Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ! ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΕΡΙΞΕ ΤΟ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ! ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΡΡΙΨΕ ΠΥΡΑΥΛΟΣ!!!

Με το Airbus A320 της EgyptAir να αγνοείται ακόμη, δεδομένου ότι δεν έχει βρεθεί κάποιο ίχνος του, αν και είναι βέβαιο όπως ανέφεραν και οι...

Αιγυπτιακές αρχές ότι έχει συντριβή στη Μεσόγειο, εξετάζονται όλα τα σενάρια που οδήγησαν πιθανότατα στη νέα αεροπορική τραγωδία.
Οι αρχές συγκλίνουν στο ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας, αν και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Μαρτυρία κυβερνήτη εμπορικού πλοίου που έπλεε στην περιοχή 130 μίλια νοτιοανατολικά της Καρπάθου, όπως αναφέρει η Daily Mirror, λέει πώς είδε μία λάμψη, μία φωτιά στον ουρανό, τη στιγμή που πιθανολογείται ότι συνετρίβη το αεροσκάφος της πτήσης MS804 με τους 56 επιβαίνοντας και το 10μελές πλήρωμα.
Στο σημείο αυτό έχουν επικεντρωθεί και οι έρευνες για τον εντοπισμό κάποιων συντριμμιών του αεροσκάφους. Στα όρια των FIR Αθηνών και Καΐρου (στο σημείο αυτό πριν μία εβδομάδα Ελλάδα και Αίγυπτος είχαν πραγματοποιήσει στρατιωτική άσκηση).
Από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας αναφέρουν πώς είχε γίνει η διαδικασία “παράδοσης” του αεροσκάφους στην αντίστοιχη Υπηρεσία της Αιγύπτου και το Airbus πετούσε ήδη 10 ναυτικά μίλια εντός του FIR Καΐρου, σε ύψος 37.000 ποδών. Κανείς δεν γνωρίζει τι συνέβη έκτοτε.
Υπήρξε μηχανική βλάβη; Άγνωστο. Το πλήρωμα δεν ανάφερε κάτι. Αν η αιτία ήταν μηχανική βλάβη θα μπορούσε ή θα προλάβαινε να ειδοποιήσει. Εκτός και αν ήταν κάτι ακαριαίο. Το αεροσκάφος πάντως ήταν κατασκευής του 2003 και μέχρι στιγμής προβλήματα στη συντήρηση του δεν είχαν αναφερθεί.
Οι αναλυτές του Stratfor στις πρώτες εκτιμήσεις τους, αποκλείουν τη μηχανική βλάβη, καθώς όπως υποστηρίζουν, συνήθως κάτι τέτοιο εκδηλώνεται είτε στην απογείωση είτε στην προσγείωση του αεροσκάφους, αν και πάντα όπως επισημαίνουν υπάρχει πιθανότητα μιας αιφνίδιας βλάβης.
Η πιθανότητα να δέχθηκε επίθεση με πύραυλο επιφανείας-αέρος είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλειστεί αν και εκτιμάται ότι οι παραστρατιωτικοί στην περιοχή δεν έχουν πρόσβαση σε πυραύλους ικανούς να χτυπήσουν ένα αεροσκάφος που πετά σε ύψος περίπου 37.000 πόδια, όπως πετούσε το μοιραίο Airbus της EgyptAir.
Μεγάλη πιθανότητα δίνουν στην περίπτωση έκρηξης αυτοσχέδιου μηχανισμού, και όπως επισημαίνουν, η πτήση προερχόταν από το Παρίσι, όπου τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα, ιδιαίτερα μετά τις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες.
Στο ενδεχόμενο αυτό συγκλίνουν καθ’ ότι υπάρχει το προηγούμενο της συντριβής του αεροσκάφους της Kogalymavia, τον περασμένο Οκτώβριο, όπως έχασαν τη ζωή τους 224 επιβάτες, κυρίως Ρώσοι τουρίστες.
Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την Αίγυπτο με προορισμό της Αγία Πετρούπολη και όπως προέκυψε συνετρίβη στο βόρειο Σινά μετά από έκρηξη ενός κιλού ΤΝΤ που είχε περάσει επιβάτης και είχε πυροδοτήσει με αυτοσχέδιο μηχανισμό.
Απαντήσεις βέβαια σε όλα τα σενάρια θα δώσουν τα συντρίμμια του αεροσκάφους ή το “μαύρο” κουτί, αν βρεθεί.

 scoops.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου