Τρίτη 20 Μαΐου 2014

ΑΝΥΣΗΧΙΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Προβάλλοντας κυρίως ανταποκρίσεις ειδησεογραφικών πρακτορείων, ορισμένα αμερικανικά ΜΜΕ καταγράφουν συμπεράσματα και μηνύματα των χθεσινών αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα...
αναδεικνύοντας τις «διαφορετικές ερμηνείες» για τις μετεκλογικές εξελίξεις και την πορεία της χώρας.
Μερικές ιστοσελίδες αναδημοσιεύουν την ανταπόκριση του πρακτορείου Μπλούμπεργκ, στην οποία τονίζεται, ότι «στον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα κανένα κόμμα δεν εξασφάλισε αρκετή στήριξη για να ανακηρυχθεί με αποφασιστικότητα νικητής» και, ότι «οι προσωπικότητες υπερκέρασαν τα πολιτικά κόμματα, καθώς ανεξάρτητοι υποψήφιοι είχαν το προβάδισμα στις τρεις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας».
Στην ιστοσελίδα του Global Jewish News Source δημοσιεύεται ανταπόκριση από την Αθήνα, στην οποία υπογραμμίζεται, ότι το «νεοναζιστικό κόμμα Χρυσή Αυγή έλαβε ισχυρή στήριξη στις ελληνικές τοπικές εκλογές, παρά τη σκληρή καταστολή του από την κυβέρνηση».
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στα ποσοστά που συγκέντρωσαν οι υποψήφιοι της Χρυσής Αυγής στην Αθήνα και στην περιφέρεια Αττικής, καθώς και στον υποψήφιο του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.
«Ενώ κανένας από τους υποψηφίους της Χρυσής Αυγής δεν πέρασε στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας, που θα διεξαχθεί την επόμενη Κυριακή, όταν θα πραγματοποιηθούν επίσης και εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η ισχυρή παρουσία του νεοναζιστικού κόμματος προκάλεσε ανησυχία στην κυβέρνηση», τονίζεται στην ανταπόκριση, υπογραμμίζοντας σχετική δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου.
Το ραδιοφωνικό πρόγραμμα του CBS και το 1010 Wins αναφέρθηκαν σε «εκδήλωση θυμού» από τους ψηφοφόρους κατά των μέτρων λιτότητας της κυβέρνησης, προσθέτοντας, ότι «το αριστερό κόμμα ΣΥΡΙΖΑ της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε μεγάλα ποσοστά σε εκλογικές περιφέρειες, στον πρώτο γύρο των τοπικών εκλογών την Κυριακή».
Αναφορά για τις χθεσινές τοπικές εκλογές κάνει η Γουόλ Στριτ Τζέρναλ με τον αρθρογράφο της εφημερίδας Σάιμον Νίξον να σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι «στην Ελλάδα, οι εκλογές θα καθορίσουν το μέλλον της ανήσυχης κυβέρνησης συνασπισμού της οποίας ηγείται ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς από τον Ιούνιο του 2012 και αυτό, γιατί όπως δήλωσε ανώνυμα Έλληνας υπουργός, εάν τα δύο κόμματα της κυβέρνησης -ΝΔ και ΠΑΣΟΚ- λάβουν από κοινού λιγότερες ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση θα αντιμετωπίσει πραγματικό πρόβλημα, με αποτέλεσμα πρόωρες εθνικές εκλογές και μια παρατεταμένη περίοδο πολιτικής αστάθειας».

1 σχόλιο:

  1. ΤΟ ΟΤΙ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΧΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΜΙΛΑΝΕ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΑΝ, ΦΥΓΑΔΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΕΣΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΝΑΖΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή