Τρίτη 6 Μαΐου 2014

ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΛΙΑ ΤΗΣ ΜΑΝΑΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ Η ΦΑΡΜΑΚΟ-ΙΑΤΡΙΚΗ ΜΑΦΙΑ


ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ π. ΑΝΤΩΝΙΟΥ, ΑΝΑΤΡΕΞΤΕ ΣΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ "ΥΓΕΙΑ" ΣΤΗΝ ΜΠΑΡΑ ΚΑΤΩ ΑΠΌ ΤΟΝ ΤΊΤΛΟ.Ή κατ΄ευθείαν ΚΛΙΚ στο> http://monidadias-news.blogspot.gr/p/blog-page_3083.html
 • 11ον-Από το Βιβλίο του μοναχού π.Αντωνίου
 • ΠΩΣ ΝΑ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΝΟ

  *** Τα αντιφλεγμονώδη φάρμακα..ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ!

  *** Η μεγάλη συνομωσία Φαρμακοβιομηχάνων-γιατρών
  *** Στην Ελλάδα της διαπλοκής και της λαμογιάς κυκλοφορούν παυσίπονα, ενώ τα έχουν απαγορεύσει στις ΗΠΑ!!…
  *** ΤΑΜΒΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΗ!
  *** ΤΟ ΣΟΥΣΑΜΙ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟ…αλλά τα μπάσταρδα της ιατροφαρμακευτικης μαφίας σας το κρυβουν…

  Πολλά έχουν ακουστεί για τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη, αν έχουν επικυνδινότητα η όχι.
  Ας δούμε μια αξιόλογη ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ για τα μη στεροειδη ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ
  ΠΟΝΩ ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΑ..ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΑΡΩ ΜΗ ΣΤΕΡΟΕΙΔΗ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ…ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ.;

  ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΛΥΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΑ ΒΟΤΑΝΑ ΠΟΥ ΕΥΕΡΓΕΤΟΥΝ ΜΟΝΟ …ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΑ!.

  “Τεράστιος-ο-τζίρος-των-μη-στεροειδών αντιφλεμονωδών…Βλέπετε ο πόνος είναι ανυπόφορος και δεν έχουμε μάθει να τον υποφέρουμε, έστω και για λίγο..

  Αξίζει να το ξαναθυμηθείτε..
  Η χρήση αντιφλεγμονωδών παυσίπονων ( δεν μιλάμε για κατάχρηση…), δυστυχώς, προκαλεί παρενέργειες στο κυκλοφοριακό σύστημα και την καρδιά κι αλλού…
  Η ιστορία, εγώ το λέω τραγικό παραμύθι, ξεκίνησε στην αρχή της δεκαετίας του 2000, όταν μια μελέτη για ένα φάρμακο με το όνομα Vioxx, έδειξε ότι προκαλεί θανάτους από καρδια.. Το Vioxx αποσύρθηκε από την αγορά των ΗΠΑ το 2004.
  H κατασκευάστρια εταιρία του Vioxx, ανακοίνωσε εθελοντική απόσυρση του φαρμάκου από την αγορά των ΗΠΑ και απ όλο τον κόσμο. Η απόσυρση οφείλονταν σε ανησυχίες για τον αυξημένο κίνδυνο καρδιαγγειακών επεισοδίων και εγκεφαλικών,σε ασθενείς που ελαμβαναν Vioxx.

  Οι παρενέργειες του πολλές και επικίνδυνες.. κοιλιακό άλγος, ευαισθησία,Ναυτία, Αιματηρούς εμετούς , μαύρα, σαν πίσσα κόπρανα ,Οίδημα ή κατακράτηση νερού, Κούραση , λήθαργο , δερματικό εξάνθημα, Φαγούρα συμπτώματα “γρίπης” ή ασυνήθιστο μελάνιασμα , αιμορραγία. .και πολλά άλλα …και η υπόθεση θεωρήθηκε από πολλούς τελειωμένη.

  Παρόλα αυτά, κάποιοι ερευνητές αναρωτήθηκαν στη συνέχεια, για το κατα πόσο αυτές οι Παρενέργειες ηταν Του Vioxx…Ή… Όλης Της Ομάδας Των Αντιφλεγμονωδών Παυσίπονων.
  Τότε ξεκίνησε σιωπηρά..μια κολοσσιαία μελέτη για να δει ακριβώς αυτό. Γνωρίζοντας ότι πολύς, πάρα πολύς κόσμος παίρνει συχνά αντιφλεγμονώδη …πολλές φορές και μόνο απ τον φόβο του πόνου..
  Σημειώνω χαρακτηριστικά, οτι πριν μερικά χρόνια, στενός φίλος μου, υπηρέτης…του Ιπποκράτη, και φανατικός τενίστας, επί καθημερινής βάσεως έπαιρνε ιβουπροφένη, γιατι του…καλμαριζε τις ταλαιπωρημένες κλειδώσεις απ το πάθος του παιχνιδιού…
  Ευτυχώς η ασφυκτική επιμονή μου , κάποια στιγμή έφερε αποτέλεσμα, κι έκοψε το φάρμακο…όμως ήδη του είχε δημιουργήσει πρόβλημα στην καρδιά..άλλο που ποτέ δεν το παραδέχτηκε…
  Φυσικά η καθημερινή λήψη..ασενοκουμαρόλης..( παράγωγο της κουμαρίνης και ανταγωνιστής της βιτ. Κ.. κλασσικό και κοινό αντιπηκτικό..)του το θυμίζει..
  Τα Αποτελέσματα αυτής της μελέτης υπήρξαν και εξακολουθούν να είναι, εξαιρετικά σημαντικά για όλους μας, κι αξίζει να τα ξαναθυμηθούμε, με ευκαιρία τη φίλη, που ο ανυπόφορος πόνος την έφερε στα κλασσικά αντιφλεγμονώδη ( δεν αναφέρονται ονόματα για λόγους δεοντολογίας.)
  Τα αποτέλεσματα δείχνουν ότι
  Όλα Τα Αντιφλεγμονώδη Παυσίπονα Προκαλούν Προβλήματα Στο Κυκλοφορικό Σύστημα, Την Καρδιά Και Τον Εγκέφαλο.
  Συγκεκριμένα,
  • Η Ναπροξένη αυξάνει την πιθανότητα εγκεφαλικού 76%.
  Η Ιβουπροφένη,που κυκλοφορεί στην Ελλάδα σε πολλά σκευάσματα, Αυξανει:
  • Την Πιθανότητα Εμφραγματος Του Μυοκαρδιου Κατα 61%,
  • Την Πιθανότητα Εγκεφαλικού 336%(!), Και Τέλικα
  • Την Πιθανότητα Θανατου Απο Καρδιαγγειακο… Κατα 239%.
  • Η διλκοφενάκη, αυξανει την πιθανότητα εγκεφαλικου κατα 286%, και την πιθανότητα καρδιαγγειακου θανάτου κατα 398%.
  Η νεότερη κατηγορία αντιφλεγμονωδων παυσιπόνων οι φοβερές κοξιμπες.. όμως δεν φαίνεται να είναι πιο ασφαλείς.
  Η σελεκοξιμπη, αυξανει την πιθανότητα εμφραγματος μόνο 35%, και του εγκεφαλικού μόλις 12%, αλλά η πιθανότητα καρδιαγγειακου θανάτου αυξανει 207%.
  Η ετορικοξιμπη, φαίνεται να μειωνει την πιθανότητα εμφάνισης εμφραγματος, αλλά δυστυχώς τα εγκεφαλικά τα Αυξανει 267% Και Τους Θανάτους Απο Καρδιαγγειακό Που Τους Αυξανει Κατα 407%.
  Το αστείο και συνάμα τραγικό της υποθεσης είναι ότι το Vioxx, το πρωτο αντιφλεγμονωδες παυσίπονο που συνελήφθει να προκαλει εγκεφαλικά και εμφράγματα ..και έληξε άδοξα το 2004..δεν ήταν, ως φαίνεται και τοσο τραγικό στην πραγματικότητα, αφού ηυξανε την πιθανότητα εμφραγματος κατα..212%, του εγκεφαλικού μόλις.. 7% και του καρδιαγγειακου θανάτου με ένα πενιχρο… 58%.
  Ηδη η κρίση περιόρισε δραματικά την συνταγογράφηση..παυσίπονων και μη στεροειδών…τώρα τα πληρώνουμε απ τη τσέπη μας…Πρόκειται να να την περιορίσει ακόμα παραπάνω..Δόξα τω Θεώ..Όλοι γνωριζουμε ότι τα φάρμακα γενικά είναι επικινδυνα και ότι πρέπει να τα αποφεύγουμε οσο πιο πολυ γίνεται…Να μια ευκαιρία να κόψουμε παυσίπονα και μη στεροειδή ..Και επαναλαμβάνω..προσοχή σε όσους χρησιμοποιούν αντιυπερτασικά…Τα μη στεροειδή, μειώνουν δραματικά την δράση τους…
  ΠΑΛΙΟ ΑΛΛΑ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΑΠΛΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ

  Vioxx

  Δικαστήριο του Νιού Τζέρσι επεδίκασε αποζηµίωση 13,5 εκατ. $ εξαιτίας του Vioxx. Ακολουθούν δεκάδες χιλιάδες ακόµα αγωγές. Στην Ελλάδα, ούτε µία!
  Η υπόθεση Vioxx δε λέει να εγκαταλείψει τη δηµοσιότητα στις ΗΠΑ (αλλά εξακολουθεί να αντιµετωπίζεται ως µη γενόµενη στην Ελλάδα). Στις 12 Απριλίου, δικαστήριο ενόρκων στο Ατλάντικ Σίτι του Νιού Τζέρσι καταδίκασε την εταιρεία Merck σε αποζηµίωση 13,5 εκατοµµυρίων δολαρίων στον Τζον Μακ Ντάρµπι, ετών 77, ο οποίος υπέστη καρδιακή προσβολή ενώ έπαιρνε Vioxx για 4 χρόνια. Σύµφωνα µε το Associated Press, η ακροαµατική διαδικασία στο Ατλάντικ Σίτι απέδειξε πως η Merck εν γνώσει της απέκρυψε πληροφορίες από τον Αµερικανικό Οργανισµό Φαρµάκων που είχαν σχέση µε τα προβλήµατα του Vioxx.
  Μέχρι το τέλος του 2005, σύµφωνα µε την ίδια τη Merck, εκκρεµούσαν 9.650 αγωγές από 19.000 ενάγοντες, αριθµός που αναµένεται να αυξηθεί κατά χιλιάδες µετά την ετυµηγορία του Νιού Τζέρσι. Την ίδια στιγµή, στην Ελλάδα, σύµφωνα µε τη Βιανέξ (την εταιρεία που εµπορευόταν το Vioxx) δεν έχει ασκηθεί ούτε µία.Στο προηγούµενο τεύχος, η ΓΑΛΕΡΑ ισχυρίστηκε κάτι που µας φαίνεται πολύ σοβαρό: Πως το αντιφλεγµονώδες Vioxx, φάρµακο που ευθύνεται για δεκάδες χιλιάδες νεκρούς σε όλο τον κόσµο, σύµφωνα µε όλες τις εκτιµήσεις συνδέεται µε θανάτους και στην Ελλάδα.
  Μας µίλησε ο Ντέιβιντ Γκρέαµ, στέλεχος του FDA (του Αµερικανικού Οργανισµού Φαρµάκων) ο άνθρωπος που κατά πολλούς ξεσκέπασε το σκάνδαλο στην Αµερική.
  Ο Δρ. Γκρέαµ δεν άφησε καµία αµφιβολία: το Vioxx είχε θύµατα και στην Ελλάδα.
  Όπως µάθαµε, το ρεπορτάζ έφτασε (και διαβάστηκε) σε όλα τα γραφεία των φαρµακευτικών εταιρειών (πληρώνουν άλλωστε αδρά για υπηρεσίες press clipping), αλλά και του Ελληνικού Οργανισµού Φαρµάκων. Κανένας όµως δεν αντέδρασε, κανένας δεν απάντησε.
  Γιατί και πώς η υπόθεση Vioxx πνίγηκε στην Ελλάδα;
  Με αφορµή τη συγκάλυψη του Vioxx, η ΓΑΛΕΡΑ ψηλαφεί το πλέγµα µεταξύ φαρµακευτικών εταιρειών, δηµόσιων οργανισµών, γιατρών αλλά και ΜΜΕ…
  Για τις ανάγκες του προηγούµενου ρεπορτάζ, είχαµε απευθυνθεί σε επαγγελµατίες και ειδικούς από το χώρο της υγείας: πανεπιστηµιακούς, στελέχη του υπουργείου και των φαρµακευτικών εταιρειών, γιατρoύς, φαρµακοποιούς…
  Σχεδόν κανένας δεν δέχτηκε να µιλήσει επωνύµως…
  Αποδείχτηκε πιο εύκολη η επικοινωνία µε τον Δρ. Γκρέαµ στο Μέριλαντ, παρά µε τους ντόπιους ειδικούς.
  Το «γιατί» αυτής της σιωπής, µπορείτε να το αναζητήσετε σε ένα άρθρο, πριν από µερικά χρόνια, στο έγκυρο ιατρικό περιοδικό British Medical Journal.
  Με τίτλο «Νύχτες της Αραβίας – 1001 παραµύθια για το πώς οι φαρµακευτικές φροντίζουν τις υλικές ανάγκες των γιατρών», το άρθρο περιέγραφε µε χειρουργική ακρίβεια τη διαπλοκή στην Ελλάδα µεταξύ φαρµακευτικών εταιρειών και γιατρών… (Ανάµεσα στις γαργαλιστικές λεπτοµέρειες, ο χορός… χανούµισσας στα πόδια Έλληνα γιατρού, κατά τη διάρκεια «επιµορφωτικού» ταξιδιού στην Ιορδανία).
  Στέλεχος εταιρείας λέει: «Δεν είναι η διαφθορά η µόνη αιτία της σιωπής.
  Είναι και το ότι δεν υπάρχει ερευνητική και επιστηµονική νοοτροπία σε κανένα επίπεδο. Οι “ειδικοί” απλώς επαφίενται στους Αµερικανούς και τους Ευρωπαίους να τους πουν τι να κάνουν. Δεν το θεωρούν δική τους δουλειά.
  ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΗΣΗ ΕΓΓΕΦΑΛΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΟΥΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΑ ΠΑΥΣΙΠΟΝΑ.
  Είµαστε επαρχιώτες που απλώς δεν έχουµε άποψη για τέτοια θέµατα. Είναι “πέρα από µας”».
  Επισήµως, οι δαπάνες για το µάρκετινγκ δεν πρέπει να ξεπερνούν το 15% των εσόδων της εταιρείας. Ανεπισήµως, το µεγαλύτερο µέρος του µπάτζετ των ελληνικών εταιρειών δαπανάται εκεί.
  Το ότι το µάρκετινγκ των φαρµακευτικών επηρεάζει αποφασιστικά τις πωλήσεις των φαρµάκων είναι ορατό και στην ελληνική αγορά – και αυτό τεκµηριώνεται από µια σύγκριση µεταξύ των πωλήσεων των κοξιµπών σε Ελλάδα και ΗΠΑ:
  • Στις ΗΠΑ το Celebrex έκανε τις διπλάσιες πωλήσεις από το Vioxx (επειδή κυκλοφόρησε πρώτο, και επειδή η Pfizer είναι µεγαλύτερη εταιρεία από τη Merck).
  • Αντιθέτως, στην Ελλάδα το Vioxx, το 2003 για παράδειγµα, έκανε διπλάσιες πωλήσεις από το Celebrex.
  Πιθανότατα, επειδή η Βιανέξ είναι πολύ ισχυρότερη εταιρεία από την Pfizer.
  Στην αγορά του φαρµάκου, κυκλοφορεί ως ανέκδοτο:
  «Ποιοι είναι οι πιο τακτικοί θεατές της οµάδας µπάσκετ του Παναθηναϊκού;
  Μα, οι υπάλληλοι του ΕΟΦ…».
  Ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός και πρόεδρος της Βιανέξ, της µεγαλύτερης ελληνικής φαρµακευτικής, κ. Παύλος Γιαννακόπουλος, επισκέπτεται αυτοπροσώπως τα γραφεία στη Λεωφόρο Μεσογείων και µοιράζει εισιτήρια για την κερκίδα των επισήµων.
  Κάποιοι, πιο εκλεκτοί, ακολουθούν την οµάδα και στους αγώνες του εξωτερικού: Βαρκελώνη, Κωνσταντινούπολη, Μόσχα (δυστυχώς όχι Πράγα) κ.ο.κ., φυσικά Business Class…
  Ευτυχώς για τον ίδιο, ο Γιαννακόπουλος έχει τον Παναθηναϊκό. Σε άλλες εταιρείες τα δώρα κοστίζουν κάτι παραπάνω…
  «Παλιά οι εταιρείες έδιναν στους γιατρούς µέχρι και… λάστιχα για το αυτοκίνητό τους. Αυτό λέγεται λάδωμα …κατεύθυνση συνταγής και του αδαούς βεβαίως-βεβαίως ασθενούς…
  Τώρα τους πάνε ταξίδι στη Eurodisney», µας λέει στέλεχος του µάρκετινγκ.
  Για το λανσάρισµα του Vioxx δαπανήθηκαν δυσθεώρητα ποσά.
  Η διαφηµιστική δαπάνη της Merck στην Αµερική ξεπέρασε εκείνες τις χρονιές το µπάτζετ της Coca-Cola και της Pepsi!
  Στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αντίθετα µε τις ΗΠΑ, απαγορεύεται η διαφήµιση φαρµάκων. Υπάρχουν όµως άλλα µέσα που χρησιµοποιούν οι εταιρείες: τους ιατρικούς επισκέπτες, τα ιατρικά συνέδρια και τη µέθοδο που είναι γνωστή ως «ghost writing» (συγγραφή-φάντασµα): το «φάντασµα» είναι ένα κείµενο προώθησης του φαρµάκου, το οποίο η εταιρεία αναθέτει σε έναν ειδικό µε κύρος (π.χ. καθηγητή πανεπιστηµίου) να το δηµοσιεύσει σαν να ήταν δικό του. Κάπως έτσι εξηγούνται τα απανωτά επαινετικά άρθρα Ελλήνων καθηγητών πανεπιστηµίου, σύµφωνα µε τα οποία «το Vioxx δεν έχει καθόλου παρενέργειες».Μένει µια τελευταία πτυχή στη συγκάλυψη του Vioxx: το θέµα της κάλυψης της υπόθεσης από τα ελληνικά ΜΜΕ.
  Οι ειδικοί οι οποίοι ρωτήθηκαν στο πλαίσιο αυτού του ρεπορτάζ, υποστηρίζουν ότι το θέµα έλαβε µεγάλη δηµοσιότητα και στην Ελλάδα.
  Πράγµατι, ασθενείς που έπαιρναν Vioxx δηλώνουν ότι έµαθαν για την απόσυρσή του από την τηλεόραση. Προσεκτικότερη µελέτη των δηµοσιευµάτων δίνει ωστόσο εντελώς διαφορετική εικόνα.
  1. Στο εξωτερικό, οι «κοξίµπες» έγιναν συχνά πρώτο θέµα στις µεγάλες εφηµερίδες: στον Independent και στους Τimes. Στη Monde και τη Liberation. Στους New York Times. Η απόσυρση του Vioxx έπαιξε µία-δύο φορές στις πρώτες σελίδες των ελληνικών εφηµερίδων, αλλά όχι ως πρώτο θέµα.
  2. Τα περισσότερα δηµοσιεύµατα των εφηµερίδων αναφέρονται στο Vioxx όχι ως ζήτηµα δηµόσιας υγείας, αλλά ως θέµα του χρηµατιστηρίου! Ως σηµαντικό δεν θεωρούνται οι απώλειες χιλιάδων ζωών, αλλά οι απώλειες της µετοχής της Merck!
  3. Στη µοναδική ιντερνετική πύλη υγείας (health.in.gr), τα θετικά δηµοσιεύµατα για το φάρµακο είναι περισσότερα από τα αρνητικά!
  4. Ούτε ένα από τα δηµοσιεύµατα που εξετάστηκαν δεν ανέφερε ότι το φάρµακο το εµπορεύεται στην Ελλάδα η εταιρεία Βιανέξ…
  Όµως, και πάλι, περισσεύει πολύ ακόµα µπάτζετ για µάρκετινγκ στις ελληνικές φαρµακευτικές.
  Κι αφού δεν µπορούν να το διαθέσουν για διαφήµιση φαρµάκων, το διαθέτουν για τη διαφήµιση… πολιτικών.
  Είναι κοινό µυστικό ότι ένας από τους µεγαλύτερους φαρµακοβιοµήχανους της χώρας (όχι ο Παύλος!) ήταν ο βασικός χρηµατοδότης του ΚΕΠ, του πολιτικού κόµµατος του Δηµήτρη Αβραµόπουλου – ο οποίος, κατά σύµπτωση, είναι πλέον ο νέος υπουργός Υγείας…

  Vioxx και… πολιτεία
  Τι συµβαίνει σήµερα

  Λίγες µέρες πριν πάρετε αυτό το τεύχος στα χέρια σας, στις 13 Απριλίου, νέα έρευνα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστηµίου της Πενσυλβάνια διαπίστωσε πως όλοι ανεξαιρέτως οι αναστολείς COX-2 (κοξίµπες) αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών προσβολών επειδή ανεβάζουν την αρτηριακή πιέση και καθιστούν πιο πιθανές τις θροµβώσεις του αίµατος…
  Ενάµιση χρόνο µετά την απόσυρση του φαρµάκου, και παρά τον διεθνή σάλο, οι εταιρείες φέρονται σαν να µην άλλαξε τίποτα – ακόµα και για το ίδιο το Vioxx.
  Το φάρµακο παραλίγο να επανακυκλοφορήσει, αφού σύµβουλοι του FDA τοποθετήθηκαν θετικά, αλλά η ίδια η Merck για την ώρα διστάζει.
  Δεν είναι µόνο η τύχη του Vioxx που απασχολεί τους επιστήµονες.
  Στην κατηγορία των κοξιµπών (εκλεκτικοί αναστολείς COX-2,) των φαρµάκων που προωθήθηκαν µε θριάµβους στην αγορά «ως καινοτόµα αντιφλεγµονώδη σκευάσµατα που δεν προκαλούν παρενέργειες στο στοµάχι», ανήκουν επίσης το Celebrex της Pfizer και το Arcoxia της Merck. (Μία άλλη κοξίµπη, το Bextra, αποσύρθηκε από την Pfizer τον Απρίλιο του 2005).
  Αρχές του 2005, ο Ευρωπαϊκός Οργανισµός ΕΜΕΑ εξέδωσε νέες οδηγίες για τις κοξίµπες. Επέστησε την προσοχή στους γιατρούς να µην τις συνταγογραφούν σε οµάδες υψηλού κινδύνου καρδιοπάθειας, αλλά επέτρεψε την κυκλοφορία τους.
  Στις αρχές Μαρτίου του 2006, η Pfizer ενηµέρωσε τους Έλληνες δηµοσιογράφους για µια µελέτη στο American Journal of Medicine που αποδεικνύει ότι το Celebrex όταν λαµβάνεται σε χαµηλές δόσεις δεν προκαλεί παρενέργειες στην καρδιά και επιπλέον είναι ασφαλές για το στοµάχι.
  Αυτό που η εταιρεία παρέλειψε να αναφέρει στο πρες κιτ είναι πως ακριβώς τις ίδιες ηµέρες (01.03.2006) το BBC και άλλα µεγάλα διεθνή ΜΜΕ αναφέρθηκαν σε έρευνα που δηµοσίευσε το Journal of the Royal Society of Medicine σύµφωνα µε την οποία το ίδιο φάρµακο διπλασιάζει τον κίνδυνο εµφράγµατος…
  Πόσο ασφαλές είναι λοιπόν το Celebrex;
  Μας είπε ο Δρ. Γκρέαµ: «Από τα δεδοµένα των κλινικών ερευνών είναι σαφές ότι η σελεκοξίµπη (Celebrex) αυξάνει τον κίνδυνο εµφράγµατος.
  Η παρενέργεια αυτή φαίνεται ότι εκδηλώνεται συχνότερα σε ηµερήσιες δόσεις άνω των 200 mg. Σε χαµηλότερες δόσεις, ο κίνδυνος πιθανότατα δεν αυξάνεται.
  Κάποιες µελέτες δεν αποδεικνύουν συσχετισµό στις χαµηλές δόσεις, την ίδια ώρα όµως άλλες µελέτες δείχνουν ότι υπάρχει».
  Στην Αµερική το Celebrex κυκλοφορεί φέροντας την πολύ σοβαρή ένδειξη «black box» (µαύρο κουτί), µια µαύρη λωρίδα στο κουτί που προειδοποιεί τους χρήστες ότι πρόκειται για φάρµακο µε σοβαρούς κινδύνους.
  Στην Ευρώπη (και την Ελλάδα), black box δεν υπάρχει. Το Celebrex κυκλοφορεί κανονικά, µε ενσωµατωµένες στο φύλλο χρήσης τις τελευταίες προειδοποιήσεις του ΕΜΕΑ, του Ευρωπαϊκού Οργανισµού Φαρµάκων.
  Ψιλά γράµµατα, κυριολεκτικά.
  Ενδεικτικό των αντιφάσεων είναι η περίπτωση του Arcoxia (etoricoxib), ενός αντιφλεγµονώδους που επίσης ανήκει στην κατηγορία των κοξιµπών και παράγεται από την εταιρεία Merck.
  Το Arcoxia κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά. Τότε, πώς γίνεται και το φάρµακο (αµερικανικής παραγωγής) δεν κυκλοφορεί στην Αµερική;
  Μας είπε ο Δρ. Γκρέαµ: «Μέχρι σήµερα έχουν γίνει λίγες κλινικές έρευνες, οπότε δεν θεωρούνται επαρκείς ώστε να αποδείξουν αν η ετορικοξίµπη επαυξάνει το κίνδυνο εµφράγµατος.
  Παρ’ όλα αυτά, οι λίγες ενδείξεις που υπάρχουν δείχνουν ότι επαυξάνει αυτό τον κίνδυνο. Γι’ αυτό και ο FDA δεν έχει ακόµα εγκρίνει την κυκλοφορία του στις ΗΠΑ».
  Για την η κ. Φωτεινή Βλασερού, υπεύθυνη επιστηµονικής ενηµέρωσης της Βιανέξ, που εµπορεύεται το φάρµακο στην Ελλάδα, η εξήγηση είναι απλή: «Οι ελληνικές αρχές ακολουθούν τον ΕΜΕΑ -που είναι πιο αυστηρός από τον FDA- και ο ΕΜΕΑ έδωσε έγκριση στο φάρµακο»…
  Πολλοί όµως στην Ευρώπη αµφισβητούν το ότι ο ΕΜΕΑ είναι πιο αξιόπιστος από τον FDA. O Τιερί Σουκάρ, Γάλλος δηµοσιογράφος και συγγραφέας σε θέµατα φαρµάκου, λέει: «Στην υπόθεση των κοξιµπών ο ΕΜΕΑ βρισκόταν συνεχώς σε καθυστέρηση σε σχέση µε τον FDA.
  Το φθινόπωρο του 2004, όταν στις ΗΠΑ συζητιόταν η απόσυρση του Vioxx, o ΕΜΕΑ διαπίστωνε πως τα οφέλη από τις κοξίµπες ήταν σηµαντικότερα από τις παρενέργειες»…
  Το πρόβληµα τώρα για τις εταιρείες δεν είναι τόσο η έγκριση του φαρµάκου όσο η ανασφάλεια των ασθενών.
  Προ της απόσυρσης του Vioxx, το επιχείρηµα υπέρ των κοξιµπών ήταν ότι δεν έχουν παρενέργειες στο στοµάχι όπως τα παραδοσιακά αντιφλεγµονώδη.
  Σήµερα, που από τις κοξίµπες έχουν αποσυρθεί δύο (Vioxx και Bextra) και κυκλοφορούν άλλες δύο (Celebrex και Arcoxia), οι εταιρείες είναι αντιµέτωπες µε ένα πρόβληµα µάρκετινγκ: Πώς να προωθήσεις ένα φάρµακο, όταν πλέον συνοδεύεται από τη φήµη ότι µπορεί να οδηγήσει στο θάνατο;
  Πηγή: http://galera.gr/magazine/modules/articles/print.php?id=191

  Και τελευταίο το ΝΕΡΟ


  Η Χρόνια ρευματοειδής αρθρίτιδα και οι πόνοι που τη συνοδεύουν είναι σημάδια έλλειψης σε νερό στα συνδετικούς χόνδρους που προσβάλλονται.
  Κανονικά , ο χόνδρος που καλύπτει την επιφάνεια των οστών στις κοιλότητες των συνδέσμων παίρνει νερό και θρεπτικά συστατικά από το οστό.
  Στην κατάσταση αφυδάτωσης , ο μυελός των οστών παίρνει προτεραιότητα έναντι του χόνδρου για το νερό που χρειάζεται για την κατασκευή των οστών.
  Ο πόνος της αρθρίτιδας υποδηλώνει επίσης ότι η πίεση και οι καλο-λιπασμένες περιοχές των χόνδρων στα σημεία επαφής έχουν μειωθεί λόγω της έλλειψης επαρκούς ενυδάτωσης.
  Οι πόνοι της αρθρίτιδας πρέπει να αντιμετωπίζονται με τακτική αύξηση στην πρόσληψη νερού, έως ότου ο χόνδρος είναι πλήρως ενυδατωμένος από τη βάση, που είναι η κανονική πορεία για τη πρόσληψη του νερού και των θρεπτικών συστατικών.
  ΥΔΩΡ : Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

  Το νερό είναι το φυσικό ιατρικό θαύμα

  Του F.BATMANGHELIDJ ,M.D.
  ΦΛΕΓΜΟΝΕΣ ΚΑΙ ΠΟΝΟΙ ΣΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ & Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΉ ΤΟΥΣ ΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΣΑ!
  Δημοφιλέστατοι..σαρώνουν και κερδοφόροι για τους βιομηχάνους που πωλούν με τη σέσουλα επικίνδυνα παυσίπονα σκευάσματα!
  Υπάρχουν, όμως, πολλά φυσικά μέσα για την αμτιμετώπιση και του πόνου αλλα και της φλεγμονής.


  Μια αξιοσημείωτη νέα μελέτη που δημοσιεύεται στο International Journalof Rheumatic Diseases επιβεβαιώνει ότι τα τρόφιμα δεν είναι μόνο φάρμακα , αλλά μερικές φορές ανώτερα και από αυτά .

  sesame_drug_comparison
  Ερευνητές ιατροί που εργάζονται στο Πανεπιστήμιο Ιατρικών Επιστημών του Ταμπρίζ, Tabriz , στο Ιράν , ερεύνησαν τις επιπτώσεις κατανάλωσης σπόρων σουσαμιού και τα κλινικά σημεία και συμπτώματα σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα γόνατος .
  Σουσάμι.Πόσοι αλήθεια γνωρίζουμε πόσο θαυματουργό ειναι;
  Η Οστεοαρθρίτιδα στο γόνατο είναι μια μορφή εκφυλιστικής νόσου των αρθρώσεων.
  H εκφυλιστική αρθρίτιδα εντοπίζεται στο γόνατο, και προκαλεί μια ποικιλία συμπτωμάτων που περιλαμβάνουν πόνο, οίδημα , μη φυσιολογική ανάπτυξη των οστών (το οποίο μπορεί να οδηγήσει σε οστεόφυτα) , παραμόρφωση χόνδρου και απώλεια της κίνησης , και επηρεάζει περίπου το 12,1 % των ενηλίκων ηλικίας 60 και άνω , σύμφωνα με το CDC.2
  Φυσικά αντιφλεγμονώδη και πόνος
  Η Τυπική θεραπεία περιλαμβάνει τη χρήση των αντιφλεγμονόδων NSAID φαρμάκων , πολλά από τα οποία έχουν συνδεθεί τόσο με εσωτερική αιμορραγία και σημαντικά αυξημένο κίνδυνο καρδιακής θνησιμότητας , η οποία είναι και ο λόγος για τον οποίο οι ερευνητές αναζήτησαν να ψάξουν για «μια συμπληρωματική θεραπεία για να μειώσουν τις επιπλοκές και το κόστος . “
  Στην μελέτη έλαβαν μέρος πενήντα ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα του γόνατος , και χωρίστηκαν σε δύο ομάδες 25 ασθενών :
  Στην πρώτη ομάδα , που ελάμβαναν 40 γραμμάρια σουσάμι την ημέρα σε σκόνη, και στην δεύτερη, την ομάδα πρότυπο, φαρμακευτική αγωγή , που περιελάμβανε δύο δόσεις 500 mg Tylenol (acetaminophen) δύο φορές την ημέρα μαζί με 500 mg γλυκοζαμίνης μία φορά ημερησίως.
  Μετά από δύο μήνες θεραπείας , 22 ασθενείς στην ομάδα κατανάλωσης σουσαμιού και 23 ασθενείς στην ομάδα ελέγχου ολοκλήρωσαν τη μελέτη.
  sesame_benefits
  Λαμβάνοντας υπόψη ότι η θεραπεία αποτελείται από 40 γραμμάρια σουσάμι , τα αποτελέσματα ήταν πραγματικά αξιοσημείωτα .
  Όπως παρουσιάζεται στον Πίνακα 1 ανωτέρω , υπήρχε μια σημαντική διαφορά στην ένταση του πόνου μεταξύ των δύο ομάδων μετά την αγωγή , με την ομάδα με το σουσάμι έχοντας τη μεγαλύτερη πτώση από 9,5 πριν από τη θεραπεία σε 3.5 μετά τη θεραπεία , και την ομάδα ελέγχου να έχει μια πιο μέτρια πτώση από 9 πριν από τη θεραπεία σε 7 μετά τη θεραπεία.
  Πρόσθετες μετρήσεις ελήφθησαν χρησιμοποιώντας δυο διαφορετικές μετρήσεις την Knee Injury and Osteoarthritis Outcome Score (KOOS) Questionnaire και την the Timed Up and Go (TUG) Test.
  Και οι δύο δοκιμές αποκάλυψαν έναν παρόμοιο βαθμό θετικής αλλαγής στις δύο ομάδες θεραπείας και ελέγχου , σε σύγκριση με την αρχική τιμή.
  Στο σύνολό τους , η ομάδα του σουσαμιού ήταν ο σαφής νικητής .
  Όχι μόνο αυτή η θεραπεία με το τρόφιμο ήταν ανώτερη στην μείωση της έντασης του πόνου , αλλά ήταν τουλάχιστον ίση σε αποτελεσματικότητα με την αγωγή με Tylenol και γλυκοζαμίνης και στις δύο και τις δοκιμές KOOS TUG .
  Αυτό βέβαια , είχε επιτευχθεί χωρίς τις περιβόητες παρενέργειες που σχετίζονται με το Tylenol .
  Ισα ίσα το αντίθετο , το σουσάμι έχει ένα ευρύ φάσμα των ευεργετικών ιδιοτήτων και σε ἀλλους τομείς στην υγεία.
  ΑΚΡΩΣ ΔΥΝΑΜΩΤΙΚΟ, ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΖΑΧΑΡΟΥ.
  ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΟΤΑΤΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΡΑΞΗ ΤΩΝ ΠΝΕΥΜΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΙΚΟΤΙΝΗ.
  ΙΔΑΝΙΚΗ ΛΟΣΙΟΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΑΔΕΣ ΚΑΙ ΡΥΤΙΔΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ.
  Το σησάμι είναι πλούσιο σε βιταμίνη Ε, η οποία θεωρείται θαυματουργή καθώς προστατεύει από αρτηριο-σκλήρυνση, συντελεί στη μείωση του κινδύνου του καρκίνου, είναι απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, βοηθά στη πρόληψη του καταρράκτη, μειώνει τον κίνδυνο του διαβήτη, επιβραδύνει την ασθένεια Alzheimer, την ασθένεια του Parkinson, βελτιώνει τις αθλητικές επιδόσεις και γενικά αυξάνει τη μακροζωία.
  Οι λιγνάνες του σησαμιού, που περιέρχονται στα προϊόντα του, ενισχύουν τη δράση της βιταμίνης Ε.
  Πειράματα σε ποντίκια έδειξαν ότι η προσθήκη σησαμιού στη διατροφή τους επιβραδύνει τη γήρανση, ενώ η προσθήκη της κυριότερης λιγνάνης του σησαμιού (σεσαμίνη) στη δίαιτα ποντικιών μείωσε των αριθμό των καρκίνων του μαστού. Το σησάμι και τα προϊόντα του έχουν την ικανότητα να μειώνουν τη χοληστερόλη στο αίμα και κατά συνέπεια να προστατεύουν από καρδιοπάθειες μέσω του διπλού ρόλου της σεσαμίνης.
  Έτσι , πόσο είναι 40 γραμμάρια σπόρους σουσαμιού ;
  Μια κουταλιά της σούπας σουσάμι είναι περίπου 9 γραμμάρια .
  Έτσι , θα χρειαστείτε 4 κουταλιές της σούπας, αυτή είναι η κλινική δόση, για να διαπιστώσετε τα ευεργετικά αποτελέσματα της μελέτης.
  Επίσης , οι ερευνητές αλέθαν σε σκόνη το σουσάμι , προκειμένου να ενισχυθεί η πέψη . Θυμηθείτε , είναι καλύτερα να το κάνετε αυτό το φρέσκο ​​με ένα γουδί και γουδοχέρι ( πρώτη επιλογή ) ή σε μύλο του καφέ , επίσης, να διασφαλίσουμε ότι οι σπόροι σας είναι ωμοί , πιστοποιημένοι βιολογικοί , και να μην έχουν υποβληθεί σε ακτινοβολία γάμμα .
  Για να εκτιμήσουμε πραγματικά τη σημασία της μελέτης αυτής , ρίξτε μια ματιά στο αυξανόμενο σώμα των τοξικολογικών ερευνών που δείχνουν τις δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία του Tylenol και που υπερβαίνουν κατά πολύ τα δήθεν οφέλη του . 3
  Σε πρόσφατο άρθρο σχετικά με το Tylenol επισημάναμε ότι ακόμη και μόνο περιστασιακή χρήση του Tylenol μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο άσθματος στα παιδιά κατά 540 % , και ότι μπορεί να είναι ο καιρός για την FDA να το αποσύρει από την αγορά .
  Tylenol Just Once A Month Raises A Child’s Asthma Risk 540%
  Για πρόσθετη έρευνα σχετικά με τις φυσικές ή / και ολοκληρωμένη παρεμβάσεις για την οστεοαρθρίτιδα του γόνατος επισκεφθείτε τη σελίδα της έρευνας μας σχετικά με το θέμα : οστεοαρθρίτιδα γόνατος .
  http://www.greenmedinfo.com/disease/osteoarthritis-knee
  Επιμέλεια μετάφρασης
  Ευαγγέλου Μαριάννα
  βιοχημικός Μsc
  ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ
  1 http://www.greenmedinfo.com/article/sesame-seed-supplementation-compares-favorably-drug-therapy-clinical-signs-and
  Bina Eftekhar Sadat , Mahdieh Khadem Χαγκιγκιάν , Beitollah Alipoor , Aida Malek Mahdavi , Mohammad Asghari Jafarabadi , Abdolvahab Moghaddam
  2 http://www.cdc.gov/arthritis/basics/osteoarthritis.htm
  3 http://www.greenmedinfo.com/toxic-ingredient/tylenol

  4 http://fytro.wordpress.com/2013/02/06/σουσάμι-πόσοι-αλήθεια-γνωρίζουμε-πόσ/

  Δηλητήρια που παίρνουμε απο έμβρυα εως τα βαθειά γεράματα. ”Οι πέντε τοξικές φάσεις στη ζωή μας.”

  EMBΟΛΙΑ,ΑΠΟΡΥΠΑΝΤΙΚΑ,ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ,ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ,ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΡΥΠΑΝΣΗ,ΣΑΜΠΟΥΑΝ
  by ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

  ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΤΟΞΙΚΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ


  ΦΑΣΗ 1 : ΕΜΒΡΥΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ


  Κατά το μεγαλύτερο μέρος του 20 ου αιώνα , οι γιατροί μας διαβεβαίωναν ότι ο πλακούντας λειτουργεί σαν ένα τέλειο φίλτρο που προστατεύει το έμβρυο απο τις τοξίνες που απορροφά η μητέρα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

  Ολοι θυμούνται την εποχή του 80 τα παιδιά του κράκ.

  Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει ένα έμβρυο για να εξελιχθεί σε ενα κανονικό έμβρυο στην εννιάμηνη προσπαθειά του, είναι ένας τιτάνιος αγώνας απέναντι στις χημικές ουσίες που το κατακλύζουν από την αρχή της σύλληψης του.

  baby

  α. Ατμοσφαιρική ρύπανση

  Σκεφτείτε τα ζιζανιοκτόνα απο τους κήπους , τα εντομοκτόνα , τον μόλυβδο απο τα αυτοκίνητα , τις χημικοουρές σήμερα.

  Σε μελέτη που έγινε στη Νέα Υόρκη βρέθηκε οτι αυξήθηκαν κατα 50% οι γενετικές ανωμαλίες σε βρέφη που οι μητέρες είχαν εκτεθεί σε υψηλά επίπεδα μόλυνσης.

  β. Οικιακές χημικές ουσίες

  Σκεφτειτε ολα τα απολυμαντικά, λευκαντικά, αεροζόλ,αποσμητικά χώρου,καθαριστικά τζαμιών, χαλιά,ρούχα και εντομοκτόνα που χρησιμοποιεί η εγκυμονούσα.Ο βασικός ένοχος για πρόκληση άσθματος στα βρέφη είναι η φορμαλδεύδη.

  γ. Καθημερινές ανέσεις

  Τα αγέννητα μωρά κολυμπούν σε μία θάλασσα συνθετικών χημικών ουσιών και φυσικά την απορροφούν. Σε μελέτη που έχει γίνει σε ανάλυση αίματος ομφάλιων λώρων , βρέθηκαν πάνω απο 200 συνθετικές χημικές ουσίες (τεφλόν, χημικά από συσκευασίες,επιβραδυντές φλόγας ) και φυσικα το PCB το γνωστό μας κλοφέν στην Ελλάδα.


  Το σημαντικότερο είναι οτι ΚΑΝΕΝΑ από τα χημικά πρόσθετα που εγκρίνονται σ΄ όλο τον κόσμο ,

  ΔΕΝ ελέγχεται ως προς το ενδεχόμενο να προκαλεί βλάβες στο έμβρυο.


  ΦΑΣΗ 2 : ΠΑΙΔΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

  Μόλις βγαίνουμε από την κοιλιά ερχόμαστε αντιμέτωποι με ένα πλήθος χημικών προκλήσεων.

  Πιθανότατα μέχρι την ηλικία των 6 μηνών να έχουμε πάρει το 30% του συνολικού τοξικού φορτίου της ζωής μας.

  baby2


  α.ΠΡΟΣΘΕΤΑ ΤΡΟΦΩΝ

  Η ανάπτυξη των οργάνων του βρέφους μπορεί να καθυστερήσει εξαιτίας των επαφών με ξένες χημικές ουσίες.

  Ειδικά από τα νιτρικά που περιέχονται σε όλες τις τροφές.

  Τα πρόσθετα υπό μορφή χρωστικών,αρωματικών και συντηρητικών ουσιών που υπάρχουν σε όλες τις επεξεργασμένες τροφές αυξάνουν τη πιθανότητα να εμφανίσει το παιδί υπερκινητικότητα , ελλειμματική προσοχή , επιθετικότητα.

  Η ταρτραζίνη είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.
  Όπως και τα αναψυκτικά με γεύση φρούτων (χημικές ουσίες περιέχουν και όχι φυσικό άρωμα) και όσα περιέχουν ασπαρτάμη (θα τη βρείτε και στις τσίχλες και σε όλα τα διαιτητικά προϊόντα)


  β.ΜΗΤΡΙΚΟ ΓΑΛΑ

  Το πιθανότερο να έχετε καταπιεί αν γεννηθήκατε σήμερα ή την τελευταία δεκαετία αρκετό υπερχλωρικό άλας ένα τοξικό συστατικό που υπάρχει στα πυραυλικά καύσιμα.

  Το υπερχλωρικό ειναι γνωστό για τις αρνητικές επιπτώσεις στον θυρεοειδή και σε όλους τους αδένες του σώματος μας.


  γ.ΒΡΕΦΙΚΗ ΦΟΡΜΟΥΛΑ

  Η τεχνητή απομίμηση του μητρικού γάλακτος.

  Πολλοί ερευνητές την θεωρούν σαν τη κύρια αιτία βρεφικών αλλεργιών.

  Δεν ήμαστε σχεδιασμένοι για να απορροφούμε συνθετικές χημικές ουσίες (αν και έχει γίνει τεράστια προσπάθεια για να το καταφέρουν).

  Η βρεφική φόρμουλα απο το 1897 έως σήμερα έχει αλλάξει αρκετές φορές στην ” προσπάθεια ” να γίνει καλύτερη απομίμηση του μητρικού γάλακτος.

  Απο το 2000 και μετά εχει προστεθεί και η bisphenol A (BPA).

  H BPA έχει βρεθεί ότι προκαλεί υπερδραστηριότητα , αναπαραγωγίσιμες ανωμαλίες και καρκίνο του εγκεφάλου σε έρευνες που έγιναν σε εργαστήρια χρησιμοποιώντας βρέφη ζώων.

  Η ΒΡΑ οι επιστήμονες τη θεωρούν τον κύριο ύποπτο για σοβαρά ιατρικά προβλήματα ,συμπεριλαμβανομένου και του καρκίνου του στήθους.
  Η δυσανεξία που παρατηρείται στα βρέφη οφείλεται στο γεγονός οτι το αγελαδινό γάλα (οι πρωτεϊνες του ειδικά) αποτελούν ξένο σώμα για τον οργανισμό.

  Μεχρι στιγμής το γάλα που πλησιάζει το μητρικό είναι το γάλα γαιδούρας.

  (Η Κλεοπάτρα κάτι ήξερε παραπάνω).
  Το γάλα από σόγια που χρησιμοποιείται στην περίπτωση που εμφανιστεί αλλεργική αντίδραση στη φόρμουλα με το αγελαδινό κατα 95% προέρχεται από γενετικά

  Roundup

  (ανθεκτική στο Roundup της Μονσάντο).

  Οι εκχυλίσεις των ουσιών σαν τις πρωτεϊνες σόγιας γίνονται συνήθως με εξάνιο που θεωρείται ισχυρή νευροτοξική ουσία.


  Το 2008 η Κίνα είχε προσθέσει και λιγη μελαμίνη στη φόρμουλα προκαλώντας και αρκετούς θανάτους σε βρέφη.


  Το γάλα της μητέρας περιέχει εκ φύσεως πρωτόγαλα(colostrums) μια ουσία που βοηθά το μωρό να αναπτύξει άμυνες στις ιώσεις,τη γρίππη κλπ.
  Η βρεφική φόρμουλα ΔΕΝ προσφέρει τέτοιου είδους προστασία.

  δ.ΝΕΡΟ ΤΗΣ ΒΡΥΣΗΣ  Ανάλογα με την περιοχή μπορεί να έχετε πάρει από νωρίς λίγο παραπάνω αρσενικό ή κάποιο από τα πολλά βαρέα μέταλλα που κυκλοφορούσαν και κυκλοφορούν στο δίκτυο ύδρευσης μαζι με τα ζιζανιοκτόνα , παρασιτοκτόνα και όλα τα εις -κτονα που μπορείτε να φανταστείτε,καθώς και λίγο χλώριο ή φθόριο που χρησιμοποιούνται για την απολύμανση του νερού.


  ε.ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ
  Η ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΜΠΙΝΑ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ ..ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ….
  Εδω κρύβεται μια από τις μεγαλύτερες απάτες στην Ιστορία της Ιατρικής που συντηρεί μία βιομηχανία εισαγωγής χημικών ουσιών στον ανθρώπινο οργανισμό με βάση τη στατιστική επιστήμη.

  Οι χημικές ουσίες που από πολύ νωρίς παίρνουμε περιλαμβάνουν,υδράργυρο,αλουμίνιο,φορμαλδεύδη,άλατα θειϊκού οξέος, αιθυλενογλυκόλη (ναι αυτό το γνωστό αντιψυκτικό που βάζουμε στα αυτοκίνητα).

  Ο εμβολιασμός εξακολουθεί να είναι ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ,εκτός από την περίπτωση κήρυξης πανδημίας (ΕΠΙΠΕΔΟ 5 ) του WHO , οπως στην περίπτωση της πρόσφατης με τον Η1Ν1 (άλλο μεγάλο κόλπο εκατομμυρίων).

  Τώρα τελευταια πρωτοτυπούν βάζοντας και σκουαλένιο.


  (Ενώ το σκουαλένιο εκ πρώτης όψεως φαίνεται ακίνδυνο, καθώς είναι μια φυσική ουσία την οποία παρασκευάζει ο οργανισμός στο συκώτι (είναι η βάση για τη χοληστερόλη) και υπάρχει επίσης στο ελαιόλαδο και άλλες τροφές.


  Η δράση του όταν εγχύνεται ακόμη και σε πολύ μικρές ποσότητες μέσω του εμβόλιου θα οδηγήσει σε αυτοκαταστροφική ανοσολογική ανταπόκριση ωθώντας το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί όχι μόνον στο σκουαλένιο του εμβολίου αλλά σε όλο το ζωτικής σημασίας σκουαλένιο που υπάρχει στο σώμα, στον εγκέφαλο και τα άλλα όργανα.)

  Αυξάνονται όλο και περισσότερο οι αντιδράσεις απέναντι στα εμβόλια αλλά το μάρκετιγκ των φαρμακευτικών εταιρειών υπερισχύει της κοινής λογικής.


  στ.ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΚΟΝΗ


  Οι αναθυμιάσεις απο μικροβιοκτόνα και εντομόκτονα αναμιγνύονται με τη σκόνη καθώς και τα διάφορα μόρια των χημικών ουσιών που αποσπώνται απο τα χρώματα των τοίχων και των διαφόρων μεταλλικών επιφανειών που περιλαμβάνουν οξείδια του τιτανίου ,μόλυβδο, ψευδάργυρο, PVA (Poly vinyl acetate) που επικάθηνται στα έπιπλα ,χαλιά και απορροφούνται απο το σώμα.

  ζ.ΧΩΡΟΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

  Στους χώρους παιχνιδιού ,τραπεζάκια πικνίκ, παιδικές χαρές χρησιμοποιείται σαν ξύλο αρκετά συχνά η μελαμίνη.

  μελαμίνηΗ μελαμίνη περιέχει υψηλά ποσοστά αρσενικού και είναι διαποτισμένη με συντηρητικά και τοξικές χημικές ουσίες που εισέρχονται στον οργανισμό των παιδιών οταν βάζουν τα χέρια στο στόμα.

  Τα περισσότερα παιχνίδια κατασκευάζονται πλέον στη Κίνα και είναι παροιμοιώδης η παντελή τους έλλειψη δεοντολογίας επί της ασφάλειας και υγιεινής.

  (Εδώ βάλανε μελαμίνη στα παιδικά γάλατα για να αυξήσουν το ποσοστό πρωτεινών σκοτώνοντας αρκετά βρέφη)


  η.ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ – ΣΚΕΥΗ


  Η κυρίαρχη αντικολλητική ουσία Perfluorooctanoic Acid PFOA είναι εξαιρετικά διαδεδομένη τόσο στα υλικά συσκευασίας όσο και στα αντικολλητικά σκεύη .Βρίσκεται σχεδόν παντού.To PFOA δρα σαν τασιενεργή ουσία στην παραγωγή του τεφλόν Polytetrafluoroethylene (PTFE).
  Το PFOA ΔΕΝ διασπάται,συσσωρεύεται στον οργανισμό και μεταβιβάζεται στα παιδιά.

  Διαταράσει το ενδοκρινικό σύστημα στο σώμα και οταν καεί παράγει διοξίνες και φουράνια.
  Εδώ να σημειωθεί και η αυξημένη χρήση του φούρνου μικροκυμάτων που δημιουργεί αυξημένο ποσοστό ελεύθερων ριζών λόγω της εξαιρετικής ισχύος της ακτινοβολίας , με τις ελευθερες ρίζες να αποτελουν την κυριότερη αιτία όλων των ασθενειών.

  Επιμέλεια

  Μπλάνας Χρυσόστομος Ευαγγέλου Μαριάννα

  Χημικός Μηχανικός ΕΜΠ Βιοχημικός Μsc
  πηγή http://fytro.wordpress.com/

  Δεν υπάρχουν σχόλια:

  Δημοσίευση σχολίου