΙΑ-ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ τ.ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΡΑΧΝΙΑΖΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΌ ΕΡΓΟ… ΣΤΗΘΗΚΑΝ ΜΟΝΟΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΛΟΓΟ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΠΛΗΡΏΝΕΙ


ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗ ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΟΛΩΝ:

Έχει, το Ίδρυμα Παπανδρέου, επίτιμο διοικητικό Συμβούλιο από… πεθαμένους!

**Το ίδρυμα Σημίτη… δεν έχει ούτε καν …γραφείο! Χρησιμοποιεί την Βουλή!
**Τον Καρατζαφέρη τον κόψανε  από επιχορήγηση!…λόγω γκόμενου της Πηνελόπης Δέλτα-γιαγιάς του Σαμαρά!
**Ένας σπαρταριστός λόγος του Αλέκου Σακελλάριου με τον …εθνάρχη…Κων. Καραμανλή,

**ΦΤΙΑΞΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΙΔΡΥΜΑ… μπορεί και να τα αρπάξεις….

*** ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠ΄ΟΛΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΙΜΟΥΝ… ( Τα πρωθυπουργικά είναι ΚΟΜΠΙΝΑ αρπαχτής!..μην το ξεχνάτε)





Εκατομμύρια μοίραζε το υπουργείο Εξωτερικών στις ΜΚΟ το 2010 την ώρα που ο Παπανδρέου μας έλεγε ότι δεν υπάρχουν λεφτά η χώρα ασφυκτιούσε από το Μνημόνιο και ο ελληνικός λαός πλήρωνε με αίμα την λιτότητα που επέβαλαν ο ίδιος και το ΔΝΤ (που το έφερε ο ίδιος). Δείτε στη συνέχεια τις χρηματοδοτήσεις για το 2010. Όπως αποκαλύπτει σήμερα το ΠΑΡΟΝ από το 2000 έως το 2010 κατασπαταλήθηκαν σε 431 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) 115.388.814 ευρώ (κάπου τέσσερα δις. δραχμές) δημοσίου χρήματος. Τα περισσότερα δόθηκαν το 2003, ήτοι 18.095.076 ευρώ! Ο ΓΑΠ ήταν υπουργός Εξωτερικών από τον Φεβρουάριο του 1999 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2004 και ανέλαβε ξανά το 2009. Στην σχετική λίστα ξεχωρίζει η ΜΚΟ της μητέρας του πρωθυπουργού, Μαργαρίτας Παπανδρέου (ΚΕΔΕ – Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη) με 929.510 συνολικά, την περίοδο 2000-2007. Ποιοι χρηματοδοτήθηκαν το 2010 όταν η Ελλάδα ασφυκτιούσε στο Μνημόνιο;

ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Νομική μορφή:
Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα
Πρόεδρος:
Γιώργος Α. Παπανδρέου
Διευθυντής:
Δ. Κ. Χαλκιώτης
Διεύθυνση:
Πειραιώς 85 & Σαλαμίνος 10553 ΑΘΗΝΑ
Τηλεφωνο:
210 3220880,3220079
Fax:
3220098
Ηλεκτρονική Διεύθυνση:
www.agp.gr
Email:
info@iap.gr
Αρχική Σελίδα > To Ίδρυμα > Διοικητικό Συμβούλιο >

ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΚΑ με το Ίδρυμα Παπανδρέου:

Έχει και …Διεθνές Επίτιμο Διοικητικό Συμβούλιο! Οι περισσότεροι είναι πεθαμένοι… αλλά η ιστοσελίδα τους εμφανίζει... ως διοικητικό Συμβούλιο! Μέχρι κι ο Αραφατ!

Λοιπόν το …Παπανδρέϊκο βάζει και μια λίστα με πολλούς πεθαμένους που λέει δα ότι αποτελούν και το επίτιμο διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος… Μια απλή ανάγνωση θα σας πείσει πως και νεκροί …διοικούν..επιτίμως το ίδρυμα αυτό της πλάκας-φάρσας!..΄Οπου το real AFENTIKO είναι ο συγγραφέας της πλάκας ΝΙΚΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ….
24 Απριλίου 2007 -
  • Mahmood Abbas Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Εθνικής Αρχής
  • Alec P. Alexander
    Η.Π.Α. Οικονομολόγος Πανεπιστήμιο Santa Barbara
  • Raul R. Alfonsin
    Πρώην Πρόεδρος της Αργεντινής
  • Isabel Allende
    Βουλευτής, Πρόεδρος του Κοινοβουλίου της Χιλής
  • Sten Anderson
    Πρόεδρος του Ιδρύματος Ολοφ Πάλμε, Σουηδία
  •  Yasser Arafat
    Πρώην Πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής
  • Kenneth Arrow
    Οικονομολόγος Πανεπιστήμιο Stanford, Κάτοχος του Βραβείου Nobel
  • Constantine Balabanov
    Πρύτανης Ινστιτούτου Ανθρωπιστικών Σπουδών Πανεπιστημίου Μαριούπολης, Ουκρανία
  •  Robert Eisner
    Οικονομολόγος Πανεπιστήμιο Northwestern
  • Sonia Gandhi
    Πρόεδρος του Κόμματος Congress της Ινδίας, Πρόεδρος του Ιδρύματος Rajiv Gandhi
  • Robert V. Keeley
    Πρώην Πρέσβης των Η.Π.Α. στην Ελλάδα
  • Glenys Kinnock
    Μέλος Ευρωπαϊκού Κοινoβουλίου και Εργατικού Κόμματος Μεγάλης Βρεταννίας
  • Louis Lefeber
    Οικονομολόγος Πανεπιστήμιο York University, Καναδάς
  • Vassos Lyssaridis
    Πρόεδρος του Κόμματος ΕΔΕΚ, Κύπρος
  • Hurtado Miguel de la Madrid
    Πρώην Πρόεδρος Μεξικού, Πρόεδρος FONDO de Cultura Economica
  • Stanley George McGovern
    Πρώην Υποψήφιος Πρόεδρος Η.Π.Α. Δημοκρατικού Κόμματος
  • † Mwalimu Nyerere
    Πρώην Πρόεδρος Τανζανίας, Πρόεδρος Ιδρύματος Mwalimu Nyerere
  • Elisabeth Palme
    Εκπρόσωπος της UNICEF
  • Richard Parker
    Οικονομολόγος Kennedy School of Government, Harvard University
  • Shimon Peres
    Πρώην Πρωθυπουργός του Ισραήλ, νυν Υπουργός Εξωτερικών
  • Amartya Sen
    Οικονομολόγος Πανεπιστήμιο Harvard, Πρώην Πρόεδρος Διεθνούς Οικονομικού Οργανισμού
  • Pierre Schori
    Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών, Σουηδία
  • Stanley Sheinbaum
    Οικονομολόγος, Φιλανθρωπιστής, Εκδότης του New Perspectives Quarterly
  • Eduard Shevardnadze
    Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Γεωργίας
  • Mario Soares
    Πρώην Πρόεδρος Πορτογαλίας και Πρόεδρος του "European Movement"
  •  Paul Sweezy
    Ιδρυτής και Εκδότης του Monthly Review
  • Gough Whitlam
    Πρώην Πρωθυπουργός της Αυστραλίας
  • Abderrahman Youssoufi
    Πρωθυπουργός του Μαρόκου


Σκοποί και Δράσεις

Εδώ σας δίνουμε τους καταστατικούς στόχους του Ιδρύματος ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ… Υπάρχει ως γνωστόν και Ιδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου ( του Γέρου της Δημοκρατίας) Τό έχετε ακούσει ποτέ; ΄Η μήπως έχετε δει να υλοποιειται κάποια από τις κατασττικές αρχές που θα διαβάσετε πιο κάτω; Κι αυτό  ξεχασμένο... σιτίζεται από το δημόσιο. Το παραδάκι χουφτώνει αυτός ο ατσίδας Νικολάκης Παπανδρέου! Σαϊνι το τεκνόν ή τέκνον!

Το είπαμε: Τα πρωθυπουργικά αυτά …ιδρύματα της συμφοράς πουλάνε αέρα κοπανιστό. Ο βασικός σκοπός τους είναι ένας και σταθερός:Να χουφτώνουν τις επιχορηγήσεις… Μόλις φέτος στις 3.9.14 ακούστηκε το Ίδρυμα Παπανδρέου που οργάνωσε μια θορυβώδη φιέστα για την επέτειο της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ! ΄Ολο τον άλλο καιρό λουφάζει όπως και τα άλλα πρωθυπουργικά ιδρύματα. Υπενθυμίζουμε ότι και τα καταστατικά ΟΛΩΝ είναι πανομοιότυπα:Λες και βγήκαν από την ίδια γραφίδα!


Γράφουν:22 Απριλίου 2005 – (τότε έφτιαξαν την μαύρη κι άραχνη ιστοσελίδα τους : Το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου (ΙΑΠ) ιδρύθηκε στην Αθήνα το 1996 στη μνήμη του Ανδρέα Παπανδρέου. Είναι κοινωφελές ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, και οι δραστηριότητές του βασίζονται στις ιδέες, την πολιτική σκέψη και τα οράματα του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου.
Σκοπός του Ιδρύματος εκτός από τη συστηματική μελέτη, έρευνα και προβολή της ζωής και του έργου του Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, είναι και η συμβολή στην ποιοτική αναβάθμιση της πνευματικής και πολιτικής ζωής της Ελλάδας, με κύριο γνώμονα τις ποικίλες προσεγγίσεις που αφορούν την οικονομία, την κοινωνία, και τον πολιτισμό, τόσο σε εθνικό, όσο και σε διεθνές επίπεδο με επίκεντρο τον Πολίτη. H φιλοσοφία του Ιδρύματος προσδιορίζεται από την ατομική ελευθερία, την κοινωνική ευθύνη, την αξιοποίηση της τεχνολογίας για τον άνθρωπο, αλλά κα την υπεύθυνη στάση της κυβέρνησης απέναντι στον πολίτη έτσι ώστε να εξασφαλίζονται η συνεχής κοινωνική ανέλιξη του ατόμου και η ποιότητα ζωής.
Το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου δραστηριοποιείται στον επιστημονικό τομέα με τη διεξαγωγή συνεδρίων καθώς και τη σύνταξη μελετών και ερευνών, τα πορίσματα των οποίων τίθενται στη διάθεση του δημόσιου ενδιαφέροντος και μπορούν να αξιοποιηθούν από το ελληνικό κράτος, τους Διεθνείς Οργανισμούς ή άλλους φορείς. Επιδιώκει την ερευνητική συνεργασία με άλλους ακαδημαϊκούς φορείς, την πραγματοποίηση επιστημονικών δημοσιεύσεων, καθώς και τη διοργάνωση συνεδρίων, συμποσίων, σεμιναρίων και διαλέξεων.
Επιπρόσθετα, το ΙΑΠ μέσα από την προσφορά των ηλεκτρονικών του υπηρεσιών,  προσπαθεί να εξασφαλίσει συνεχή πρόσβαση σε πληροφορίες και γνώση, για οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο πολίτη ή φορέα.
Ένας άλλος σημαντικός στόχος του ΙΑΠ είναι η ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη αποφάσεων. Επιδιώκει επίσης να συμβάλει στην ποιοτική αναβάθμιση του δημόσιου διαλόγου στην Ελλάδα ενώ η συμβολή στη διαμόρφωση της κοινωνίας πολιτών είναι ένας ακόμα σημαντικός στόχος του.
Όραμα του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου είναι ο εμπλουτισμός του δημοσίου διαλόγου, η ενθάρρυνση του πολίτη για συμμετοχή και δράση στα πολιτικά δρώμενα, και η συμβολή του στη διαμόρφωση μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών, μιας κοινωνίας πολιτών.
Για να πάρετε μια ιδέα , διαβάστε και τα νέα τους …φρέσκα-φρέσκα … Πριν από 4 χρόνια..΄Εχουν ξεχάσει από την πολλή δουλειά τα άλλα μέχρι σήμερα! Ή ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΊΒΕΙΑ ..δεν έχουν να ανκοινώσουν τίποτε, αφού είναι αδρανείς και εν ύπνω!

Νέα

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
17 Μαρτίου, 2010
Διαβαλκανική διημερίδα για την πολιτική απέναντι στα ναρκωτικά, διοργανώνει το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου σε συνεργασία με το International Drug Policy Consortium στις 19 και 20 Μαρτίου 2010, στην Αθήνα. Η διημερίδα με θέμα «Πολιτική για τα Ναρκωτικά στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: Προς μια Περιφερειακή Συνεργασία» αρχίζει την Παρασκευή στις 9:00 π.μ. στο ξενοδοχείο FRESH (Σοφοκλέους 26 & Κλεισθένους).
O 7ος ΑΝΟΙΚΤΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΙΑΠ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΝΙ
03 Μαρτίου, 2010
Στη σειρά των Ανοιχτών Διαλόγων για την Πολιτική των Ναρκωτικών, διοργανώθηκε από τις 10-12 Δεκεμβρίου 2009 στο Άμστερνταμ η έβδομη Διεθνής Συνάντηση με πρωτοβουλία του Ιδρύματος Ανδρέα Παπανδρέου και το Transnational Institute και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Εξωτερικών της Ολλανδίας. Ο διάλογος επικεντρώθηκε στο θέμα της επιβολής του νόμου σε σχέση με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αναλογικότητα των ποινών, την ένταξη των εξαρτησιογόνων ουσιών σε διάφορες κατηγορίες και στη συζήτηση επίκαιρων εξελίξεων σε σχέση και με την 53η Σύνοδο της Επιτροπής Ναρκωτικών του ΟΗΕ που θα συγκληθεί από τις 8-12 Μαρτίου 2010 στην Βιέννη. Έκθεση Ημερίδας, 10-12/12/2009 (Μόνο στα Αγγλικά)
Διαγωνισμός Ιδεών και Προτάσεων για την Ηλεία

Αει στο διάολο... ΄Εχουμε και τέτοιο παραμύθι; Δεν μας λένε τι  ιδέες και προτάσεις υπέβαλαν οι άνθρωποι της Ηλείας;
ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ! ΤΙΠΟΤΕ! ...δεν προέκυψε! Και γιατί; Οι Παπανδρέου σάμπως έχουν να προτείνουν κάτι χρήσιμο; ΑΡΧΙΔΙΑ! Κοροϊδεύουν απλά τον κοσμάκη! ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΡΑ ΗΣΑΝ ΠΑΝΤΟΤΕ!.. Από εποχής του προσπάππου τους, Εβραίου Μινέϊκο! Πούλαγε μούσι στους Ελληνες και... δούλευε για τους Τούρκους!


Costas Simitis
24 Νοεμβρίου, 2009
 ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΕΦΤΙΑΞΕ ΙΔΡΥΜΑ … Καλά μαλάκας είναι να μην το κάνει; Ο λαός θα συνεχίσει να τον ταϊζει!

ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΗΜΙΤΗ (Σημίτης Κωνσταντίνος Γ.)

«Για τον ελληνικό λαό, μια Ελλάδα ισχυρή στην Ευρώπη είναι το μήνυμα για το παρόν και το μέλλον μας.
Οι Έλληνες πετύχαμε πολλά.
Όλοι μαζί μπορούμε περισσότερα. Εύχομαι, στην πορεία των χρόνων που έρχονται όλοι μαζί να οδηγήσουμε την Ελλάδα ακόμα πιο ψηλά, ακόμα πιο μπροστά»

Καλώς ήλθατε στην ιστοσελίδα του Κώστα Σημίτη

Στην ιστοσελίδα αυτή θα βρείτε πληροφορίες για τη ζωή και το έργο του τέως Πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.
Μπορείτε, επίσης, να μελετήσετε κείμενα του Κώστα Σημίτη, ανατρέχοντας σε άρθρα και σε ομιλίες του. Παρουσιάζονται σε δύο ενότητες:
Στην πρώτη ενότητα με τίτλο Κείμενα 1996-2004 θα βρείτε με χρονολογική σειρά κείμενα από ομιλίες σε σημαντικές στιγμές των δυο συνεχών θητειών του. Το πρώτο τμήμα αφορά θέματα Διακυβέρνησης. Το δεύτερο, θέματα που σχετίζονται με το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα.
Η δεύτερη ενότητα έχει τίτλο Κείμενα 2004-σήμερα.
Μπορείτε, επίσης, να ενημερωθείτε για το συγγραφικό έργο του Κώστα Σημίτη, και να κάνετε μια σύντομη περιήγηση σε φωτογραφικό υλικό από την διαδρομή του στην πολιτική ζωή της χώρας.
Γραφείο Κώστα Σημίτη :Διεύθυνση Βουλή των Ελλήνων ( Φαίνεται ότι το ίδρυμα δεν έχει δική του στέγη… Μόνο στα χαρτιά υπάρχει)… Άνευ στέγης λοιπόν το ίδρυμα Σημίτη… Τόσο σοβαρό ίδρυμα είναι, ούτε ένα γραφειάκι, μια γκαρσονιέρα… δεν μπορεί να νοικιάσει αν και χούφτωσε 225.000 ευρουλάκια , αμέσως μετά την ίδρυσή του! Η ευνοουμένη του ΄Αννα Διαμαντοπούλου, υπουργός τότε υπέγραψε την απόφαση χορηγίας!
Μ΄αλλα λόγια μεταξύ τους τα κανονίζουν όλα. Ολοι τους είναι κώλος και βρακί , όπως λέει ο λαουτζίκος που πληρώνει και τα σπασμένα τους! Για να κοκορεύονται τα υποκείμενα αυτά και ως περσόνες… του δημόσιου βίου
Emailcontact@costas-simitis.gr
Η πλάκα είναι ότι τα τηλέφωνα πιο κάτω …είναι στο γραφείο του στη Βουλή!Τηλέφωνο 210-3708212, 210-3708213 Φαξ210-3708220…Αλλά εμείς σας δίνουμε και τα τηλέφωνα του πολιτικού του γραφείου:

Ακαδημίας 35, Αθήνα, 10672, ΑΤΤΙΚΗΣ Τηλέφωνο 2103607762

Για την αποστολή e-mail παρακαλούμε συμπληρώστε:

Πάντως για να λέμε και την αλήθεια…ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΊΔΑ ΤΟΥ! ..Κάτι είναι κι αυτό! Ιδού:

Ομιλία στην εκδήλωση "Athens Forum 2014" με θέμα "Δημοκρατία υπό πίεση" ( 15 Σεπτεμβρίου 2014 )
Η απάντηση στο ερώτημα, αν η οικονομική κρίση υπονομεύει τη δημοκρατία εξαρτάται αποφασιστικά από τι εννοούμε δημοκρατία. Αν δημοκρατία είναι η ομαλή λειτουργία του κοινοβουλίου, η ψήφιση νόμων και η διεξαγωγή εκλογών, των οποίων το αποτέλεσμα είναι αντιπροσωπευτικό της θέλησης του πληθυσμού, η δημοκρατία λειτούργησε στις ευρωπαϊκές χώρες παρά την κρίση ομαλά...
Ομιλία στην εκδήλωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την 3η Σεπτέμβρη ( 3 Σεπτεμβρίου 2014 )
Φίλες και φίλοι,
Πέρασε ένας χρόνος από την τελευταία εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη. Τότε είχαμε διαπιστώσει ότι το ΠΑΣΟΚ χρειάζεται ανανέωση σε πρόσωπα και ιδέες. Σήμερα, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, οφείλουμε να δεχθούμε ότι βρισκόμαστε περίπου στο ίδιο σημείο συζητήσεων για το πώς θα υπερβούμε την όλο και φθίνουσα απήχησή μας, τις αλληλοαμφισβητήσεις, τις προσωπικές στρατηγικές...
Δήλωση στο Bloomberg για τις Ευρωεκλογές ( 15 Μαϊου 2014 )
Η κρίση της Ευρωζώνης φαίνεται ότι ξεπεράστηκε. Αλλά οι αιτίες που την προκάλεσαν εξακολουθούν να υπάρχουν: τα επίπεδα ανάπτυξης μεταξύ του κέντρου και της περιφέρειας της Ευρωζώνης παραμένουν διαφορετικά, τα επιτόκια και οι ρυθμοί του πληθωρισμού επίσης διαφέρουν από χώρα σε χώρα παρά την ενιαία αγορά, κοινή δημοσιονομική πολιτική δεν υπάρχει, η οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωζώνης αποτελεί ακόμη σχέδιο και τέλος η εποπτεία των οικονομιών των χωρών της Ένωσης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι ατελής...
Παρουσίαση του βιβλίου “Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους” στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου Manchester ( 14 Μαϊου 2014 )
Το βιβλίο του με τίτλο “Η ευρωπαϊκή κρίση χρέους” (The European debt crisis,   Manchester University Press) παρουσίασε σε ακαδημαϊκό κοινό και φοιτητές ο Κ. Σημίτης στο αμφιθέατρο του πανεπιστημίου Manchester, σε ειδική εκδήλωση την Τετάρτη, 14 Μαΐου...
Άρθρο στην εφημερίδα "Έθνος της Κυριακής" με τίτλο " Χρειάζεται ρεαλισμός" ( 9 Μαρτίου 2014 )
΄Οπως φαίνεται ο άνθρωπος που κοπανάει μύγες στο Κολωνάκι, αλλά κανείς δεν  τον έχει πάρει ακόμη με τις λεμονόκουπες… βρίσκει χρόνο τουλάχιστον να ενημερώνει στον ιστότοπο του! Αλλά επειδή είναι αγράμματος …δεν ξέρει καν πως να διαχειριστεί τα κείμενά του. Ναι για να μην γίνει καμιά ένσταση…λέμε πως και καθηγητάδες Πανεπιστημίου είναι ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ! Και σιλάνς! Η Μαλβίνα Κάραλη τον συγκεκριμένο Σημίτη τον είχε κάνει ρόμπα! Το πως πέθανε η καλή δημοσιογράφος ακόμη δεν το ξέρουμε!…
Αξίζει τον κόπο να δείτε το πως το άστεγο –μόνο στα χαρτιά- αυτό ίδρυμα της πλάκας …επιχορηγήθηκε!
Επιχορήγηση του ιδρύματος Κωνσταντίνος Σημίτης


Με 225.000 ευρώ επιχορηγήθηκε, με απόφαση της κ.Διαμαντοπούλου και του κ.Σαχινίδη, το ίδρυμα "Κωνσταντίνος Σημίτης". Η απόφαση είναι σύννομη, στηρίζεται στο ν.3577/2007, με τον οποίο αποφασίστηκε να επιχορηγούνται τα ιδρύματα "Ελ.Βενιζέλος", "Κ.Καραμανλής", "Α.Παπανδρέου", "Γ.Παπανδρέου" και "Κ.Μητσοτάκης", όπως συμπληρώθηκε με το ν.3752/2009, με τον οποίο προστέθηκε στα παραπάνω 5 ιδρύματα και το ίδρυμα "Κ.Μητσοτάκης".
Η απόφαση αναφέρει: 225.000 το χρόνο για τον Σημίτη!… Και έπειτα απορείτε γιατί με τόσο πάθος κάποια σαϊνια ασχολούννται με την πολιτική. Πολύ απλό: Διαχειρίζονται τον πλούτο, την περιουσία του ελληνικού λαού κατά την καύλα τους! Λέι λοιπόν η απόφαση:
"Καθορίζουμε για το οικονομικό έτος 2009 την ετήσια κρατική επιχορήγηση του «Ιδρύματος Κωνσταντίνου Σημίτη» (άρθρου 34 παρ. 1 του Ν. 3577/2007, όπως συμπληρώθηκε με το άρθρο 6 του Ν. 3752/2009) στο ποσό των ευρώ (225.000 €) σε βάρος του ΚΑΕ 2519 του Φ. 19−120. Η καταβολή της επιχορήγησης θα γίνει τμηματικά εντός των ορίων διάθεσης της πίστωσης, όπως αυτά προσδιορίζονται κάθε φορά με τα οριζόμενα στις σχετικές αποφάσεις του Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών, ποσοστά διάθεσης."

Και κάντε ΚΛΙΚ για μεγένθυση των παρακάτω αποδεικτικών:
1. η απόφαση για την επιχορήγηση των 225.000

Η ΚΑΛΗ ΚΑΙ  ΑΕΙΜΝΗΣΤΗ ΠΙΑ ΜΑΛΒΙΝΑ ΚΑΡΑΛΗ
ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΆΚΙΑ ...ΤΟΝ ΆΝΑΡΘΡΟ
ΚΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟ ΣΗΜΙΤΗ... που το έφερεν βαρέως!
Πως και γιατί πέθανε κανείς σοβαρός δεν μπορεί να  εξηγήσει
έως σήμερα! μΉΠΩς Ο χερ ΣΗΜΙΤΗΣ μπορεί να μας πει;

2. Ο αρχικός νόμος, που καθορίζει τα επιχορηγούμενα ιδρύματα
3. ο τροποποιητικός νόμος, που προσθέτει και το ίδρυμα Κ.Σημίτη
4. η σύσταση του ιδρύματος Σημίτη



ΠΟΛΙΤΙΚΗ 19.03.2009

Φορολογική ατέλεια στο Ιδρυμα Κ. Σημίτη ΠΟΥ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΚΙ ΟΛΑ ΤΑ …ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΒΟΘΡΟΥ! (και δεν εντρέπονται!-Τσίπα φιλότιμου δεν έχουν…Ούτε ένα από ευαγή-ναυαγή- αυτά ιδρύματα της μάσας!)

“Φορολογική ατέλεια για λόγους ίσης μεταχείρισης με τα λοιπά ιδρύματα πρώην πρωθυπουργών παρέσχε η Βουλή, με απόφασή της, στο «Ιδρυμα Κωνσταντίνου Σημίτη», που πρόσφατα συνεστήθη.
Η ρύθμιση ήλθε με προσθήκη που κατέθεσε στη Βουλή, και συμπεριελήφθη στο νομοσχέδιο για τους άυλους τίτλους, ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δ. Σιούφας. Σύμφωνα με αυτήν, το «Ιδρυμα Κωνσταντίνου Σημίτη» εντάσσεται με βάση την αρχή της ίσης μεταχείρισης στο φορολογικό καθεστώς των σχετικών διατάξεων του νόμου του 1986 που διέπει ακόμη το «Ιδρυμα Κωνσταντίνου Καραμανλή», το «Ιδρυμα Γεωργίου Παπανδρέου», το «Ιδρυμα Ανδρέα Γ. Παπανδρέου, το «Ιδρυμα Κωνσταντίνος Κ. Μητσοτάκης», το «Ιδρυμα Αντώνη Ν. Τρίτση» και το «Ιδρυμα Ευαγγέλου Αν. Αβέρωφ - Τοσίτσα».
(Σημείωση δική μας. Το ίδρυμα Αβέρωφ καμιά σχέση δεν έχει με τις μαϊμούδες πρωθυπουργικά Ιδρύματα! –Διαβάστε πιο κάτω σχετικό ρεπορτάζ… Ο ευπατρίδης πολιτικός Ευάγγελος Αβέρωφ έφτιαξε το ίδρυμα του με δικούς του παράδες και συντηρείται από αυτές! ΄Οπως και πολλά άλλα θαυμαστά ιδρύματα που προσφέρουν ουκ ολίγα στην πατρίδα. Τα λεγόμενα πρωθυπουργικά ιδρύματα είναι μια φάρσα ΑΡΠΑΧΤΗΣ. ΣΚΕΤΗ ΞΕΦΤΙΛΑ!)

Σύμφωνα με τον ν.1610/86, τα ιδρύματα αυτά απαλλάσσονται από τον φόρο κληρονομιών και δωρεών, τον φόρο μεταβίβασης ακινήτων, ακινήτου περιουσίας, εισοδήματος για τα έσοδά τους από κάθε πηγή και γενικά από κάθε φόρο, τέλος χαρτοσήμου, δασμούς, δικαιώματα, εισφορές, κρατήσεις, παράβολα. Τις ίδιες απαλλαγές απολαμβάνουν και οι ιδρυτές, καθώς και οι δωρητές, μόνον για τις δωρεές στο ίδρυμα. ΑΦΕΡΙΜ!

Ωστόσο… ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ αντιτάχθηκαν σ΄αυτά τα θλιβερά:

Απόλυτη άρνηση υπερψήφισης της ρύθμισης εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Α. Ροντούλης, κρίνοντας ότι το ίδιο το Κοινοβούλιο μπορεί να διαχειριστεί τα αρχεία πολιτικών ανδρών, ενώ τα ιδρύματα αυτά λαμβάνουν υψηλότατες επιχορηγήσεις από την ελληνική πολιτεία. Για αιφνιδιασμό έκανε λόγο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης (η ρύθμιση κατατέθηκε προχθές στις 11.30 το βράδυ), διαφωνώντας με τις φορολογικές απαλλαγές των ιδρυμάτων.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ

Υπάρχει κι αυτό: Και ο Καρατζαφέρης έφτιαξε κι αυτός ΙΔΡΥΜΑ … Το ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ, που έλαχε να είναι και ο “γκόμενος της Πηνελόπης Δέλτα, γιαγιά, κατά πως λέγεται, του πρωθυπουργού …Σαμαρά! Ωραία, δείτε και τα συμπεράσματα δικά σας:


ΠΡΟΣΕΞΤΕ ΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΑΦΙΑ … Χρηματοδοτεί την ΜΑΦΙΑ των ιδρυμάτων των πρωθυπουργών

αλλά λέει ΟΧΙ στο ίδρυμα του ΛΑΟΣ!.. και προς εκφοβισμόν του στέλνει ….:  του ΣΔΟΕ στο  ινστιτούτο-ΊΔΡΥΜΑ που ίδρυσε ο ΛΑ.Ο.Σ.

Καλά ΡΕ Πανάθλιοι κάνατε έρευνα στα ..ιδρύματα-ΚΑΛΑΜΠΟΥΡΙΑ …ΠΑΠΑΝΔΡΈΟΥ- ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ; ΡΩΤΑΜΕ… ΡΕ Ξεφτίλες;

Giorgos Karatzaferis-570

«Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ) κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας διενεργεί σχετική έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη», αναφέρεται σε έγγραφο του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη (ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιά σχέση έχει με τον άλλον Μαυραγάνη μέλους του Δ.Σ. του ιδρύματος Μητσοτάκη;) το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση βουλευτή για τον έλεγχο του υπουργείου Οικονομικών σε πολιτικό κόμμα.
Η ερώτηση είχε κατατεθεί από τη βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη για τα οικονομικά του ΛΑΟΣ, καθώς διατυπώθηκαν δημόσιες καταγγελίες για το Ινστιτούτο «Ίων Δραγούμης», το οποίο δημιουργήθηκε από τον ΛΑΟΣ και δικαιούται ειδική κρατική επιχορήγηση, με σκοπό την παραγωγή μελετών και την πολιτική επιμόρφωση.
Η βουλευτής επικαλείται τις δηλώσεις παραίτησης του πρώην προέδρου του Ινστιτούτου κ. Σαρατσιώτη, σύμφωνα με τις οποίες δεν αποδόθηκαν στο Ινστιτούτο «Ίων Δραγούμης» οι εκταμιευθέντες πόροι του 2012, τους οποίες εισέπραξε ο ΛΑΟΣ.
Η βουλευτής επικαλούνταν και δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο το ΣΔΟΕ ερευνά τα οικονομικά του Ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου» και του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Καραμανλής» και ρωτούσε τον υπουργό Οικονομικών «από ποιον ελέγχεται το εικονικό ή μη των εκλογικών δαπανών που δημοσιεύονται στο τεύχος Οικονομικών των Πολιτικών Κομμάτων της Εφημερίδας της Κυβέρνησης». Ειδικά δε για τον ΛΑΟΣ, η κ. Χρυσοβελώνη ζητούσε να ενημερωθεί αν έχει γίνει διαχειριστικός έλεγχος από το υπουργείο Οικονομικών οποτεδήποτε μέσα στην τελευταία δεκαετία.
Ο υφυπουργός Οικονομικών, ωστόσο, απάντησε με λακωνικό τρόπο και περιορίστηκε στην ενημέρωση ότι «το ΣΔΟΕ διενεργεί σχετική έρευνα, κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας», χωρίς στην απάντηση να διασαφηνίζεται αν η έρευνα αφορά, πέραν του ενός, Ιδρύματα πολιτικών κομμάτων.
Η ερώτηση απευθυνόταν και στο υπουργείο Εσωτερικών και σύμφωνα με την έγγραφη απάντηση που διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο ΛΑΟΣ για το οικονομικό έτος ήταν δικαιούχος να λάβει την αναλογούσα ετήσια τακτική χρηματοδότηση και τη χρηματοδότηση για οικονομικούς και ερευνητικούς σκοπούς. Στο ερώτημα αν το υπουργείο Εσωτερικών έχει ελέγξει μέσα στη δεκαετία για το πού πηγαίνει το δημόσιο χρήμα που εισέρρευσε στα ταμεία του ΛΑΟΣ, ο κ. Μιχελάκης θυμίζει στη βουλευτή ότι με το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο, ο οικονομικός- λογιστικός έλεγχος των πολιτικών κομμάτων δεν αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Εσωτερικών, αλλά η Επιτροπή της Βουλής είναι αρμόδια για τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων, καθώς και για τον έλεγχο της τήρησης των πάσης φύσεως υποχρεώσεων που απορρέουν από το νόμο. Θυμίζει δε στο σημείο αυτό ο κ. Μιχελάκης, ότι η Επιτροπή της Βουλής, για την εκπλήρωση της αποστολής της αναθέτει τη διενέργεια λογιστικής ή οικονομικής πραγματογνωμοσύνης ή άλλων ελεγκτικών πράξεων σε ορκωτούς ελεγκτές, οι οποίοι εξετάζουν λεπτομερώς τα βιβλία και τα παραστατικά των κομμάτων και των υποψηφίων βουλευτών.
Ειδικά για την τακτική χρηματοδότηση και οικονομική ενίσχυση για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα, ο υπουργός Εσωτερικών αναφέρει ότι με βάση τον νόμο, δόθηκε το 2012 σε τρεις τριμηνιαίες κατανομές ποσό συνολικού ύψους 23.160.000 ευρώ, εκ των οποίων 1.868.244,78 ευρώ που αντιστοιχούσε στον ΛΑΟΣ.
Το ΛΑ.Ο.Σ, αναφερόμενο στην υπόθεση, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Το Ίδρυμα «ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ» ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε από το ελληνικό Δημόσιο, όπως, κατά περιόδους, τα Ιδρύματα των Κ. Καραμανλή, Α. Παπανδρέου, Κ. Σημίτη, Κ. Μητσοτάκη.
Δημιουργήθηκε από τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό, όχι με στόχο την εξασφάλιση πόρων, αλλά την προαγωγή εθνικών θεμάτων και χρηματοδοτείται αποκλειστικά και μόνο από τον ΛΑ.Ο.Σ.
Υπενθυμίζουμε ότι ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, είναι το μόνο κόμμα που δεν έλαβε ποτέ δάνειο από τράπεζες, σε αντίθεση με όλα τα άλλα κόμματα του ελληνικού Κοινοβουλίου (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ) ενώ ακόμα και κάποια νεόκοπα, ζήτησαν δάνειο πριν καν ξεκινήσει η κρατική χρηματοδότηση.
Υπενθυμίζουμε επίσης, ότι ο ΛΑ.Ο.Σ είναι το μόνο κόμμα που έχει επιστρέψει στο Δημόσιο 1.000.000 ευρώ για το Ταμείο Φτώχειας».

ΟΜΟΡΦΕΣ-ΣΥΓΚΙΝΗΤΙΚΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΙ ΟΧΙ ΣΑΝ ΤΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΚΑ ΑΡΑΧΝΙΑΣΜΕΝΑ ΜΑΥΣΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΤΑ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

Ας περάσουμε και στην άλλη πλευρά του νομίσματος.Οι ΄Ελληνες και δη οι κατέχοντες έχουν και οράματα και καρδιά, κι ανάλογα με τους κτύπους της δίνουν, όταν μπορούν τα δέοντα στον τόπο αυτό και τους κατοίκους του.

Έτσι κάπως μας προέκυψαν οι ευεργέτες του έθνους. Αυτοί πρωτοξεκίνησαν την έννοια του ιδρύματος. Μέγα το πάνθεον των ιδρυμάτων …που υπάρχουν… Ιδρύματα με ουσιαστικό έργο-προσφορά προς τους Πανέλληνες. Στο παιχνίδι των ιδρυμάτων μπήκαν και πανίσχυροι σύγχρονοι ΄Ελληνες οικονομικά (π.χ. Λάτσης, Νιάρχος, Ωνάσης κ.α. ).. οι οποίοι μέσω ιδρυμάτων απολαμβάνουν ορισμένων φορολογικών ευκολιών… Αλλά ας μην κάνουμε το λάθος να κακοχαρακτηρίσουμε τις ευεργετικές πρωτοβουλίες τους! Θα είναι αφροσύνη…
Για να το κάνουμε πιο πεπτό: Στις ΗΠΑ όλες οι μεγάλες εταιρείες, θεωρούν χρέος τους να έχουν και …φιλανθρωπικές υπηρεσίες, κοινωνικών παροχών. Κερδίζουν. Αλλά κρίνουν ότι μέρος των κερδών τους να το διανέμουν για κοινωνικούς λόγους. Εμείς δεν μπορούμε να τους βρίσουμε…AKOMH! To ίδιο συμβαίνει τα τελευταία χρόνια και στην Ελλάδα. Οι μεγάλες εταιρείες, έχουν και προγράμματα κοινωνικής συμπαράστασης. Δεν είναι κακό… Και φυσικά για τα διδόμενα τους προς κοινωνικούς σκοπούς, απολαμβάνουν φορολογικών χαϊδευμάτων από το Κράτος και λίαν καλώς…
Κάπως έτσι αναπτύχθηκαν τα ΙΔΡΥΜΑΤΑ ( FOUDATION)…
Τα πρωθυπουργικά Ιδρύματα όμως ΟΥΔΕΝ επωφελές και χρηστικό προσφέρουν, πλην όμως απολαμβάνουν και χρηματοδότησης κι άλλων φορολογικών …διευκολύνσεων. Για το μηδέν της προσφοράς τους προς το σύνολο! Το αντίστροφο συμβαίνει με τις εμπορικές ΜΕΓΆΛΕΣ επιχειρήσεις ή τα άλλα ιδρύματα, που προσφέρουν όντως σοβαρό έργο-προσφορά ουσιαστική προς τους ΄Ελληνες: Δείτε δυο-τρία τυπικά παραδείγματα:


IΔΡΥΜΑ ΑΒΕΡΩΦ - ΤΟΣΙΤΣΑ / ΤΑΤΙΑΝΑ ΑΒΕΡΩΦ

Από τα σπουδαιότερα ελληνικά Ιδρύματα…αλλά δεν αρμέγει το ελληνικό δημόσιο! Το δημιούργησε ο Ευπατρίδης πολιτικός..ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΒΕΡΩΦ που δεν θέλησε ο ίδιος να γίνει πρωθυπουργός κι έφερε τον εκ Παρισίων αυτοεξόριστο Κων. Καραμανλή.. ( ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΕΡΓΟ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΩΝ.ΚΑΡΑΝΑΝΛΗ). Κι αυτό το ίδρυμα δημοσιοποιεί τους ισολογισμούς του και φορολογείται αγρίως. Η κόρη του Ευάγγελου Αβερωφ, η συγγραφέας κ. Τατιάνα Αβέρωφ-Ιωάννου… τα λέει όλα ευπρεπώς!
    IΔΡΥΜΑ ΑΒΕΡΩΦ - ΤΟΣΙΤΣΑ / ΤΑΤΙΑΝΑ ΑΒΕΡΩΦ
    ΣΥΝΤΟΜΗ ΙΣΤΟΡΙΑ
    «Η ιστορία του Ιδρύματος ξεκινά από πολύ παλιά, όπως και η λογική της ευεργεσίας στην Ήπειρο. Το 1936 στο Μέτσοβο υπήρχε το κληροδότημα του Γεωργίου Αβέρωφ, παλιού εθνικού ευεργέτη που είχε αφήσει πολλά πράγματα στο Μέτσοβο, το οποίο ήταν η ιδιαίτερη πατρίδα του. Όταν η Ελλάδα επλήγη με τις υποτιμήσεις και τις πτωχεύσεις, τα χρήματα του κληροδοτήματος χάθηκαν και το Μέτσοβο περιήλθε σε κατάσταση μεγάλης παρακμής και φτώχιας.
    Σε ένα τόσο πολύ φτωχό Μέτσοβο εμφανίζεται πρώτη φορά ο Ευάγγελος Αβέρωφ για να επισκεφθεί το χωριό των προγόνων του έχοντας και ένα πρόβλημα υγείας με τα πνευμόνια του. Συγκινήθηκε από την όλη κατάσταση που υπήρχε στην περιοχή και αποφάσισε να δράσει σ'αυτό το μαγευτικό τοπίο. Έτσι μαζί με τον Ευάγγελο Αβέρωφ – Τοσίτσα δημιουργείται ένας σύλλογος Μετσοβιτών που προσπαθούν να κάνουν κάτι για το χωριό και για την ανάπτυξη της περιοχής. Βρίσκει λοιπόν ο Αβέρωφ από κάποιους καταλόγους διάφορους που ζούσαν στο εξωτερικό με το όνομα Τοσίτσας. Λέει τότε «να τους βρούμε γιατί μπορεί να τους συγκινήσουμε και να μας δώσουν λεφτά υπέρ της πατρίδας».
    Ο Βαρώνος Μιχαήλ Τοσίτσας που ήταν ο μόνος που δέχθηκε να μιλήσει επειδή είδε ότι ανάμεσα στα ονόματα που υπέγραφαν το γράμμα υπήρχε το όνομα Αβέρωφ. Έτσι άρχισε μια αλληλογραφία μεταξύ του Αβέρωφ και του Τοσίτσα, διάρκειας 10 ετών, όπου ο Αβέρωφ προσπαθεί να κερδίσει την εμπιστοσύνη του Τοσίτσα και να τον πείσει. Ο Τοσίτσας ήταν ένας παράξενος άνθρωπος, δεν μιλούσε Ελληνικά ήταν θυμωμένος με την Ελλάδα, δεν ήθελε καμία σχέση, ήταν άκληρος, ανύπαντρος , πίστευε στα πνεύματα, αλλά τον ενδιέφερε πολύ να ανακαλύψει τις ρίζες του. Αυτό τελικά επετεύχθη μετά τον Πόλεμο, το 1947 που για πρώτη φορά συναντήθηκαν οι δύο άνδρες. Ο Αβέρωφ πήγε στην Ελβετία που ζούσε ο Τοσίτσας, ο οποίος και έκανε μια διαθήκη αφού ζήτησε από τον Αβέρωφ να τον υιοθετήσει. Ο Αβέρωφ του απάντησε «όχι αλλά μπορώ να έχω και το όνομα Τοσίτσας», ίσως να ήταν και ένας τρόπος δοκιμασίας για την κληρονομιά του.
    Οι δύο άνδρες αποφάσισαν να κάνουν ένα Ίδρυμα με το όνομα Αβέρωφ - Τοσίτσα και έτσι άφησε τα χρήματά του, με κάποιους όρους που είχαν ήδη συμφωνήσει από πριν οι δυο τους. Ο ένας από αυτούς τους όρους ήταν ότι ο Ευάγγελος Αβέρωφ θα είναι ισόβιος πρόεδρος. Το πρώτο που έγινε ήταν η αναστήλωση του παλιού πατρογονικού του Τοσίτσα, που διαμορφώθηκε σε Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και προστέθηκε ένας όροφος που θα λειτουργούσε ως ξενώνας, γιατί εκείνα τα χρόνια δεν υπήρχε ξενοδοχείο στο Μέτσοβο. Το έργο αυτό εγκαινιάστηκε το 1954».
    Το Ίδρυμα Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα είναι ο νομικός φορέας στον οποίο ανήκει η Πινακοθήκη. Είναι κοινωφελές ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου, διοικούμενο από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, η αρχική σύσταση του οποίου ορίστηκε από τον Ιδρυτή. Συστάθηκε το 1987 από τον Ευάγγελο Αβέρωφ-Τοσίτσα με βασικό καταστατικό στόχο τη λειτουργία της Πινακοθήκης και ελέγχεται, όπως όλα τα κοινωφελή ιδρύματα, από τη Διεύθυνση Εθνικών Κληροδοτημάτων του Υπουργείου Οικονομικών.
    ΜΕΛΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
    ΠρόεδροςΤατιάνα Αβέρωφ-Ιωάννου
    Συγγραφέας
    ΑντιπρόεδροςΜιλτιάδης Σινιόσογλου-Τοσίτσας
    Δικηγόρος
    ΜέληΑναστάσιος Αβέρωφ
    Ναταλία Αβέρωφ-Τοσίτσα
    Σωτήρης Ιωάννου
    Οινοποιός
    Όλγα Μεντζαφού -Πολύζου
    Δρ. Ιστορίας της Τέχνης, Διευθύντρια Συλλογών & Μουσειολογικού Προγραμματισμού Εθνικής Πινακοθήκης
    Μιχάλης Τρίτος
    Δρ. Θεολογίας, καθηγητής Α.Π.Θ.
    Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ
    44200 Μέτσοβο
    Τηλ.: 26560 41210
    Fax: 26560 42617
    Ίδρυμα Ευάγγελου Αβέρωφ - Τοσίτσα
    Μαραθωνοδρόμων 59, 15452 Ψυχικό
    Τηλ.: 210 6778244
    Fax: 210 6715543
    E-mail: averoff@otenet.gr

    ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΑ ΠΙΟ ΚΑΤΩ… ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ:
    1. Ίδρυμα Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα - Averoff Museum
      www.averoffmuseum.gr/site/content.php?sel=10&setlocale=1Το Ίδρυμα Ευαγγέλου Αβέρωφ-Τοσίτσα είναι ο νομικός φορέας στον οποίο ανήκει η Πινακοθήκη. Είναι κοινωφελές ίδρυμα ιδιωτικού δικαίου, διοικούμενο από ...
    ΄΄Οπως κάπου αναφέρεται … η σημερινή δράση του ιδρύματος έχει περιοριστεί λόγω της κρίσης… Ας είναι όμως καλά το κληροδότημα του Αβέρω-Τοσίτσα… που το κρατάει στα πόδια…
    Δείτε όμως πιο κάτω μια σοβαρή εκδήλωσή του , το 2000, όπου αναφέρεται ως χορηγός της προσπάθειας εμφανίζεται μια Τράπεζα… αλλά όχι και κρατική επιχορήγηση… σε σχέση με τα φαιδρά κι αεροκοπανατζήδικα πρωθυπουργικά …Ιδρύματα της πολιτικής μαφίας!





    Μέτσοβο 9-10 Σεπτεμβρίου 2000
    Οργάνωση: Ιδρυμα Ε. Αβέρωφ-Τοσίτσα.
    Ομιλητές: Αφροδίτη Κούρια, Νέλλη Μισιρλή, Ειρήνη Οράτη (ιστορικοί τέχνης), Αλίκη Μορδεχάι (ψυχολόγος).
    Στρογγυλό τραπέζι: Βασίλης Βαλαμπούς (συλλέκτης), Ντόλλη Γουλανδρή (μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης), Κατερίνα Κοσκινά (ιστορικός τέχνης-Ιδρυμα Ι.Φ. Κωστόπουλου), Γιώργος Οικονομόπουλος (δικηγόρος), Παναγιώτης Τέτσης (ζωγράφος-ακαδημαϊκός), Μάνος Χαριτάτος (Ελληνικό Λογοτεχνικό και Ιστορικό Αρχείο).
    Συντονίστρια: Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, ιστορικός τέχνης, διευθύντρια Εθνικής Πινακοθήκης.
    ΧΟΡΗΓΟΣ: ALPHA BANK.

    Αντίθετα με τα αδιαφανή πρωθυπουργικά... ιδρύματα, το ίδρυμα ΑΒΕΡΩΦ, δημοσιοποιεί
    και τους ισολογισμούς του. Εδώ ένα μικρό δείγμα ....

    ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΑϊΖΕΙ ΤΑ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΠΟΥΔΑΙΟ ΕΡΓΟ..
    Η Τατιάνα Αβερωφ,-Ιωάννου, κόρη του Ευαγγέλου δείτε τι λέει:
    Πόσο σας έχει επηρεάσει η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στην χώρα; Αντιμετωπίζετε οικονομικά προβλήματα;Τραγικά. Επειδή κάναμε πάρα πολλές εκδηλώσεις στην Πινακοθήκη, αποφάσισα να μην ξανακάνουμε καμιά εκδήλωση μέχρι νεοτέρας. Πάψαμε να κάνουμε εκδόσεις βιβλίων, διάφορες εκδηλώσεις γιατί όλα αυτά γινόντουσαν με χορηγία και τώρα με την υπάρχουσα κατάσταση δεν υπάρχουν χρήματα και πα δεν βγάζουμε ούτε τα λειτουργικά μας έξοδα.
    Ως πινακοθήκη εισπράτταμε χρήματα από τις πωλήσεις, τα οποία ήταν το 1/3 των  εσόδων. Δεν σταμάτησαν να έρχονται επισκέπτες αλλά το έσοδο πια αυτό δεν είναι τόσο μεγάλο, ώστε να καλύπτει τα έξοδα μας.Το Ίδρυμα Τοσίτσα είναι αυτό που δεν έχει οικονομικά προβλήματα λόγω της περιουσίας που άφησε ο Τοσίτσας.
    Τα χρήματα έχουν παραμείνει στην Ελβετία ενώ ο Αβέρωβ κατά-φερε ίσως και τα  εκατονταπλασίσε με τις επενδύσεις που έκανε. Για να καταλάβετε με την υπάρχουσα κατάσταση εδώ στην Ελλάδα το Ίδρυμα Τοσίτσα έχει 400.000 αύξηση φόρων.
    Θεωρείτε ότι το κράτος είναι σύμμαχος ή σας έχει εγκαταλείψει;
    Δεν μας έχει εγκαταλείψει γιατί δεν μας είχε ποτέ υπό την σκέπη του.
     Δεν είδαμε πολλά πράγματα από το κράτος.

    Σαν Ίδρυμα Αβέρωφ είχαμε προσπαθήσει να μπούμε κάτω από το σύστημα της κρατικής επιχορήγησης ώστε να βγάζουμε τα λειτουργικά μας έξοδα. αλλά…
    ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
    ΄Αλλη μια θαυμαστή περίπτωση. Το ίδρυμα του αξέχαστου Κακογιάννη:Πορεύεται κι αυτό με τις δικές του δυνάμεις…Δείτε:

    Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ , δεν χρειάζεται συστάσεις. Κορυφαίος ΄Ελληνοκύπριος σκηνοθέτης διεθνούς ακτινοβολίας. Ο ΖΟΡΜΠΑΣ είναι δικό του έργο κι όχι το μόνο!. ΄Εχει κι αυτός το ίδρυμα του , το οποίο κυρίως συντηρείται με δικούς του πόρους… Το ίδρυμά του συνεχίζει με καθημερινές καλλιτεχνικές δράσεις.. Ο Τζίρος του ιδρύματος υπερβαίνει 140.εκ. ευρώ ετησίως … και δεν βρίσκουμε στοιχεία επιχορήγησής του από το Κράτος… Ωστόσο με κάθε σοβαρότητα εμφανίζει στο σάϊτ του… και τους ισολογισμούς του ιδρύματος. Νοικοκυρεμένα πράματα!
    Αν θέλετε περισσότερα για το σοβαρό αυτό ίδρυμα κάντε κλικ στις ΜΠΛΕ ΕΝΟΤΗΤΕΣ της αρχής..πάνω!…
    Δεν είναι σαν τα αχαϊρευτα πρωθυπουργικά ιδρύματα… που τα μασάνε!
    Διοικητικό Συμβούλιο
    Το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» διοικείται από επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από τον Πρόεδρο, τον Αντιπρόεδρο και πέντε Συμβούλους.
    Η σημερινή σύνθεση του Δ.Σ.:
    ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γιαννούλλα Κακογιάννη - Wakefield
    ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Μεταξία Τσιρταβή (Ξένια Καλδάρα)
    ΜΕΛΟΣ: Γεώργιος Μηνούδης
    ΜΕΛΟΣ: Βασίλης Δεληκατερίνης
    ΜΕΛΟΣ: Γεώργιος Γεωργής
    ΜΕΛΟΣ: Παναγιώτης Κακογιάννης
    ΜΕΛΟΣ: Αμάντα Κακογιάννη

    Και το ίδρυμα Κακογιάννη, ως σοβαρό που είναι, κρίνει κι αυτό να δημοσιοποιήσει
    τα οικονομικά του πεπραγμένα. Τα πρωθυπουργικά ιδρύματα δεν αισθάνονται  τέτοια
    ανάγκη. Και γιατί άλλωστε; Τρώνε το παραδάκι μεταξύ τους, τι λογαριασμό να δώσουν; 


    ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΙΟ ΙΔΡΥΜΑ… ΤΟ ΣΦΑΓΙΑΣΕ ΚΙ ΑΥΤΟ Η ΤΡΟΪΚΑ-ΓΕΡΜΑΝΟΙ! –ΕΠΙΧΟΡΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ…
    Το ΧΑΤΖΗΠΑΤΕΡΙΟ ΙΔΡΥΜΑ , δεν είναι πολύ γνωστό, αλλά έχει μεγάλη ιστορία προσφοράς σε άτομα ειδικών αναγκών , καταξιωμένο κι από την πολιτεία… που το στήριζε με επιχορηγήσεις, οι οποίες πλέον λόγω κρίσης κι αυτές περίπου εξανεμίστηκαν…
    ΒΑΣΩ ΑΡΜΠΟΥΝΙΩΤΗ
    Το «Χατζηπατέριο» είναι ένα από όλα τα Ιδρύματα που σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης που έχει περιέλθει η χώρα αντιμετωπίζει οικονομικά
    προβλήματα. Η Διευθύντρια του Ιδρύματος Βάσω Αρμπουνιώτη αναφέρει τις οικονομικές δυσκολίες αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα άτομα με ανάπηρια και οι οικογένειες τους, για τα δικαιώματα τους, για την ανάγκη από υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας καθώς και για την
    ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα τους.
    Ποιές είναι οι ανάγκες που έχετε και σήμερα;Οι συνεχείς περικοπές της κρατικής μας επιχορήγησης, η οποία αθροιστικά για τις χρονιές 2010 και 2011, έχει μειωθεί κατά 32%, έναντι αυτής του 2009, απειλεί σήμερα τη συρρίκνωση των υπηρεσιών μας σε μια εξαιρετικά ευάλωτη ομάδα πληθυσμού, όπως είναι τα παιδιά με εγκεφαλική παράλυση και άλλες δυσκολίες. Επίσης η φορολόγηση των δωρεών, αλλά και η γενικότερη μείωση των εισοδημάτων των συμπολιτών μας, συρρικνώνει αισθητά και αυτή την πηγή εσόδων μας.
    Όταν δε αναφερόμαστε στις ανάγκες αποκατάστασης του παιδιού με εγκεφαλική παράλυση, αυτό σημαίνει ότι μαζί του θα πρέπει να δουλέψει συντονισμένα εξειδικευμένο θεραπευτικό προσωπικό, όπως φυσιοθεραπευτής, λογοθεραπευτής, εργοθεραπευτής. Παράλληλα, οι παιδαγωγοί μας δουλεύουν τον μαθησιακό τομέα, την κοινωνικοποίησή του, τη γνωριμία με τον κόσμο που μας περιβάλλει, ώστε στη συνέχεια να ενταχθεί στο σχολείο. Εκτός όμως από τις υπηρεσίες που έχει ανάγκη το παιδί, στηρίζουμε και την οικογένειά του, παρέχοντας συναισθηματική και κοινωνική στήριξη από Κοινωνική Λειτουργό και Ψυχολόγο. Είναι προφανές λοιπόν ότι το έργο της αποκατάστασης, είναι μακρόχρονο, πολύπλευρο και δαπανηρό, αφού στηρίζεται από ανθρώπινο δυναμικό.


    ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ

    ( Γειάσου ρε Γεράσιμε Βασιλόπουλε! )
      ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ  ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ
      ΙΣΤΟΡΙΑ
      Η «Τράπεζα Τροφίμων - 'Ιδρυμα για την καταπολέμηση της πείνας» έρχεται να φέρει μία νότα αισιοδοξίας με μηνύματα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Είναι το πρώτο κοινωφελές, μη κερδοσκοπικό 'Ιδρυμα στην Ελλάδα με αποκλειστικό σκοπό την καταπολέμηση της πείνας και τον περιορισμό της σπατάλης. Ιδρύθηκε με πρωτοβουλία του Γεράσιμου Βασιλόπουλου και η ίδρυσή του εγκρίθηκε με Προεδρικό Διάταγμα τον Ιούνιο του 1995.
      Σημαντική η προσφορά του στη σίτιση των παινομένων υπό του ιδρύματος αυτού. Λίγοι την ξέρουν… ΄Ομως είναι χαρακτηριστική η παρακάτω δήλωση:
      Με ποιό τρόπο χρηματοδοτείται η Τράπεζα Τροφίμων;
      Βασικά από το καταπίστευμα του Ιδρυτή της Γεράσιμου Βασιλόπουλου και από δωρεές φίλων του Ιδρύματος. Δεν επιβαρύνουμε το Δημόσιο ούτε με ένα ευρώ.!  
      Καταλαβαίνετε … Ιδρύματα με ουσιαστική κοινωνική δράση δεν απολαμβάνουν κρατικών επιχορηγήσεων ,αλλά στηρίζονται μόνο στη φλόγα, την τσέπη και την ευγένεια των δημιουργών-ευεργετών τους! Συγκρίνατε τα με τα ΚΑΛΑΜΠΟΥΡ ΜΠΑΧΤΣΕ ιδρύματα των τ. πρωθυπουργών που ξεφύτρωσαν κυρίως επί εποχής του ολετήρα Γεωργάκη Παπανδρέου, όταν έγινε υπουργός Εξωτερικών, ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου ..ακόμη και και σε ΜΚΟ-φαντάσματα σαν κι αυτές που είχε στήσει η μάνα του ΜΑΡΓΚΑΡΕΤ, η αρχηγός της γελοίας …ΕΓΕΣ,
      ( απελευθέρωση των Ελληνίδων) και τα αδέρφια του-ΑΝΤΡΙΚΟΣ-ΝΙΚΟΛΑΚΗΣ, ο ψευτο-συγγραφέας!- που διοικούν το ΙΔΡΥΜΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!

      Ας ξαναεπιστρέψουμε …στον ΣΗΜΙΤΗ:

      Ο ΑΛΗΤΑΜΠΟΥΡΑΣ ΓΕΡΜΑΝΟΕΒΡΑΙΟΣ ΤΟΥ ΚΟΛΩΝΑΚΙΟΥ …χερ ΣΗΜΙΤΗΣ!

      Ας κλείσουμε το θλιβερό, κακάσχημο αυτό κεφάλαιο των χορηγιών προςφαντάσματα-μαυσωλεία-νεκροταφεία πρωθυπουργικών ιδρυμάτων, που αεροκοπανούν ..μα που λάβαιναν- και συνεχίζουν κάτω από το τραπέζι- να λαμβάνουν πακτωλό χρημάτων που πληρώνει ο ελληνικός λαός.. για να κάνουν άπαξ του έτους μια εκδήλωση-φιέστα , όπως ομολογεί ο κλόουν την παρέας των πρωθυπουργών ΧΕΡ Σημίτης! ( Ελληνο-Εβραίος και Γερμαναράς ΝΤΑΛΑ!- ΠΡΑΚΤΩΡ γερμανικών συμφερόντων!) Ο Μπάσταρδος!..
      Αυτός ο τύπος μπήκε στο κλάμπ των Πρωθυπουργικών Ιδρυμάτων τελευταίος στη  λίστα μετά τυμπάνων και κυμβάλων! ( Α, με την ευκαιρία…λέμε ότι η ιστοσελίδα του- αντίθετα προς τους άλλους …τρωκτικούς, περιέργως ενημερώνεται έως σήμερα!! Φανταστικό! Κι όταν μιλάμε για ενημέρωση εννοούμε τα μαλακοειδή που παράγει η δράση ..Σημίτη, που είναι βέβαια αναντάμ…μπαμπαντάμ! Μάλλον τις γράφει ο ίδιος που είναι και γνωστός άναρθρος, βαθέως αγράμματος, όπως περίτρανα τον περιέγραψε η συμπαθής ΜΑΛΒΙΝΑ…ΚΑΡΑΛΗ, ΤΗ ΛΕΓΑΝΕ, Δημοσιογράφο …που εξαφανίστηκε από το προσκήνιο…ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΚΤΙ! άνευ λόγου και αιτίας! ΤΗΝ ΨΩΦΙΣΑΝ! Είχε κάνει τελατίνι τον πανάθλιο ΣΗΜΙΤΗ…Τον γελοιοποιούσε επι ημερησίας βάσεως! Για θυμηθείτε! Και ξάφνου το κορίτσι…έφυγε από τη ζωή! Κι έκτοτε ο ξεφτίλας Σημίτης δεν γελοιοποιείτε!
      Ως γνωστόν Ο ΣΗΜΙΤΗΣ, συνεχίζει ΝΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ! …(παρά τα συντριπτικά εγκλήματά του σε βάρος της Ελλάδας! Μαζί με τον ΓΑΠ! Τέτοια συνασπισμένα μπουμπούκια πολιτικής μαφίας … ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΙΧΕ ΔΕΙ ο ταλαίπωρος ελληνικός λαός!
      Ενώ ένα βουλευτής, Ροντουλης επεσήμανε : (πιο πάνω υπάρχει ολοκληρωμένη η  δήλωσή του) : Γιατί έχετε τέτοια ιδρύματα; Θα μπορούσε τα …αρχεία τους να τα διαχειρίζεται η Βουλή των Ελλήνων!… τόνισε αφελώς αλλά κι αληθώς!
      Η ΔΗΛΩΣΗ:
      Απόλυτη άρνηση υπερψήφισης της ρύθμισης εξέφρασε ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ κ. Α. Ροντούλης, κρίνοντας ότι το ίδιο το Κοινοβούλιο μπορεί να διαχειριστεί τα αρχεία πολιτικών ανδρών, ενώ τα ιδρύματα αυτά λαμβάνουν υψηλότατες επιχορηγήσεις από την ελληνική πολιτεία.”
      Για αιφνιδιασμό έκανε λόγο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Π. Λαφαζάνης (η ρύθμιση κατατέθηκε προχθές στις 11.30 το βράδυ), διαφωνώντας με τις φορολογικές απαλλαγές των ιδρυμάτων.

      ΦΤΙΑΞΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΙΔΡΥΜΑ…

      Η μαφία όμως της διαπλεκόμενης πολιτικής ..προχώρησε στην πανάθλια σίτιση Ιδρυμάτων φαντασμάτων τεως πρωθυπουργών… Ακριβώς για να σιτίζονται λαμόγια των ανθρωπάκων που συνθέτουν το Δ.Σ. τους!
      ΟΙ ενστάσεις ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΟΣ δεν φτούρησαν!
      Όποιος θέλει καταλαβαίνει. Τα στοιχεία της έρευνας είναι …οργιαστικά!
      ΟΧΙ… διότι φτιάχνοντας ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ …σιτίζονται παχυλώς από τα κρατικά Ταμεία..και μετά θάνατον!
      Συνεπώς: Σύσταση δική μας …ΦΤΙΑΞΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΕΝΑ ΙΔΡΥΜΑ ..για τον υπέροχο τσομπάνη παππού σας.. τον βαρκάρη πατέρα σας. Κι αντιγράψτε τα καταστατικά των πρωθυπουργικών ιδρυμάτων που λένε …”για κοινωνική δικαιοσύνη …για επιστημονικές έρευνες και μελέτες που μπορείτε τάχα μου να κάνετε…κι όλες τις μαλαπέρδες που ισχυρίζονται τα Πρωθυπουργικά Ιδρύματα του ΚΑΛΑΜΠΟΥΡ ΜΠΑΧΤΣΕ!
      ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ ΜΑΣ έχουν προκύψει πολλά φαύλα για τα πρωθυπουργικά αυτά Ιδρύματα:
      1ον- Δεν έχουν τίποτε σοβαρό να επιδείξουν, παρά μόνον: Μερικές φωτογραφίες από το πέρασμά τους από τη πρωθυπουργία, συναντήσεις με άλλους ηγέτες, έγγραφα επιστολογραφίας μεταξύ τους και πιθανόν μερικά προσφιλή αντικείμενά τους, όπως ας πούμε το τσιμπούκι του Ανδρέα… ή και κάποια βιβλιαράκια τους …τρεχούσης επικαιρότητας…ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΣΟΒΑΡΟ!
      2-Φτιάξανε όμως εν ψυχρώ ΙΔΡΥΜΑΤΑ, προκειμένου να τα μασάνε από τον κρατικό κορβανά! Αυτό ήταν και είναι ο ιδανικός στόχος τους!Τίποτε άλλο και το έπραξαν οι ευτελείς τ. πρωθυπουργοί… Εκεί δε όπου αποτρελαίνεται κανείς είναι ότι τα καταστατικά αυτών των ιδρυμάτων πρωθυπουργών είναι καρμπόν… ο ένας αντιγράφει τον άλλον… Ούτε καν φαντασία διαθέτουν οι παρελάσαντες πρωθυπουργοί μας! ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΧΆΛΙ ΜΑΣ .. Τέτοια ανεπαρκή υποκείμενα επιλέγουμε!
      NO MORE…NO LESS!… Bασικά τίποτε ουσιαστικότερο που ένας απλός δημοσιογραφίσκος μπορεί να εμφανίσει στη δική του παράλληλη-βιογραφική- πορεία επί του γίγνεσθαι!
      Πάντα οι πολιτικοί της ελληνικής επικαιρότητας ήσαν ΚΑΛΑΜΠΟΥΡ ΜΠΑΧΤΣΕ!… Χωρίς την ελάχιστη φαντασία, αγάπη κι αγώνα για την πατρίδα , το πρώτο που γνοιάζονται σταθερά αυτά τα υποκείμενα ,είναι πως θα διασφαλίζουν τα ατομικά τους συμφέροντα!..Πως θα ταϊζονται αυτοί και συγγενικά τους πρόσωπα από τον οβολό του ταπεινού-μαλάκα ΄Ελληνα πολίτη. Χαρακτηριστική, χτυπηχτή δε φαύλη περίπτωση είναι αυτή-πρόσφατα- του προέδρου της Βουλής μιας ημέρας Πολύδωρα, που έσπευσε να διορίσει στη Βουλή … την κόρη του! Το ίδιο πνεύμα από τους αλήτες αυτούς διακρίνει και τα ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΏΝ! θΈΛΟΥΝ ΝΑ ΥΠΆΡΧΟΥΝ …ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΆ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΎ ΛΑΟΎ!

      Ναί τέτοιους ΥΠΕΡΤΑΤΟΥΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ευτύχισε η Ελλάς να έχει!

      Αν το καταλαβαίνετε! .. Διαφορετικά καλά, λίαν καλώς, να τραβάμε όσα τραβάμε ως Εθνός-λαός από τα υποκείμενα αυτά !
      Αν θέλετε να σπουδάσετε περί ιδρυμάτων, πάτε στο google ΧΤΥΠΉΣΤΕ ΤΗ ΛΈΞΗ  ΙΔΡΎΜΑΤΑ και θα έχετε πολλά και συναρπαστικά…Θα βρείτε τα ιδρύματα Μποδοσάκη, Τρίτση, Ωνάση, Λάτση και μια ατέλειωτη σειρά αγνώστων, πλην όμως σημαντικών κι ευγενών που τα έστησαν για να σταθούν δίπλα στον άνθρωπο κι όχι φυσικά για να ταϊζονται όπως τα ΚΑΛΑΜΠΟΥΡ ΜΠΑΧΤΣΕ, ανενεργά, διακοσμητικά και χαβαλέ Πρωθυπουργικά ιδρύματα!

      ΜΙΑ ΑΦΗΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΆ!
      Το σοβαρότερο από τα πρωθυπουργικά ΙΔΡΥΜΑΤΑ εμφανίζεται αυτό του  Κων/νου Καραμανλή, που έχει όντως ογκώδες αρχείο, το ποίοι φρόντιζε να διατηρεί από τον καιρό που εισήλθε στην πολιτική. Αλλά και πάλι η παρουσία του ιδρύματος στο σήμερα είναι από ισχνή έως μηδενική. Αξίζει επ΄αυτού να θυμηθούμε μια αφήγηση του μεγάλου ΑΛΕΚΟΥ ΣΑΚΕΛΛΆΡΙΟΥ, προς τον δημοσιογράφο Απ.Βραχιολίδη, ο οποίος και την κατέγραψε:
      --Τι να σου πω ρε Απόστολε, χθες με είχε κάλεσε στην Εκάλη, σπίτι του ο Κωνσνταντίνος Καραμανλής ..για να με φιλέψει… ΄Επαθα την πλάκα της ζωής μου. Είχα σε κάποια εκτίμηση τον Καραμανλή, αλλά κατέρρευσα..
      Με ξενάγησε στο τεράστιο αρχείο του.. Να εδώ το ένα ιστορικό έγγραφο…να εκεί το άλλο ,να πάρα πέρα το άλλο..ώσπου κάποια στιγμή δεν άντεξα και ρωτάω:
      --Δεν μου λέτε κ. Πρόεδρε, αυτή τη δουλειά κάνετε τώρα;
      -- Ναι …τακτοποιώ τα αρχεία μου… τα βάζω σε κάποια τάξη…
      --Θα πρέπει κ.Πρόεδρε, αυτή η δουλειά να σας τρώει πολύ χρόνο…
      -- Πάρα…πολύ, αλλά πρέπει να το κάνω…
      --Και γιατί, για ποιό λόγο κ. Πρόεδρε;
      --Μα για τις επερχόμενες γενιές…Να ξέρουν…
      --Χριστός και Κύριε!Άμα πεθάνουμε ,κύριε πρόεδρε-ου μη γένοιτο- χτύπα ξύλο… ποιός θα γνοιάζεται για μας; Ή μπας κι εμείς θα αισθανόμαστε κάτι τις; Μ΄απαγοητεύεις πρόεδρε και ξέρεις πόσο σε αγαπώ… Αλλά η υστεροφημία μας είναι φάρσα…ψευδαίσθηση.. Και ξέρεις πως έχω γράψει πάνω από 180 θεατρικά, κινηματογραφικά έργα, αλλά δεν μου καίγεται καρφί τι θα γίνουν αυτά μετά από μένα…


      Τα συμπεράσματα δικά σας.. Ο δροσερός και μεγάλος Αλέκος Σακελλάριος , ΠΟΥ  ΑΚΟΜΑ μας ψυχαγωγεί με τα σπαρταριστά ελληνοπρεπή δημιουργήματά του από την τηλεόραση κι εδώ στην ιδιαίτερη αυτή στιγμή με τον πρόεδρο της δημοκρατίας Κων. Καραμανλή…δίνει τα ρέστα του! 

      Δεν υπάρχουν σχόλια:

      Δημοσίευση σχολίου