Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Μια γνωστή...πλην άγνωστη πλευρά της ζωής μας:

'' Το Σπίτι Του Ηθοποιού '' -& ΔΙΗΓΩΝΤΑΣ ΤΑ ΝΑ ΚΛΑΙΣ...αλλά και να περιφανεύεσαι !
Η ΑΝΝΑ ΦΟΝΣΟΥ

REPORTAZ  
Φωτογραφία προφίλ του χρήστη Παναγιώτα Βασιλοπούλου
ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΩΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ 


Θα ξεκινήσω το Ρεπορτάζ μου , που έκανα για το '' Σπίτι του Ηθοποιού'', με μια ιδέα της προέδρου Άννας Φόνσου , με τη φράση του Κάρολου Κουν:

''Κάνουμε Θέατρο για την ψυχή μας ''

Το Σπίτι του Ηθοποιού , είναι ένα Ίδρυμα Κοινωφελές – Φιλανθρωπικό -Πολιτιστικό  με μη κερδοσκοπικού Χαρακτήρα , το οποίο λειτουργεί υπό την Αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού , Οικονομικών , Παιδείας και Υγείας.


Ηθοποιοί που αφιέρωσαν τη ζωή τους για την ανθρωπιστική διάσταση της Τέχνης , μείναν μόνοι μιας και είναι πια θύματα του κύκλου των δημοσίων σχέσεων ,  η μοναξιά , μαζί με την οικονομική καταστροφή τους , μιας και πια δεν εργάζονται ώστε να έχουν εισόδημα , γιατί ο χώρος τους θεωρεί πλέον περιττούς , βρίσκουν ''Στο σπίτι του Ηθοποιού'' καταφύγιο, ζεστασιά στην ψυχή τους και συντροφιά.
Οι εκδηλώσεις , Πολιτισμού , Θεατρικά Δρώμενα , Εκθέσεις Εικαστικών , παρουσιάσεις βιβλίων , που γίνονται και λαμβάνουν χώρο Στο Σπίτι του Ηθοποιού , τους εντάσσει στην κοινωνικοποίηση και τους λυτρώνει από την κατάρα της μοναξιάς , που δεν τη βιώνουν από επιλογή τους , μα επειδή τους  έθεσε το σύστημα στο περιθώριο .
Συχνά πυκνά , βλέπουμε στα Μ.Μ.Ε , προβλήματα μεταξύ της προέδρου , μεταξύ ηθοποιών που στεγάζονται και φιλοξενούνται , που είναι λογικό μέσα στο πλαίσιο , του ότι , όντως είναι πολλά τα ζητήματα που απαιτούν λύση , κι η λύση είναι η οικονομική ενίσχυση , διότι  υπάρχουν πολλές ελλείψεις οικονομικές.
Όμως , ο χώρος , είναι ένα ζεστό περιβάλλον , ένα περιβάλλον με καλαίσθητη διακόσμηση , με ενδύματα από σπουδαίες θεατρικές παραστάσεις γνωστών Ελληνίδων Ηθοποιών , με πίνακες που δώρισε ο Αλέξανδρος Χαιρετάκης , αναγνωρισμένος Ζωγράφος στο Λονδίνο και στη Γαλλία, και πολλές πολλές ακόμα προσφορές για την διακόσμηση του χώρου.
Το ρεπορτάζ μου είναι πλαισιωμένο από φωτογραφίες που τράβηξα από το εσωτερικό  του χώρου  .  

Τα εγκαίνια έγιναν Τον Απρίλιο του 2003 , του εξαώροφου Κτηρίου όπου στεγάζονται οι ηθοποιοί που κατέληξαν σε άθλιες συνθήκες ζωής , επειδή πολλές φορές έγιναν θύματα εκμετάλλευσης των  υποσχέσεων πως θα αμείβονταν από τις συνεργασίες τους  , που ποτέ δεν αμείφθηκαν , γιατί τη η Τέχνη της Υποκριτικής ήταν γι΄ αυτούς ένα υψηλό ιδεώδες και έγιναν θύματα της αγάπης και του πάθους για την Τέχνη τους .   Κλείνω το ρεπορτάζ μου , με τη φράση του Κάρολου Κουν που ξεκίνησα , πως τελικά όντως:

''Κάνουμε Θέατρο για την ψυχή μας ''

Ρεπορτάζ: Βασιλοπούλου Παναγιώτα – Δημοσιογράφος για την ΕΣΔ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου