Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΠΟΥΛΙΑΣΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ... ΚΑΙ ΜΕ ΕΡΓΑΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

ΔΕΙΤΕ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ... ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΥΝΗΓΑΝΕ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ... ΑΦΓΑΝΟΙ, ΙΝΔΟΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΕΙΝΑΝΕ...!!!


Η ΔΕΗ βρίσκεται προ των πυλών του οριστικού ξεπουλήματός της σε ιδιώτες. Το «σπάσιμο» της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού σε δύο θυγατρικές εταιρείες, την ΑΔΜΗΕ (Μεταφοράς) και την ΔΕΔΗΕ (Διανομής) θα έχει ως άμεσο επακόλουθο το γρήγορο… ξεπουπούλιασμα της ΔΕΗ και το  πέταγμα των εργαζομένων στο δρόμο! Ήδη, η τρόικα έχει απαιτήσει το ξήλωμα 6.000 περίπου υπαλλήλων της ΔΕΗ κάτι που θα γίνει με την αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος και το ολοκληρωτικό πέρασμα της επιχείρησης σε ιδιωτικά συμφέροντα. Χθες, στις εγκαταστάσεις της ΔΕΗ (ΑΔΜΗΕ) στου Ρουφ, ιδιωτική εταιρεία περνούσε οπτικές ίνες, έχοντας στη δούλεψή της εργάτες Αφγανούς, και άλλους μετανάστες! Οι φωτογραφίες είναι αδιάψευστος μάρτυρας! Οι συνειρμοί για τους εργαζόμενους ήταν άμεσοι: «Θα διώξουν εμάς και πλέον στη ΔΕΗ θα εργάζονται Αφγανοί, και άλλοι αλλοδαποί;», αναρωτιόντουσαν αρκετοί υπάλληλοι!

ΑΠΟΛΥΟΥΝ 6000 ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΗ ΚΑΙ ΗΔΗ...ΒΡΗΚΑΝ ΙΝΔΟΥΣ-ΑΦΓΑΝΟΥΣ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
Οσονούπω αυτή θα είναι η τραγική κατάληξη ενός έως πρόσφατα κερδοφόρου Δημόσιου Οργανισμού ο οποίος με μεθοδευμένα και ύπουλο τρόπο περνά σε ιδιωτικά συμφέροντα. (ΠΗΓΗ: ΣΤΟΧΟΣ)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΔΕΗ (Ε.ΤΕ-ΔΕΗ) Τ.Δ.Ε. ΡΟΥΦ Α.Δ.Μ.Η.Ε.
Η ΕΤΕ ΔΕΗ το τμήμα ΑΔΜΗΕ εξέδωσε την παρακάτω ενημέρωσηση για το τι παιχνίδια παίζονται σε βάρος της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού: 

 Ο  Α.Δ.Μ.Η.Ε. είναι ο ανεξάρτητος διαχειριστής μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Σκοπός του είναι η μεταφορά  του ηλεκτρικού ρεύματος  από τα εργοστάσια παραγωγής του, στους υποσταθμούς των πόλεων. Οι μεγάλες σιδερένιες κολώνες (πυλώνες) που βλέπουμε σε όλη την Ελλάδα διάσπαρτες δεξιά και αριστερά από τους κεντρικούς δρόμους, πάνω στα βουνά στα λαγκάδια, στις ρεματιές, στα νησιά, στα μέρη που δεν μπορούσε να ανέβει ο άνθρωπος. Σ’ αυτά τα μέρη άνοιξε δρόμους ο υπάλληλος της πρώην ΔΕΗ  και τωρινός του Α.Δ.Μ.Η.Ε με πολύ κόπο, θυσιάζοντας πολλές φορές και την ίδια του την ζωή. Αυτός είναι και υπεύθυνος για την σωστή συντήρηση τους όπως και για την συντήρηση των υποσταθμών, που εργάζεται μέσα στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία δίπλα σε διακόπτες, μετασχηματιστές που τους διαρρέει ρεύμα 400.000 και 150.000 Volt. Καταλαβαίνει κανείς κάτω από πόσο δύσκολες συνθήκες εργάζονται οι υπάλληλοι του Α.Δ.Μ.Η.Ε.
Αυτόν τον  Α.Δ.Μ.Η.Ε. θέλει η δικομματική κυβέρνηση να τον πουλήσει για 650 εκατομμύρια ενώ η αξία του δεν έχει εκτιμηθεί ακόμα αλλά οι πληροφορίες λένε ότι ξεπερνά τα 4 δις  χωρίς να εκτιμηθεί το 100% της περιουσίας των ακίνητων του, η αξία της γης που καταλαμβάνει η κάθε πυλώνα, την ασφαλιστική περιουσία κλπ.
Πριν ένα μήνα παραλείφθηκαν 185 μετασχηματιστές που η αξία τους έφθασε τα 690.000. Αυτά δεν τα  προσμετρούν στην περιουσία της εταιρίας;

Tο πλάνο πώλησης του Α.Δ.Μ.Η.Ε προέβλεπε: Την πώληση στο στρατηγικό επενδυτή του 49% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου με ταυτόχρονη ανάληψη από τον ίδιο του μάνατζμεντ (το ποσοστό αυτό θα κόστιζε στα 950.000) και σε δεύτερη φάση, να εξαγοράσει ένα επιπλέον ποσοστό 2%, φτάνοντας στο 51%.
Στη συνάντηση στις 17/9/2013  του ΥΠΕΚΑ με το τεχνικό κλιμάκιο των δανειστών, «κλείδωσε» η λύση για πώληση του 66%, ενώ για μια ακόμη φορά έγινε σαφές ότι το αρχικό πλάνο που είχε ανακοινώσει το ΥΠΕΚΑ (το οποίο μάλιστα τον περασμένο Ιούλιο είχε πάρει και την... έγκριση του υπουργικού συμβουλίου) είναι περίπλοκο, και δεν «περπατάει».
Το πλάνο πώλησης είναι η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το 66% του ΑΔΜΗΕ που θα προκηρυχθεί γύρω στις αρχές Δεκεμβρίου και εκτιμάται ότι μέχρι το τέλος του 2ου εξαμήνου του 2014 θα πραγματοποιηθεί.

Η εξαγγελθείσα πώληση (ξεπούλημα) τμήματος της ΔΕΗ που θα εμπεριέχει τον ΑΔΜΗΕ και αργότερα τα Λιγνιτικά εργοστάσια, τα Ορυχεία, τα εργοστάσια Φυσικού Αερίου, Υδροηλεκτρικά εργοστάσια, και τέλος τα πρακτορεία:

1)  Έχει καμία σχέση με επένδυση; ΟΧΙ
2)  Θα δημιουργήσει έστω μια θέση εργασίας; ΟΧΙ
3)  Θα βοηθήσει την ανάπτυξη του τόπου; ΟΧΙ
4)  Η απόφασή τους αυτή δημιουργεί προστιθέμενη αξία; ΟΧΙ

Τα χρήματα από το ξεπούλημα τμήματος της Επιχείρησης του Ελληνικού λαού που θα πάνε; Θα πάνε στην ανάπτυξη της συρρικνωμένης και ακόμα πιο αδύναμης ΔΕΗ που θα απομείνει όταν της αποσπασθεί αυτό; Τι όφελος θα’ χει; ΚΑΝΕΝΑ!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ

Πως λέγονται οι πολιτικοί άντρες που με στεντόρεια  φωνή άλλα λένε τη μια στιγμή και άλλα την άλλη;

ΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ 2 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΤΥΑ:

«Το κυβερνητικό σχέδιο για πώληση του 17% της ΔΕΗ είναι πέρα για πέρα λάθος. Δείχνει μόνο ταμειακό πανικό. Και δεν έχει καμία σχέση με το τι σημαίνει αποκρατικοποίηση υποδομών Ενέργειας και το πώς γίνεται διεθνώς…
Εμείς λοιπόν, θα προχωρήσουμε σε αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ με τον πιο σύγχρονο, υγιή, διαφανή και αναπτυξιακό τρόπο.
Η σύγχρονη αντίληψη των αποκρατικοποιήσεων παντού ξεκινά από την απελευθέρωση της ενέργειας:
-      Απελευθέρωση της Ενέργειας σημαίνει, πριν απ’ όλα, σπάω το κρατικό μονοπώλιο σε διαφορετικές εταιρίες και ύστερα διαλέγω τι πουλάω.
Η ΔΕΗ, ας το καταλάβουμε, δεν είναι πια ένα πράγμα. Πρέπει να εξεταστεί ως σύνολο διαφορετικών εταιρικών κλάδων.
Τα δίκτυα διανομής και μεταφοράς, για παράδειγμα, πρέπει να παραμείνουν υπό εθνικό έλεγχο. Τα υπόλοιπα μπορούν να αποκρατικοποιηθούν».
Αυτά είπε τότε ο κύριος Σαμαράς
Τώρα, το γιατί έκανες τούμπα κύριε Σαμαρά για την ΔΕΗ και τον Ελληνικό λαό ένας Θεός ξέρει ή μάλλον όλοι έχουμε καταλάβει.
ΠΑΝΤΩΣ Ο ΛΑΟΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ.

Έσοδα από την πώληση του ΑΔΜΗΕ:
Στο ερώτημα που θα πάνε τα έσοδα από την πώληση του ΑΔΜΗΕ, ίσως ένα μεγάλο κομμάτι κατευθυνθεί στην εξυπηρέτηση του δανεισμού της ΔΕΗ, ένα άλλο στους μετόχους της επιχείρησης (εκτός από το Δημόσιο που κατέχει το 51% υπάρχουν τα ξένα funds, το ασφαλιστικό ταμείο των εργαζομένων), και ένα τρίτο πιθανότατα στη χρηματοδότηση της «Πτολεμαΐδας V». Θα πάνε στράφι δηλαδή τα περισσότερα.

Κυρίες και κύριοι, είναι άλλο πράγμα η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, δηλαδή η Δημόσια ΔΕΗ να έχει μια σειρά ιδιώτες ανταγωνιστές απέναντι της και εντελώς διαφορετικό να τους δωρίσουμε τη ΔΕΗ και ανενόχλητοι πλέον να κάνουν ότι θέλουν, με το κράτος ανήμπορο ως απλός θεατής να παρακολουθεί το γδάρσιμο των καταναλωτών!

Τι θα κάνουμε λοιπόν;
Πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου