Τετάρτη 9 Ιουλίου 2014

ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ!

Καμμένος: Πρόκειται για έγκλημα

Ρεπορτάζ: Ζαφειριάδου Μαριτίνα

«Ποιος θα μείνει έξω από την φυλακή», όταν θα αποφασίσει η Δικαιοσύνη για αυτούς που αποφάσισαν για τη ΔΕΗ, ρώτησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.

Αφού υπερασπίστηκε τη δυνατότητα του λιγνίτη να εξασφαλίσει την αυτονομία της χώρας για πολλές δεκαετίες και θύμισε ότι ο κ. Σαμαράς πριν από το φθινόπωρο του 2010 διακήρυττε ότι η ΔΕΗ και η ενέργεια της χώρας δεν παραδίδεται, αναρωτήθηκε τι άλλαξε έκτοτε.

«Έτσι επιβάλλει η τρόικα», απάντησε μόνος του.

Ο ίδιος κατήγγειλε εκούσια δυσφήμιση της ΔΕΗ, ώστε τώρα να διαφημίζεται ως ευκαιρία «να φύγει από πάνω μας ο καρκίνος της ΔΕΗ», επειδή η τρόικα επιθυμεί η χώρα να μην έχει ενεργειακή επάρκεια, όπως είπε. 

«Είμαστε η μόνη χώρα που μπορούμε να έχουμε ενεργειακή αυτονομία όσο κατέχουμε τη ΔΕΗ», είπε, υποστηρίζοντας ότι τα 3,3 δισ. τόνοι λιγνίτη που δίνονται, μπορούν να μετατραπούν σε 420 δισ. λίτρα καυσίμου που αν πολλαπλασιαστούν με 1,40 που είναι η σημερινή τιμή λίτρου του καυσίμου, αποδίδουν 588 δισ. ευρώ.

«Η μικρή ΔΕΗ δεν πωλείται για οικονομικούς ή αναπτυξιακούς λόγους», είπε, «πρόκειται για έγκλημα», αφού η ίδια η ΔΕΗ έχει αποδείξει ότι μπορεί με δική της χρηματοδότηση να προβεί σε επενδύσεις, όχι μόνο για να καλύπτει τις ανάγκες της χώρας, αλλά για να εξάγουμε και ρεύμα.

«Ζητούμε δημοψήφισμα, όχι για να καλύψουμε συνδικαλιστές, αλλά για να καλύψουμε την περιουσία των Ελλήνων και των παιδιών μας», είπε, χαρακτηρίζοντας επιπλέον ιεροσυλία κατά του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή τη σημερινή παράδοση της ενέργειας, αλλά και αντίθετο με όσα έλεγε το ΠΑΣΟΚ στη Βουλή όλα αυτά τα χρόνια.

Κατήγγειλε δε την κυβέρνηση ότι δίνει το 30% των καταναλωτών, νομοθετώντας ότι τα προσωπικά τους στοιχεία θα είναι στη διάθεση του αγοραστή, αλλά και πως αύριο το ΤΑΙΠΕΔ θα μπορεί να πουλήσει όλο το ποσοστό της ΔΕΗ.

Ο ίδιος μίλησε για ένα έγκλημα που δεν θα το κάνει μόνο η κυβέρνηση αλλά και οι βουλευτές από τη στιγμή που θα ψηφίσουν το σχέδιο νόμου.

Ζήτησε δε, από τον ελληνικό λαό, στον βαθμό που θα πάμε σε δημοψήφισμα να αποφασίσει αν θέλει να παραδώσει το μέλλον στους δανειστές ή να συνεχίσουμε να έχουμε ανεξάρτητη χώρα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου