Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ...ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΑΚΑΘΕΚΤΑ...

Αρθρογράφος: ΕΛΕΝΑ ΓΙΣΔΑΚΗ  Ημερομηνία δημοσίευσης: Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013 00:41 
nosokomeio kerkyras elegxos  2

Αστυνομικός και, μάλιστα, αξιωματικός χτύπησε δημοσιογράφο του CorfuPress.com ο οποίος κάλυπτε το ρεπορτάζ για τα σημερινά γεγονότα στο νοσοκομείο, γνωρίζοντας μάλιστα ότι είχε την ιδιότητα του δημοσιογράφου.
Η επίθεση έγινε κατά τη διάρκεια του πανικού που δημιούργησε η ακατανόητη απόφαση του Αστυνομικού Διευθυντή να αποκλείσει εκατοντάδες άτομα πάνω σε μία εσωτερική σκάλα του νοσοκομείου απαγορεύοντάς τους να βγουν στην έξοδο του κτιρίου!


Τον χτύπησε με γονατιά!

Ο αστυνομικός αποφάσισε να «ξεσπάσει» πάνω στο δημοσιογράφο Γιάννη Ανδριώτη που, εκείνη την ώρα κρατώντας τηλεοπτική κάμερα και συνοδευόμενος από τον επίσης δημοσιογράφο του CorfuPress Μάνο Μεθυμάκη, δεχόταν την πίεση του πλήθους εγκλωβισμένος μεταξύ του αστυνομικού κλοιού και των διαμαρτυρόμενων πολιτών: τον χτύπησε με γονατιά στα γεννητικά όργανα, σωριάζοντάς τον κάτω. Μάλιστα, ο αστυνομικός, όταν είδε το δημοσιογράφο να πέφτει στο έδαφος σφαδάζοντας από τον πόνο, αντί να προστρέξει να δει αν τον έχει χτυπήσει σοβαρά, απομακρύνθηκε μερικά μέτρα παρατηρώντας απλά τους ιατρούς και τις νοσοκόμες που έσπευσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Ούτε καν συγγνώμη

Στο περιστατικό ήταν κοντά ο Αστυνομικός Διευθυντής ο οποίος δέχθηκε αργότερα τις διαμαρτυρίες του δημοσιογράφου για τη συμπεριφορά του υφισταμένου του, χωρίς ωστόσο να ζητήσει συγγνώμη από πλευράς της Αστυνομικής Διεύθυνσης. Του απηύθυνε μόνο πρόσκληση στο γραφείο του για να συζητήσουν για το περιστατικό και για το τι ακριβώς έγινε.
Συγγνώμη δεν ζήτησε ούτε καν ο ίδιος ο αστυνομικός ο οποίος βιαιοπράγησε χωρίς κανένα λόγο πάνω στο δημοσιογράφο που, εκείνη την ώρα, το μόνο που έκανε ήταν να καταγράφει με την τηλεοπτική κάμερα τα γεγονότα...

Του απέκλεισε την πρόσβαση

Ο δημοσιογράφος του CorfuPress.com είχε προφανώς στοχοποιηθεί από τον αστυνομικό, αφού παρά το ότι ο Γιάννης Ανδριώτης του επέδειξε τη δημοσιογραφική του ταυτότητα υπογραμμίζοντάς του ότι είναι μέλος επίσημης δημοσιογραφικής ένωσης, αρνήθηκε να τον αφήσει να περάσει, αν και την ίδια ώρα επέτρεψε προκλητικά να περάσει άλλο τηλεοπτικό συνεργείο, αυτό του Start. Δεχόμενος τις διαμαρτυρίες των δύο δημοσιογράφων του CorfuPress.com που κάλυπταν το ρεπορτάζ, τους απάντησε ότι οι εντολές είναι να μην τους αφήσει να περάσουν!

Απαγόρευσε να προβληθεί το πρόσωπό του

Νωρίτερα, ο Αστυνομικός Διευθυντής απαίτησε στο συνεργείο του CorfuPress.com να μην δείξουν στα πλάνα το πρόσωπό του καθώς έχει αυτό το δικαίωμα από τη νομοθεσία την ώρα που ανάλογη απαίτηση δεν εξέφρασε από τα άλλα τηλεοπτικά συνεργεία (Start, Corfu, Alpha) που κάλυπταν το ρεπορτάζ...

Αδιάψευστοι μάρτυρες δεκάδες παριστάμενοι αλλά και το βίντεο


Στο βίντεο που προέβαλλε στο δελτίο του ο τηλεοπτικός σταθμός Start διακρίνεται ο Γιάννης Ανδριώτης με το χέρι που κρατά την κάμερα υψωμένο, να έχει εγκλωβιστεί μεταξύ του κλοιού της Αστυνομίας και των εκατοντάδων πολιτών που σπρώχνοντας επιχειρούν να ανέβουν τη σκάλα. Υπό την πίεση, ο κλοιός σπάει και παρασύρει όσους ήταν μπροστά, μεταξύ αυτών και το δημοσιογράφο, ο οποίος σπρώχνεται προς την πόρτα. Μπροστά του ο αστυνομικός ο οποίος, όταν τον βλέπει ότι έχει απεγκλωβιστεί από τη σκάλα και μπορεί πλέον να κατευθυνθεί στην έξοδο, στέκεται μπροστά του και με το γόνατο τον χτυπά στα γεννητικά όργανα. Διακρίνεται με το υψωμένο χέρι με την κάμερα που πέφτει στο έδαφος, μέσα στον κόσμο...Αυτόπτες μάρτυρες, δεκάδες διαμαρτυρόμενοι και εργαζόμενοι στο νοσοκομείο που έσπευσαν να δουν αν ο δημοσιογράφος είναι καλά. Ο αστυνομικός, μετά την πράξη του, απομακρύνεται λίγο ενώ στο φακό της τηλεοπτικής κάμερας μερικά δεπτερόλεπτα μετά διακρίνεται ο αστυνομικός διευθυντής, ο οποίος δέχεται τις διαμαρτυρίες του κόσμου για το περιστατικό...Στο βίντεο που ελήφθη με την κάμερα του CorfuPress.com, μπορείτε να ακούσετε όλο το διάλογο που διημείφθη μέχρι τη βίαιη επίθεση κατά του δημοσιογράφου από το αστυνομικό όργανο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου