Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Έτσι θα είναι από αύριο όλα τα πακέτα τσιγάρων στην Ελλάδα. 

Από 20 Μαΐου υποχρεωτικά το 65% των πακέτων τσιγάρων που θα κυκλοφορεί στην Ελλάδα θα καλύπτεται από αποτρεπτικά για το κάπνισμα μηνύματα και φωτογραφίες. (ΠΡΟΣΟΧΗ! ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)
Adtech Ad
Σε εφαρμογή τίθεται από τις 20 Μαΐου - και στις τελευταίες χώρες της Ευρώπης που δεν την είχαν εφαρμόσει – η οδηγία σχετικά με το εικαστικό και τις λεκτικές προειδοποιήσεις που πρέπει να έχουν τα πακέτα τσιγάρων που κυκλοφορούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση. 

AdTech Ad

Η Ελλάδα είναι μία από τις τελευταίες χώρες που συμμορφώθηκε στην οδηγία καθώς από αύριο ουσιαστικά ξεκινάει η παραγωγή των νέων πακέτων τα οποία αναμένεται να φθάσουν στα χέρια των καταναλωτών μετά από λίγες εβδομάδες (σ.σ. ή και μήνες καθώς εν όψει της οδηγίας είχαν αυξήσει την παραγωγή τους) μέσω των περιπτέρων και των σημείων πώλησης καπνού.
Το 65% των πακέτων μετά την εφαρμογή της οδηγίας καλύπτεται από αποτρεπτικές για την συνήθεια του καπνίσματος εικόνες και μηνύματα. Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η «βιβλιοθήκη» εικόνων τις οποίες με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα θα πρέπει να αναρτούν όλες οι καπνοβιομηχανίες στα πακέτα τους.
Στόχος της κίνησης αυτής από την Ευρωπαϊκές αρχές είναι να αποτρέψει νέους ανθρώπους να ξεκινήσουν το κάπνισμα. Σύμφωνα με όσα ανέφερε στέλεχος μεγάλης καπνοβιομηχανίας στο news247 η εφαρμογή του μέτρου σε άλλες χώρες έδειξε ότι το μέτρο δεν είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό καθώς δεν παρατηρήθηκαν δραματικές μειώσεις στην κατανάλωση τσιγάρων. Αξίζει να αναφερθεί ότι όπου εφαρμόστηκε το μέτρο αυξήθηκαν οι πωλήσεις σε ταμπακιέρες καθώς οι καπνιστές προτίμησαν να συνεχίσουν την συνήθεια τους “κλείνοντας τα μάτια” στην σκληρή πραγματικότητα.
Στην συνέχεια το news247 παρουσιάζει τις 42 φωτογραφίες που θα καλύπτουν από αύριο το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας των πακέτων που παράγονται στην Ελλάδα ή θα απευθύνονται στην ελληνική αγορά.
http://news247.gr/ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου