Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΜΠΡΑΒΟ ΚΥΡΑ ΜΑΣ... ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

ΚΥΠΡΙΑ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΤΙΘΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΥΠΕΞ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΑΦΩΝΟ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!!!

Η Ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ και του ΕΛΚ (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα) Ελένη Θεοχάρους, κατά τη διάρκεια συζήτησης ενώπιον της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με αφορμή την παράδοση της Ελληνικής στην Ιταλική Προεδρία, ήγειρε ενώπιον του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το θέμα των τουρκικών προκλήσεων και την απαράδεκτη αδράνεια που επέδειξε η ΕΕ και ειδικότερα ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

 Η κ. Θεοχάρους επισήμανε ότι κατά τη διάρκεια του τελευταίου Συμβουλίου Σύνδεσης Τουρκίας – ΕΕ, η Τουρκία κατάθεσε έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία, κράτος – μέλος της ΕΕ, είναι εκλιπούσα, δηλαδή κλινικά νεκρή. Ως εκ τούτου, ρώτησε πώς απάντησε η ΕΕ και η Ελληνική Προεδρία και ειδικά ο παραλαβών το έγγραφο Ευάγγελος Βενιζέλος. 

Προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω, η κ. Θεοχάρους αναφέρθηκε σε ακόμη μια παρασπονδία που δεν συνάδει με τον χαρακτήρα της Τουρκίας ως υποψήφιας για ένταξη χώρας.
 Πρόκειται για την παραχώρηση άδειας εισόδου στην Τουρκία σε ευρωπαίους πολίτες, κατόχους Κυπριακών διαβατηρίων μόνο μετά από έγγραφη παραδοχή του όρου “Ελληνοκυπριακή Διοίκηση Νότιας Κύπρου” εκ μέρους των, αντί του ορθού, δηλαδή Κυπριακή Δημοκρατία. 

Συναφώς, η κ. Θεοχάρους ρώτησε ποιες ενέργειες έγιναν από την Ελληνική Προεδρία. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός απέφυγε να δώσει απάντηση. 
Από την πλευρά της, η κ. Θεοχάρους επισημαίνει τα εξής: “Κατανοώ ότι ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, τον οποίο εκτιμώ βαθύτατα, βρέθηκε σε δύσκολη θέση λόγω της στάσης του κ. Βενιζέλου, όμως, σε πολύ πιο δύσκολη θέση βρίσκεται η Κυπριακή Δημοκρατία, την οποία πεισματικά η Τουρκία επιδιώκει να διαλύσει και είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε. Και αυτό πράττουμε”. 

Πηγή: sigmalive.com 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου