Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

Ο ΜΑΓΚΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΗΠΑ ΝΑ ΠΑΡΑΜΙΛΑΝΕ...

Ο Σνόουντεν θέλει να μείνει στη Ρωσία


Διεθνή
Ο Σνόουντεν θέλει να μείνει στη Ρωσία
Να παραταθεί η άδεια παραμονής του στη Ρωσία ζήτησε ο πρώην συνεργάτης των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Έντουαρντ Σνόουντεν,  η οποία λήγει τον Αύγουστο, ανακοίνωσε σήμερα ο Ρώσος δικηγόρος του Ανατόλι Κουτσέρενα.

Ο Κουτσέρενα επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο πως κατέθεσε τα απαραίτητα έγγραφα "για την παράταση της διαμονής στη Ρωσία" του Έντουαρντ Σνόουντεν. "Αναμένουμε την απόφαση" η οποία πρόκειται να ληφθεί από τη μεταναστευτική υπηρεσία, πρόσθεσε.
Ο Ανατόλι Κουτσέρενα, ο οποίος ανέλαβε τον Έντουαρντ Σνόουντεν μόλις αυτός έφθασε στη Ρωσία πέρυσι τον Ιούνιο, είχε ήδη δηλώσει τον περασμένο μήνα πως ασχολείται με την παράταση της άδειας παραμονής του.
Ο Αμερικανός, ο οποίος κατηγορείται για κατασκοπεία στη χώρα του αφού αποκάλυψε την έκταση των ηλεκτρονικών παρακολουθήσεων των ΗΠΑ σ' ολόκληρο τον κόσμο, είχε αποκλεισθεί για περισσότερο από ένα μήνα μέσα στο αεροδρόμιο της Μόσχας πριν του χορηγηθεί άσυλο και αναχωρήσει προς άγνωστη κατεύθυνση στη Ρωσία, καθώς δεν μπόρεσε να πάει στη Λατινική Αμερική.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρώην σύμβουλος της NSA, το διαβατήριο του οποίου έχουν αφαιρέσει οι αμερικανικές αρχές, υπενθύμισε πάντως τον Ιούνιο ότι υπέβαλε αίτημα για άσυλο στη Βραζιλία και δήλωσε πως θα ήταν "ευτυχής" αν πήγαινε σ' αυτή τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου