Παρασκευή 20 Μαΐου 2016

ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ! Πάνδημη εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των Ελλήνων του Πόντου - Φωτορεπορτάζ

       ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ! Πάνδημη εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα εκατοντάδες χιλιάδες θύματα των Ελλήνων του Πόντου - Φωτορεπορτάζ
 
Με την μαζική συμμετοχή Εθνικιστών πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ακριτών Πόντου στις Αχαρνές εκδήλωση Τιμής και Μνήμης για τα 353 χιλιάδες θύματα του Ποντιακού Ελληνισμού.






Όπως κάθε χρόνο η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης απέτισε φόρο Τιμής στα θύματα της Ποντιακής Γενοκτονίας από τα αιμοδιψή στίφη των τούρκων.



Το σύνθημα "Φίλη - προδότη - εθνομηδενιστή, το αίμα των Ποντίων δεν θα ξεχαστεί" δονούσε την ατμόσφαιρα, καταγγέλλοντας τα ανδρείκελα της προδοτικής κυβέρνησης.



Πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Ν. Γ. Μιχαλολιάκος κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο των θυμάτων της Γενοκτονίας.



Ο πρόεδρος του Α.Ι.Γ.Ι.Σ., Θανάσης Κωνσταντίνου, μέσα από ένα σύντομο ιστορικό της Γενοκτονίας ανέδειξε τα ειδεχθή εγκλήματα των τούρκων.



Ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, εκπρόσωπος της Τοπικής Οργάνωσης Αχαρνών - Καματερού, ως υπερήφανος Πόντιος στην καταγωγή τόνισε πως όλοι οι Πόντιοι συνεχίζουν σθεναρά τον Εθνικό Αγώνα για την δικαίωση της θυσίας των προγόνων.



Ο βουλευτής Αττικής, Ηλίας Κασιδιάρης υπενθύμισε πως η Χρυσή Αυγή παραμένει πιστή στο σύνθημα "ΟΧΙ στην λήθη και την υποταγή" και κρατάει άσβεστη την φλόγα της Εθνικής Μνήμης.



Στο βήμα υπό τα θερμά χειροκροτήματα των παρευρισκομένων ανέβηκε ο Γενικός Γραμματέας του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή, Ν. Γ. Μιχαλολιάκος.


Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής τόνισε ότι οι Έλληνες του Πόντου κράτησαν υψηλό το εθνικό φρόνημα, δεν έγιναν ποτέ τους σοβιετικοί και από εκεί πήγαζε το μίσος και οι διώξεις εναντίον τους.



Υπενθύμισε επίσης ότι το καθεστώς του Λένιν στήριξε τους νεότουρκους του Κεμάλ με πολεμοφόδια και χρήματα, ώστε να πραγματοποιήσουν τις διώξεις και την αιματηρή γενοκτονία κατά των Ελλήνων του Πόντου.



Η εκδήλωση έληξε με εκατοντάδες αναμμένες δάδες προς τιμήν των εκατοντάδων χιλιάδων ψυχών και με άπαντες σε στάση προσοχής να ψάλλουν τον Εθνικό Ύμνο και τον Ύμνο της Χρυσής Αυγής.



Περισσότερες φωτογραφίες:
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου