Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

ΠΑΝΤΟΥ...ΛΑΜΟΓΙΑ.... ΕΛΛΗΝΙΚΑ! ΘΑ ΦΡΙΞΕΤΕ!

ΑΠΟΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΑΓΓΕΛΙΚΟ ΚΟΣΜΟ ΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ...
( Τα βγάζουν στη φόρα οι ίδιοι... από το ΚΑΛΑΜΙ ΤΟΥΣ)

Η σύγχρονη ομογενειακή ιστορία: Η ''ελληνική'' Αστόρια και ο πόλεμος της μαφίας
Η περίπτωση του ελληνικού Club ''Soccer Fever''. Η διαμάχη αλβανικής, ιταλικής μαφίας την περασμένη δεκαετία, με την ελληνική μαφία ''σακαφλιάδων'' σε ρόλο τριτεύοντα (διαβάστε)
(Ακόμα και σήμερα, ορισμένα από τα ''ελληνικά club'' δηλ. κτίρια συλλόγων, οργανώσεων, ''φίλων ποδοσφαιρικών Ομάδων Ελλάδας'' κλπ, ουσιαστικά χρησιμοποιούνται γιά παράνομο ''τζόγο'' και άλλα συναφή).

''Ξεκατινιάσματα'' Ελλήνων ''φιλάθλων'' στο ''γκέττο'' Αστόριας, Νέας Υόρκης

Μπροστά στην χαρτοπαικτική λέσχη-''μπαρμπουτιέρα'' των  ''Φίλων Ολυμπιακού''... Δείτε το βίντεο

Η δήθεν δυνατή Ομογένεια Αμερικής... 'Ενας ψεύτικος, κατασκευασμένος μύθος
Αποκαλύψεις: Στη νέα έκδοση της ''Πρωϊνής''

Η διάλυση της αποκαλούμενης ''οργανωμένης Ομογένειας'', η μείωση των ομιλούντων την ελληνική γλώσσα στο σπίτι, το κλείσιμο των ελληνικών σχολείων, η δραστική μείωση των Ομογενών ή Αμερικανών ελληνικής καταγωγής που έχουν επαφή με την ορθόδοξη Εκκλησία μας στην Αμερική κ.ά., είναι γεγονότα που παρακολουθούμε να συμβαίνουν τα τελευταία 10 χρόνια και δείχνουν περίτρανα ότι ο Ελληνισμός Αμερικής έχει ημερομηνία λήξης, που είναι κοντά. Φυσικά, δεν φτάσαμε τυχαία στην σημερινή μη ανατρέψιμη κατάσταση.
Αν ρίξουμε μιά ματιά τριγύρω μας, θα δούμε ότι οι ολίγοι αποτυχημένοι και μικροαπατεώνες της Ομογένειας, ασχολούνται με τις Οργανώσεις μας, με αποτέλεσμα αυτές να νεκρώνουν εξαιτίας έλλειψης ενασχόλησης νεότερων. Το γεγονός ότι η Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία (IRS) αφαίρεσε από 236 (είναι πολύ περισσότερες) Οργανώσεις μας την δυνατότητα φοροαπαλλαγής, εξαιτίας ανομιών τους, αποδεικνύει το ''ποιόν'' των μόνιμων-ισόβιων παραγόντων στις σχεδόν διαλυμένες, κάθε μορφής, Οργανώσεις μας.
Αν αναρωτιόμαστε γιατί ουδέποτε δημιουργήσαμε ''λόμπι'' στις ΗΠΑ, η απάντηση δεν είναι δύσκολη. 'Ενα μικρό ''λόμπι'' δημιουργήθηκε μετά την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο (1974), αλλά όχι από...'Ελληνες. Το δημιούργησαν Αμερικανοί νομοθέτες. Μάλιστα από τις αρχές της δεκαετίας του '90, η Ομογένεια έπαψε να ασχολείται με τα εθνικά ελληνικά ζητήματα, μετά την προδοσία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που επίσημα έβαζε την Ομογένεια να κινητοποιείται γιά το όνομα ''Μακεδονία'' και ανεπίσημα έκανε διακανονισμούς γιά να το δεχθεί έμμεσα, όπως κι έγινε, χρησιμοποιώντας αμφιλεγόμενης ελληνικότητας Αμερικανο-'Ελληνες ''παράγοντες'' στις ΗΠΑ. Τότε η νέα κυβέρνηση Κλίντον είχε δεχτεί να μην αναφέρεται καν η λέξη ''Μακεδονία'' στο όνομα του κρατίδιου των Σκοπίων. Αλλά οι ''επιφανείς παράγοντες της Ομογένειας'', πίσω από την πλάτη της και με την παρώτρυνση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, λειτούργησαν διαφορετικά. Σχεδόν όλοι τους, είναι και σήμερα ακόμα ''στα πράγματα της Ομογένειας''.
Αν αναρωτιόμαστε γιατί δεν φιάξαμε ένα ελληνικό Πανεπιστήμιο, Ιδρύματα γενικά ή πολιτιστικά Κέντρα στις ΗΠΑ, η απάντηση είναι απλή: Δεν το ''επέτρεψε'' η Εκκλησία. 'Ηθελε αυτή να μαζεύει το χρήμα γιά τις ''ανάγκες'' της και αυτές του οικουμενικού Πατριαρχείου. Γιά τον σκοπό αυτόν, πάντα προωθούσε στις Οργανώσεις μας, ότι φαιδρό είχε η Ομογένεια: Ανθρώπους άσχετους, αστοιχείωτους, μικροαπατεώνες, με πάθηση γιά αναγνώριση, ώστε να μην μπορέσουν ποτέ οι Οργανώσεις, εξαιτίας της μόνιμης διαχρονικά παρουσίας τους ως ''εγκάθετων'' σε αυτές, να προσφέρουν οτιδήποτε θετικό.
Αν αναρωτιόμαστε γιατί η Ομογένεια δεν πρόσφερε τίποτα ουσιαστικό στην Ελλάδα και στον λαό της τα τελευταία 50 χρόνια, η απάντηση απλή: Δεν το επέτρεψαν Εκκλησία και ελληνικές...κυβερνήσεις. Η πολιτική τους πάγια και ταυτόσημη: ''Διαίρει γιά να βασιλεύεις''. Επειδή, δυνατή ενωμένη Ομογένεια θα είχε περιορίσει την Εκκλησία στα του οίκου της και θα είχε ουσιαστική παρεμβολή στα της διεφθαρμένης πολιτικά-κομματικά, Ελλάδας.
Τώρα, είναι αργά να ενωθούμε ως Ομογένεια στις ΗΠΑ ή να δημιουργήσουμε οτιδήποτε. Η μεγάλη παρακμή είναι γεγονός. Όλα διαλύθηκαν ή βαίνουν προς διάλυση. Οι ένοχοι γνωστοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου